موتورسواری بانوان مسئله فرهنگی نیست؛ با دوقطبیسازی دشمن بهرهمند سود میبرد
مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب با بیان این موضوع که موتورسواری بانوان خلاء قانونی دارد و ارتباطی به مسائل فرهنگی جامعه ندارد که مورد تائید یا رد واقع شود، گفت: طرح چنین موضوعاتی در رسانه با نگاه فرهنگی، دو قطبی سازی فرهنگی ایجاد میکند.
طهورا نوروزی، مدیر عامل بنیاد ملی عفاف و حجاب، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم با اشاره به بحث دریافت گواهینامه موتورسواری زنان به عنوان یک موضوع قانونی، گفت: صدور مجوز دریافت گواهینامه موتور سواری توسط بانوان یک موضوع کاملاً قانونی، فنی و مربوط به راهنمایی و رانندگی است. لذا نباید موضوع را فرهنگی و یا جنسیتی تلقی کنیم.
موتور سواری، مطالبه زنان در حوزه فرهنگ نیست
نوروزی خاطرنشان کرد: اصل این موضوع یک خلاء قانونی است و نمیتوان به عنوان یک مطالبه زنانه در حوزه فرهنگ به آن پرداخت. بلکه موضوعی است که باید از جانب ارگان مربوطه حل و فصل شود. نه در کریدور زنان جای میگیرد و نه در کریدور فرهنگ، که بخواهیم آن را مطالبه فرهنگی زنان تلقی کنیم. بنابراین هر دو نگاه با حقیقت ماجرا فاصله دارد.
او تصریح کرد: زمانی که مسئلهای در کشور با خلاء قانونی همراه است، قرار دادن آن در کریدور فرهنگ به عنوان مطالبه یک گروه خاص که مورد تائید برخی و یا مورد مخالفت برخی دیگر قرار میگیرد، به طور قطع اشتباه است و نمیتوان این موضوع را برگ برندهای در حوزه مطالبه فرهنگی زنان در نظر گرفت و به آن پرداخت. یا نمیتوان به نوعی علیه آن موضع گرفت و مخالفت کرد. بنابراین موضوع گواهینامه به عنوان مسئلهای که به قانون مربوط میشود، نه مورد تائید و نه رد است.
مگر چه تعداد از بانوان جامعه کنونی ما خواستار پیگیری موضوعاتی مانند گواهینامه موتورسیکلت هستند که این اندازه بزرگنمایی میشود؟ آیا واقعاً بانوان جامعه ما در مواجهه با این وضعیت معیشتی و تورم و کاهش ضریب رفاه خانوادهها، اولویتشان موتورسواری است یا چیز دیگر؟ لذا به نظر میآید بخشی از مطالبهگران در این موضوع، در مسیر اصلی قدم برنداشتهاند.مدیر عامل بنیاد عفاف و حجاب با بیان این مطلب که برخی خواسته یا ناخواسته با جریانسازی به دشمن میدان میدهند، گفت: مسئله موتور سواری بانوان و گرفتن گواهینامه رانندگی موتور سیکلت، موضوعی نیست که صرفاً وارد مطالبات فرهنگی بانوان شود. اما برخی خواسته یا ناخواسته به دلیل اینکه تریبون در اختیار دارند موضوعات از این قبیل را به مطالبه فرهنگی تبدیل کرده و موجب جریانسازی میشوند.
او ادامه داد: زمانی که موضوع فرهنگی مطرح میشود عدهای موافق و مخالف به میدان میآیند. همچنین برخی رسانه و تریبون در دست دارند و به قول معروف صدایشان شنیده میشود، درنتیجه روند جریانسازی را به سمت و سویی میبرند که خود میخواهند. این در حالی است که مسئلهای مانند این موضوع اصلاً جنبه فرهنگی ندارد و کاملاً به قانون مربوط است.
استعمارگران درصدد تغییر قانون عفاف و حجاب هستندنوروزی با اشاره به موضوع دوقطبیسازی فرهنگی در جامعه، خاطرنشان کرد: موضعگیری اینچنینی در قالب فرهنگ به طور قطع هزینه فرهنگی هم به بار میآورد. بنابراین لازم نیست این قبیل موضوعات را ما به کریدور فرهنگ وارد کنیم یا بخواهیم از آن یک پز بسازیم و بگوییم فلان کار صورت گرفته است و یا در نقطه مقابل با آن مخالفت کنیم و بگوییم چرا اصلاً این اتفاق افتاد. هر دو بعد اشتباه است.
او تصریح کرد: اینکه یک عده برای مسئلهای که اصلاً فرهنگی نیست و منع فرهنگی هم ندارد، هزینه فرهنگی ایجاد کرده و در مسائل فرهنگی برای آن مخالف و موافق درست کنند، یعنی همان دوقطبیسازی نادانسته و ناخواسته که البته توسط دشمن مورد سوء استفاده قرار خواهد گرفت.
