ملیپوش مهابادی نسبت به رای کمیته مبارزه با دوپینگ اعتراض کرد
مهاباد - ایرنا - "احمد احمدنژاد" وزنهبردار ملیپوش مهابادی که به علت مثبت اعلام شدن تست دوپینگ به چهار سال محرومیت از فعالیت ورزشی محکوم شده، نسبت به رای صادره اعتراض کرد.
رییس هیات وزنهبرداری مهاباد روز دوشنبه در خصوص آخرین وضعیت رای صادره از طرف کمیته مبارزه با دوپینگ به ایرنا گفت: طبق اعلام نادو (ستاد ملی مبارزه با دوپینگ)، "احمد احمدنژاد" به دلیل مصرف مواد ممنوعه تستوسترون از 14 اردیبهشت سال جاری به مدت چهار سال محروم شده است.
طاها احمدنژاد افزود: رای صادره قابل اعتراض بوده و محرومیت وی نیز هنوز قطعی نشده و فدراسیون وزنهبرداری و خود ورزشکار نسبت به رای صادر شده اعتراض کردهاند که هماکنون نیز پیگیر مراحل اداری ثبت اعتراض خود نسبت به این رای هستیم.
وی با بیان اینکه احمدنژاد سال گذشته به علت ترک خوردگی استخوان مچ، دست خود را عمل جراحی کرده بود، اظهار داشت: مصرف ماده تستوسترون با مجوز و تحت نظر پزشک برای تقویت و غضروفسازی مچ دست این ورزشکار تجویز شده و عمدی در مصرف مواد نیروزا اتفاق نیافته است.
احمدنژاد بیان کرد: سال گذشته این وزنهبردار مهابادی در مسابقات قهرمانی جوانان کشور در وزن 73 کیلوگرم با ثبت رکورد 133 کیلوگرم در حرکت یکضرب، 159 کیلوگرم در حرکت 2 ضرب و مجموع 292 کیلوگرم موفق به کسب عنوان قهرمانی شد و آزمایش دوپینگ نیز انجام داد.
رییس هیات وزنهبرداری مهاباد اظهار کرد: "احمد احمدنژاد" از ورزشکاران شناخته شده و ملی پوش این شهرستان است که در مسابقات داخلی و خارجی مدالهای با ارزشی از جمله مدال طلای یکضرب و 2 نقره حرکت 2 ضرب و مجموع نوجوانان آسیا و مدال برنز حرکت 2 ضرب مسابقات جوانان جهان را به خود اختصاص داده و تاکنون نیز جواب تمام آزمایش دوپینگی وی منفی اعلام شده است.
وی تاکید کرد: همچنان از طریق فدراسیون وزنهبرداری پیگیر لغو این محرومیت هستیم.
مهاباد دارای 9 هزار ورزشکار در قالب 43 هیات، 70 باشگاه خصوصی و 20 باشگاه دولتی است.
فدراسیون بینالمللی از 2 سال گذشته و در اقدامی پیشگیرانه و سرسختانه، سهمیه المپیکی کشورهایی که طی 10 سال گذشته موارد متعدد دوپینگ داشتند را به شدت کاهش داد بهطوری که کشورهایی که دارای تخلفات 20 مورد یا بیشتر دوپینگ در فاصله سالهای 2008 تا 2020 باشند در بازیهای المپیک 2020 توکیو، مجاز به داشتن تنها 2 سهمیه (یک مرد و یک زن) دانسته است که این موضوع شامل حال کشورهای روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و بلاروس خواهد بود.
بر همین اساس کشورهایی که دارای 10 تخلف یا بیشتر باشند نیز سهمیههای المپیکی آنان به 2 وزنهبردار مرد و 2 وزنهبردار زن محدود میشود. حداقل 9 کشور دیگر همچون بلغارستان، ایران و هند در این دسته قرار میگیرند.
بر اساس آمار، ایران در سال 2009 چهار مورد دوپینگ، سال 2013، 2 نمونه دوپینگ، سال 2014 چهار نمونه مثبت داشته و سال 2017 یک نمونه دوپینگ داشته که در مجموع تعداد دوپینگی های ایران را از سال 2008 تا 2018 در این رشته به عدد 11 رسانده است.
*س_برچسبها_س*