مهمترین علت ایجاد سنگ کلیه را بشناسید | آب باعث ایجاد سنگ کلیه میشود؟
جراح کلیه و مجاری ادرار گفت: مصرف کمتر آب و مایعات از مهمترین دلایل ایجاد سنگ کلیه است.
املاح آب باعث ایجاد سنگ کلیه میشود؟
جراح کلیه و مجاری ادرار گفت: مصرف کمتر آب و مایعات از مهمترین دلایل ایجاد سنگ کلیه است.
امیرحسین کاشی، جراح کلیه و مجاری ادرار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه ضربان شبکه سلامت بیشترین دلیل مراجعه به کلینیکهای اورولوژی را سنگهای کلیه دانست و مصرف کمتر آب و مایعات را از مهم ترین دلایل ایجاد این سنگها نام برد.
وی یادآور شد: با وجود اینکه در مناطق مختلف کشور، سختی آب (مجموعه املاح موجود در آب) متفاوت گزارش شده است، بین میزان سختی آب در شهرهای مختلف ایران و وجود سنگهای کلیه هیچ ارتباطی پیدا نشده است.
کاشی گفت: وجود یکسری املاح در آب، میزان سنگ سازی کلیهها را کمتر میکند، مانند حضور یون منیزیم در آب. هرچه میزان یون منیزیم در آب بیشتر باشد، میزان سنگ سازی این آب کمتر است.
وی تصریح کرد: مصرف آب مورد نیاز یک فرد در شبانه روز، باید به تناسب، در ساعات مختلف شبانه روز تقسیم شود و افراد باید به هر آبی که دسترسی داشته باشند، اعم از آب لوله کشی شهری، آب چشمه و... به اندازه کافی مصرف کنند و این دغدغه را که املاح آب باعث ایجاد سنگ کلیه میشود، نداشته باشند.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که میزان مایعات دریافتی هر فرد به صورت روزانه، باید به چه میزان باشد، گفت: افراد به خصوص افرادی که کلیه سنگ ساز دارند، باید روزانه بین 2 الی 2/5 لیتر مایع مصرف کنند که تقریبا معادل 10 الی12 لیوان آب میشود.
وی توصیه کرد: بهتر است 60 الی 70 درصد مایعات دریافتی، آب باشد. همچنین این میزان مایع باید در طول شبانه روز تقسیم شود، یعنی به طور متناسب در ساعات مختلف شبانه روز مصرف شود.
آب باعث ایجاد سنگ کلیه میشود؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شایع ترین نوع سنگ کلیه در کشور را سنگهای کلیوی کلسیمی نامید.
وی تاکید کرد: افراد مبتلا به این نوع سنگ، محدودیت ویژهای در استفاده از لبنیات ندارند، تنها محدودیت این افراد، محدودیت مصرف مکمل کلسیم است، البته کلسیمهای همراه با منیزیم و سایر ریز مغذی ها در این افراد مشکلی ایجاد نمیکند.
کارشناس برنامه تاکید کرد: این افراد باید در طول شبانه روز، به تناوب به مصرف آب و مایعاتی که بطور منظم در وعدههای مختلف شبانه روز تقسیم شده است، بپردازند. مصرف حجم زیاد مایعات در یک وعده کار صحیحی نیست.
کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آب با PH خنثی چیست؟ گفت: به تبلیغات فضای مجازی در مورد مصرف آب قلیایی اطمینان نکنند و تاکید کرد PH آب باید خنثی (حدود 7) یاشد.
وی گفت: آب اسیدی و قلیایی هیچگونه تاثیری در پیشگیری از سنگ سازی کلیهها ندارد و آبی که در شبانه روز مصرف میکنیم حتی الامکان باید PH خنثی داشته باشد.
این متخصص اورولوژی گفت: گاهی برای شکستن سنگها مجبور به ایجاد برشهایی در بدن و خارج کردن سنگها از طریق جراحی هستیم، در سنگهای شاخ گوزنی از این راه استفاده میکنیم که پس از شکاف، با دستگاههای مانند آندوسکوپ وارد شده و سنگ را خارج میکنیم. در روش نوین لاپاراسکوپی، با لوله های لاپاراسکوپ داخل شکم میشویم، لگنچه را آزاد میکنیم بر روی لگنچه برش میدهیم و سنگ را از لگنچه خارج میکنیم و مجدداً لگنچه را میدوزیم.
وی ادامه داد: تصوری که در مورد مصرف لبنیات و سنگ سازی کلیهها وجود دارد، کاملا اشتباه است. با توجه به نقش مفید کلسیم در بدن، قطع مواد غذایی حاوی کلسیم به خصوص لبنیات، به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
هم اکنون دیگران می خوانند-
پروژکتورهای فرودگاه مهرآباد به سرقت رفت | پروازها لغو شد
-
آزمون استخدامی جذب نیروی خرید خدمات در آموزش و پرورش
-
تصاویری از کیان پیرفلک، کودک 9ساله ایذه ای | جزییات حادثه ایذه
-
در حادثه خوابگاه دختران دانشجویی سعادت آباد چه گذشت؟
-
نحوه احیای سوابق بیمهای ناموجودِ تامین اجتماعی / با این کد از آخرین سابقه بیمه باخبر شوید
-
ناآرامی در بازار آهن تهران | چندین نفر زخمی و 20 نفر بازداشت در شادآباد بازداشت شدند
-
نامه تهدیدآمیز به دو تن از مراجع تقلید مشهور + عکس