پنج‌شنبه 5 شهریور 1405

فرهنگی خبرگزاری مهر

فرهنگی خبرگزاری مهر

دومین نشست خبری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته دولت با حضور سید عباس صالحی آغاز شد. که با قطعی برق در این نشست همراه شد.

فراخوان دریافت طرح‌های پژوهشی پیرامون ادبیات معاصر فارسی در حوزه‌های بررسی آثار منتخب جایزه ادبی جلال و جشنواره شعر فجر توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

دبیرخانه دومین جشنواره ادبی خیرِ ایران داوران این رویداد در بخش‌های مختلف را معرفی کرد. هیئتی متشکل از 18 چهره ادبی و فرهنگی، داوری بخش‌های مختلف این جشنواره را برعهده دارند.

محسن جوادی با صدور پیامی درگذشت زنده‌نام موسی اسوار، مترجم برجسته زبان عربی را تسلیت گفت.

نشست رسانه‌ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح 4 شهریور برگزار شد؛ نشستی که هیچ خروجی قابل توجهی نداشت و به شکلی سطحی برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سوالات خبرنگاران گفت: نمی‌گویم سوال نکنید ولی اگر می‌خواهیم درباره افراد و موضوعات سوال کنیم، از داخل جلسه ما بوی تضعیف این اتحاد مقدس نیاید.

صالحی وزیر فرهنگ در نشست خبری گفت: 100 هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر در نظر گرفته شده‌اند تا کارت اعتباری 15 میلیون تومانی بدون سود دریافت کنند و بتوانند در حوزه فرهنگ خرید داشته باشند.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی به مناسبت درگذشت استاد موسی اسوار _مدیر گروه ادبیات تطبیقی این فرهنگستان_ پیام تسلیتی منتشر کرد.

آثار ترجمه‌شده یدالله گودرزی از دو شاعر برجسته جهان عرب، نزار قبانی و محمود درویش، با استقبال گسترده مخاطبان به چاپ‌های تازه رسیدند.

صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای پیشرفت ایران، توجه به تغییرات اجتماعی و فناورانه ضروری است و تعامل با اصحاب فرهنگ و هنر باید تقویت شود.

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مشکل قاتل وحشی شرعی است و بازیگر اصلی لیلا حاتمی موهایش را تراشیده و بازی می کند و این محل بحث است.

مجتبی حسینی دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پیکر موسی اسوار فردا ساعت 9 صبح از محل فرهنگستان زبان و ادب فارسی تشییع خواهد شد.

سرنوشت قهرمانان شاهنامه، بستگی به ارتباط و پیوندی دارد که آن‌ها با خداوند برقرار کرده‌اند در واقع، هر میزان که شهریار یگانه‌پرست‌تر باشد و در جهت آزادگی و مردم‌داری بکوشد، کامیاب تر است.

عدنیه شبلی قرار بود 20 اکتبر جایزه آزادی انجمن لیتپروم را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2023 دریافت کند، که برگزار کنندگان بعد از 7 اکتبر اعلام کردند: هیچکس در حال حاضر حوصله جشن گرفتن ندارد!

هم‌بند شهید ابوترابی درباره کتاب «پاسیاد پسر خاک» گفت: کتاب «پاسیاد پسر خاک» به‌عنوان یک اثر مستند، اثری ارزشمند و مرجعی قابل‌اعتماد برای شناخت شهید ابوترابی است.

هفتاد و پنجمین شماره ماهنامه فرهنگی هنری «سرو» با عنوان «فراتر از فرماندهی» توسط موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شد.