ملخها به یک هزار و 500 هکتار از مزارع مریوان هجوم بردند
سنندج - ایرنا - رییس جهاد کشاورزی مریوان گفت: آفت ملخ شاخک بلند بومی به یک هزار و 500 هکتار از مزارع این شهرستان هجوم بردند.
محمد رحیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 300 هکتار از مزارع آلوده در نوار مرزی است که به دلیل عدم امنیت غیرقابل مبارزه بوده و تا این تاریخ خسارت وارده به علت عدم ریزش به سطح مزارع و باغات و مراتع خیلی کم گزارش شده است.
وی با بیان اینکه مبارزه با آفت ملخ شاخک بلند از سوم فروردین امسال آغاز و اواخر خرداد ماه همجنان ادامه دارد افزود: تاکنون بیش از 820 هکتار از مزارع آلوده شهرستان محلول پاشی شده است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان مریوان یادآور شد: مبارزه علیه این آفت با استفاده از سم دلتامترین انجام می شود که تاکنون بیش از 550 لیتر از این سم در بین کشاورزان و باغداران به صورت رایگان توزیع شده است.
وی اضافه کرد: مبارزه با این آفت به 2 روش انجام شده است که در روش به صورت محلول پاشی با استفاده سم دلتامترین (کانون های اولیه آلوده به ملخ) به میزان 300- 500سی سی در هکتار و در روش دوم به صورت طعمه پاشی با استفاده از تهیه طعمه با سموم دلتامترین، مالاتیون و سبوس گندم است.
وی گفت: روستاهای آلوده به آفت ملخ در محور نوار مرزی شامل لیو، مرانه، آسنوه، سردوش، پیران، پیران کهن، اسکول، ویسه، انجیران، دره وران، چور و ننه، دری، نشکاش، شیخه کویره، کله یونجه و تعدادی از روستاهای بخش سرشیو و کوماسی است.
رحیمی یادآور شد: در عملیات مبارزه علیه این آفت 41 دستگاه شامل یک دستگاه پشت تراکتوری 2 هزار لیتری، یک دستکاه پشت تراکتوری چهار هزار لیتری، سه دستگاه توربولاینر، 30 دستگاه پشتی موتوری، 2 دستگاه 100 لیتری فرغونی و چهار دستگاه پشتی ساده استفاده می شود.
وی به مشکلات مهم در راستای مبارزه با ملخ شاخک بلند اشاره کرد و افزود:: کمبود سمپاش های پشتی تلمبه ای و عدم همکاری کشاورزان روستاهای ملخ خیز جهت مبارزه با آفت ملخ در کانون های اولیه و همچنین کمبود اعتبار در خصوص به کارگیری کارگران مبارزه با آفت ملخ و صعب العبور بودن کانون های اولیه مناطق ملخ خیز و نبود آب کافی در آن مناطق از مهمترین مشکلات موجود بر سر راه مبارزه با این آفت است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان مریوان ادامه داد: نوع ملخ موجود در این شهرستان از نوع ملخ شکم بادمجانی شاخک بلند و بدون بال می باشد که در پایان اسفند و اوایل بهار با توجه به شرایط جوی کانون های اولیه آلوده اقدام به طغیان می کند و توسط کارشناسان حفظ نباتات و شبکه های مراقبت حوزه مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مورد بازدید و بررسی شده و با مشاهده آفت اقدام به توزیع رایگان سموم و در اختیار گذاشتن سمپاش و نظارت کارشناسان این مدیریت مبارزه با آفت فوق توسط کشاورزان در مناطق آلوده می شود.
رحیمی اضافه کرد: خرید سمپاش های پشتی تلمبه ای به تعداد کافی و اختصاص اعتبارات لازم در خصوص به کارگیری کارگران مبارزه با آفت ملخ به خصوص در زمان مبارزه به موقع با کانون های اولیه ملخ در مناطق آلوده می تواند بسیار تاثیرگذار واقع شود.
ملخ شاخک بلند بومی با نام علمی Uvarovistia Zebra یکی از آفات مهم اراضی مرتعی و جنگلی، باغی و زراعی به ویژه سبزی و صیفی در ایران الخصوص رشته کوه های زاگرس بوده که در سال های اخیر به دلیل عواملی نظیر تغییر اکوسیستم زیستگاه های آن، تخریب مراتع و پوشش گیاهی و از بین رفتن دشمنان طبیعی تراکم جمعیت آفت روبه افزایش بوده و به حالت طغیانی در آمده که سبب خسارت شدید و جبران ناپذیری به مراتع شهرستان و محصولات زراعی و باغی شده است.
شهرستان مرزی مریوان با 153 هزار نفر جمعیت در فاصله 120 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
*س_برچسبها_س*