پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

فرهنگی خبرگزاری مهر

فرهنگی خبرگزاری مهر

هفتمین شماره مجله فرهنگ دیپلماسی مربوط به ماه‌های تیر و مرداد با محوریت بر حمله روسیه به اوکراین و تبعات منطقه‌ای و جهانی بر پیشخوان مطبوعات قرار گرفت.

دبیر کنگره شعر غدیر گفت: باید حمایت مادی و معنوی از شاعران جهان اسلام باشد. همچنین ما باید به برگزاری نشست و کارگاه‌های آموزشی مبادرت داشته باشیم.

حسین روزبه گفت: گفتمان فرهنگی مسلط بر منطقه گفتمان مقاومت است و جمهوری اسلامی ایران همیشه ایده‌های جذاب فرهنگی برای ارائه به جهانیان داشته و ما باید این ایده‌ها را در دنیا به جریان بیندازیم.

شب شعر «آیه‌های زلال» به مناسبت عید غدیر فردا یکشنبه26تیر برگزار می‌شود.

محمد مسلمی می‌گوید بسیاری از هنرمندان مشهور ما که امروز در سینما کار می‌کنند از کار کودک شروع کرده‌اند اما امروز دیگر هیچ‌کدام‌شان برای کودک کار نمی‌کنند. این زنگ خطر بزرگی است.

حجت الاسلام سرلک گفت: مهارت‌آموزی باید مبنای تولید سرگرمی برای کودکان باشد چرا که مهارت، زمینه جوشش خرد است و جامعه خردمند جامعه محکمی است که مخاطرات فضای مجازی هم آن را متزلزل نمی‌کند.

کتاب «ایل بختیاری در دوره قاجار» نوشته آرش خازنی با ترجمه شهلا طهماسبی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.

چاپ پنجم کتاب «جانا» شامل زندگینامه اولین شهید مدافع حرم توسط انتشارات روایت فتح منتشر شد.

مجموعه دوجلدی «آن سال‌ها» شامل خاطرات محمدجعفر یاحقی توسط انتشارات معین به چاپ چهارم رسید.

علیرضا مهرداد منتقد ادبی در جلسه نقد و بررسی کتاب «روطه» گفت: این کتاب دایره المعارفی از اسامی افرادی که به هر شکلی وارد جنگ و عملیات شدند و نامی از آنها در جایی نیست است.

کتاب «الجمل» بازنویسی روایی و مستند کتاب «الجمل» شیخ مفید نوشته آزاده جهان احمدی است که توسط انتشارات شهید کاظمی وارد بازار نشر شده است.

محمدرضا پهلوی خود را «شاهنشاه آریامهر» می‌خواند و شاهنشاهی‌اش را میراث 2500 ساله. ما در ایران چیزی به عنوان 2500 سال شاهنشاهی نداریم. حتی 2500 سال شاهی هم نداریم.

روزنامه «آذربایجان جزء لاینفک ایران» با هدف اتحاد مسلمانان (به سال 1918) راه‌اندازی و در هر شماره آن مطالب مهمی بر ضدسیاست‌های دول استعماری در ایران (از جمله در زمینه تجارت) منتشر می‌شد.

کتاب «دموکراسی در اسلام» اثر سید خطاب و گری باوما با ترجمه میلاد اعظمی مرام توسط نشر کرگدن منتشر شد.

این جام جمیلِ باش و بزی که در ضیافت سعدی است، این برگ «بهل و بگریزی» که در مولوی زبانه به افلاک می‌کشد، جملگی آذرِ افروزه‌ایست که از گور آن مرد گمنام بلند شده و اکنون با سجل خیام راه می‌رود.

پس از دستور پیامبر (ص) مبنی بر آنکه شاهدان واقعه غدیر باید غایبان را از آن مطلع کنند، شاعران دست به کار شدند. نخستین شاعری که در سروده‌هایی نغز به ثبت واقعه غدیر پرداخت حسان بن ثابت بود.