ضرورت تمکین به بیانات مقام معظم رهبری در پرهیز از دوقطبیسازی
این فعال فرهنگی در ادامه گفت: مقام معظم رهبری همواره به انسجام و اتحاد اجتماعی و جلوگیری از دوقطبیسازی در جامعه تأکید دارند، به خصوص در بیانات اخیر، رهبری معظم عنوان کردند که نباید بگذاریم در جامعه دوقطبیسازی صورت بگیرد.
نوروزی تصریح کرد: یکی از مصادیق این نبایدها که رهبر معظم انقلاب مطرح کردهاند، استفاده ابزاری از مسائل فرهنگی است. به این معنا که در مسأله فرهنگی نباید دوقطبیسازی به وجود بیاوریم که یک عده مخالف و موافق به میدان بیایند و ایجاد تنش شود.
سیاست زنانه مردانه نداردمسائل فرهنگی باید محملی برای ایجاد وحدت ملی شود
مدیر عامل بنیاد عفاف و حجاب یادآوری کرد: بر این اساس همه دغدغهمندان و دلسوزان حوزههای فرهنگی به خصوص موضوع حجاب و عفاف، نباید در آستانه انتخابات ایجاد دوقطبی کنند و مسائل فرهنگی را که فرصت کشور است، وسیلهای برای رسیدن دشمن به اهداف و اغراض قرار دهند.
نوروزی ادامه داد: فرهنگ مردم ما همواره تمکین به قانون هنجارهای اجتماعی است. بر این اساس به جای فضاسازی دوقطبی، مسائل فرهنگی باید محملی برای ایجاد وحدت ملی شود که این راهبرد، نقطه مقابل و مخالف تلاش و اهداف دشمنان است.
او با اشاره به آثار دوقطبیسازی فرهنگی اظهار داشت: در این روند، آن چیزی که از بین میرود و ذبح میشود، اصل و حقیقت آن مسئله فرهنگی است. بر این اساس، دوقطبیسازی به نوعی تنش افکنی و سیاسی کاری است. در نهایت مردم که بخش عظیمی از مخاطبین هستند، حق را متوجه نخواهند شد. لذا آنچه در دوقطبیسازی رخ میدهد حقیقت آن مسئله فرهنگی است که از بین میرود.
آیا حقیقتاً موتورسواری دغدغه جامعه زنان ایرانی است؟
این فعال عرصه فرهنگی کشور با بیان این مطلب که برای احقاق حق و مطالبات زنان عدالت به عنوان عنصر اصلی است که باید از سوی مسئولان رعایت شود، خاطرنشان کرد: مگر چه تعداد از بانوان جامعه کنونی ما خواستار پیگیری موضوعاتی مانند گواهینامه موتورسیکلت هستند که این اندازه بزرگنمایی میشود؟ آیا واقعاً بانوان جامعه ما در مواجهه با این وضعیت معیشتی و تورم و کاهش ضریب رفاه خانوادهها، اولویتشان موتورسواری است یا چیز دیگر؟ لذا به نظر میآید بخشی از مطالبهگران در این موضوع، در مسیر اصلی قدم برنداشتهاند.
نقش 16 ساله 2 دولت اصلاحطلب در گسترش بیحجابی / 8 سال معطلی برای تصویب قانون و 8 سال معطلی در اجرابلندگوهای رسانهای را برای همه اقشار در نظر بگیریم
مدیر عامل بنیاد عفاف و حجاب تصریح کرد: در مطالبات جامعه زنان، باید بلندگوهای رسانهای را برای همه اقشار در نظر بگیریم و به نوعی عدالت را در اعلام مطالبات جامعه زنان اجرا کنیم. به عنوان مثال ما طیفی از زنان خانهدار با مطالبات خاص داریم، از طرفی مطالبات در زنان تحصیلکرده وجود دارد. از طرفی مطالبات نسل جوان دهه هفتادی و هشتادی داریم. این طور نباشد که مطالبات عدهای که رسانه دارند کاملاً شنیده شده و جامه عمل پوشانده شود، و از طرف دیگر مطالبات عدهای از زنان خانهدار که غالباً مادر هم هستند به نوعی دیده و شنیده نشود.
نوروزی تصریح کرد: رسانه باید برای طرح مطالبات همه اقشار تلاش کند و این گونه نباشد که تریبون رسانه سوگیرانه، مطالبات یک عده را مطرح کرده، اهمیتسازی و فضاسازی کنند و جامعه کثیر زنان با مطالبات به حق نادیده گرفته شوند.
این فعال فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: هر کسی که امروز دوقطبیسازی کند چه مقام مسئول، چه رسانه و هر کنشگر سیاسی، فرهنگی، اجتماعی باشد، غیر مستقیم و بدون نیت سوء در زمین دشمن بازی کرده است، هرچند که چنین هدفی را دنبال نکرده باشد. دشمن همیشه از فضای دوقطبی بهره برده است و از این جدل دوقطبیسازی ماهی خود را از آب گلآلوده میگیرد و آنچه در این فضا ذبح میشود حقیقت است.