مقایسه تصویری قبل و بعداز انقلاب استان بوشهر در چند حوزه
استان بوشهر با توجه به اهمیت و جایگاهی که در دوران پهلوی و دوران انقلاب اسلامی داشته است از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می دهیم و تفاوت قبل و بعداز انقلاب را خیلی کوتاه در حوزه های مختلف بیان خواهیم کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ استان بوشهر با توجه به اهمیت و جایگاهی که در دوران پهلوی و دوران انقلاب اسلامی داشته است از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می دهیم و تفاوت قبل و بعداز انقلاب را خیلی کوتاه در حوزه های مختلف بیان خواهیم کرد.
شرایط گمرک و پهلو گیری شناورها قبل و بعداز انقلاب
در استان بوشهر شرایط بندری از ابتدا تا کنونه فراهم بوده است اما در دوران پهلوی هیچ توجه ای به مردم استان بوشهر برای توسعه صادرات و واردات انجام نشده است اما بعداز پیروزی انقلاب رفته رفته توسعه گمرکی و تجارت از طریق دریا آغاز می شود به گونه ای که امروز استان بوشهر یکی از بهترین بنادر صادرات و واردات در حوزه اقلام نفتی و غیر نفتی است.
بعداز انقلاب
پس از خروج رضاخان از ایران در سال 1320و اقامت اجباری وی در آفریقای جنوبی، محمدرضا پهلوی فرزند ارشد وی به کمک متفقین و حمایت کسانی چون «محمدعلی فروغی» به سلطنت رسید، استان بوشهر به خاطر اهمیت استراتژیکی که داشت همواره مورد توجه بود. ذخایر نفت و گاز و خط ساحلی طولانی خلیج فارس این خطه از کشور را حائز اهمیت زیادی برای رژیم میکرد. از سوی دیگر اقلیم سخت و خشن این منطقه باعث شده بود که رژیم پهلوی بسیاری از مخالفین سیاسی خود را که در میان آنها تعداد زیادی روحانی نیز وجود داشت به آنجا تبعید کند.
اما امروز استان بوشهر به دلیل جایگاه و اهمیتی که در عرصه های صادرات، واردات، نقت و گاز، صنایع شیلاتی دارد به عنوان قطب انرژی ایران محسوب می شود و سالانه توریست های بسیار زیادی از مناطق مختلف این استان بازدید می کنند.
قبل از انقلاب
بعداز انقلاب
شرایط رسانه ای و سیاسی مردم استان بوشهر قبل و بعداز انقلاب
مردم استان بوشهر به دلیل دوری از مرکز و محرومیتی که با آن مواجه بودند، ارتباط چندان زیادی با سایر نقاط کشور نداشته و با تأخیر از اوضاع سیاسی مطلع میشدند. مردم بوشهر از طریق مطبوعات و رسانههای صوتی و تصویری دولتی که تصویری بیعیب و نقص از رژیم ارائه میکردند و برخی رادیوهای مخالف رژیم که بیشتر در اختیار کمونیستها و احزاب چپی قرار داشت از اوضاع کشور مطلع میشدند.
شکل دیگری نیز از خبر رسانی و تحلیل رویدادها وجود داشت که کانون آن در مساجد، حسینیهها و جلسات قرآن بود که در اختیار نیروهای مذهبی طرفدار امام (ره) قرار داشت. در نهایت باید به مسافرین، دانشجویان و انقلابیون تبعیدی در استان نیز اشاره کرد که هر کدام نقش مهمی در آگاهی سیاسی مردم داشتند. در سند زیر به خوبی این محدودیت اطلاع رسانی دیده میشود. «عدهای از کارگران شبها در جاده شماره 14 جزیره خارگ دور هم جمع شده و رادیو ملی را میگیرند و مشغول فعالیت و تبلیغات مضره برعلیه دولت میباشند و بر تعداد آنها روز به روز اضافه میگردد.»
اما امروز در استان بوشهر شرایط بگونه ای است که احزاب سیاسی از همه طیف ها در استان بوشهر فعال هستند و تا سطح وزارت خانه بوشهری ها در جایگاه های تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور حضور دارند.
به لحاظ رسانه ای نیز امروز استان بوشهر شبکه استانی صداد و سیما به صورت شبانه روزی، شبکه های رادیوئی فعال، دو روزنامه فعال، 36 هفته نامه، 10 فصل نامه، یک سالنامه، 51 سایت های الکترونیکی مجوز دارد و بیش از 50 سایت فعالی دیگر که هنوز مجوز وزارت ارشاد کسب نکرده اند، امروز در استان بوشهر فعال و هر خبر و یا رویدادی در کمترین زمام ممکن به مردم استان بوشهر در دور ترین نقاط استان منعکس می شود.
سفره خانه های قبل و بعداز انقلاب در بوشهر
در استان بوشهر معمولا برای رفع اوقات فراغت خود اقشار مختلف در قهوه خانه ها یا همان سفره خانه های امروزی جمع می شدند و از اوضاع و احوال جامعه باخبر می شدند.
فضایی که قبل از انقلاب ایجاد شده بود با فضایی که امروز با همان عنوان های قدیمی و سرویس دهی مشاهده می شود کاملا متفاوت تر و بروز تر است که دیدن تصاویر آن خالی از لطف نیست.
بعداز انقلاب
انتهای پیام /