موجودی خوراک دام و طیور در گمرک چقدر است؟
بیش از 50 درصد کالای اساسی دپو شده در گمرک با حدود 2.6 میلیون تن به سه قلم خوراک دام و طیور اختصاص دارد، این رقم در مقایسه با حدود یک ماه قبل کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا، اخیرا اتحادیه مرغداران گوشتی از عدم تامین به موقع نهاده در سامانه بازارگاه انتقاد و اعلام کرد که از هشتم فروردین ماه، نهاده در سامانه بازارگاه عرضه نشده است و برخی از مرغداران 50 روز است که نهاده دولتی دریافت نکردهاند.
بررسی جریان واردات و موجودی کالای اساسی در گمرک و بنادر نشان میدهد که تا 12 اردیبهشت ماه امسال از حدود چهار میلیون تن کالای اساسی موجود در گمرک و آنچه در شناورها به بنادر رسیده است حدود 2.6 میلیون تن به جو، ذرت و کنجاله سویا اختصاص داشته که بالغ بر 50 درصد موجودی کالاهای اساسی دپو در گمرک است.
بر اساس این گزارش، بیش از دو میلیون تن ذرت، 260 هزار تن جو و حدود 86.5 هزار تن کنجاله سویا در بنادر و شناور ها قرار دارد.
قیاس موجودی کالای اساسی در بنادر با حدود یک ماه قبل، نشان دهنده کاهش است که از دلایل آن می تواند سرعت گرفتن ترخیص و یا کاهش ورودی کالا به بنادر باشد.
اوضاع نهاده ها یک ماه قبل
طبق گزارش موجودی کالای اساسی در گمرک و بنادر در 17 فروردین ماه امسال، بیش از 4.8 میلیون تن برای کالای اساسی شامل موجودی و کالاهای موجود در شناورهای پای اسکله و منتظر در لنگرگاه اعلام شده بود که حدود دو میلیون و 773 هزار و 158 تن به سه کالای ذرت، جو و کنجاله سویا به عنوان نهادههای تولید دام و طیور اختصاص داشت و 56.2 درصد کل اقلام را تشکیل میداد.
از این میزان بیش از دو میلیون و 360 هزار تن سهم ذرت، 193 هزار تن جو و 219 هزار و 300 تن کنجاله سویا به عنوان موجودی گمرک و آنچه در شناورها وجود داشت، گزارش شده بود.
وضع واردات نهاده با ارز 4200
خوراک دام و طیور از جمله هفت قلمی است که با ارز 4200 تومانی تامین می شود و واردات آنها چشمگیر است، در پایان سال گذشته مجموع کالای وارداتی با ارز ترجیحی، 26.9 میلیون تن به ارزش 15.1 میلیارد دلار بوده که از این میزان 9.8 میلیون تن به ارزش حدود 3.4 میلیارد دلار ذرت، جو نیز 3.3 میلیون تن به ارزش بیش از یک میلیارد دلار و 2.3 میلیون تن کنجاله سویا به ارزش بیش از 1.2 میلیارد دلار بوده است.
این در حالی است که به تازگی با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی مقرر شده است شرکت پشتیبانی امور دام بخشی از ذخایر راهبردی کنجاله را از طریق واردات دانه های روغنی تامین می کند.
جهت تسریع در ترخیص کالاهای اساسی، ترخیص درصدی در دستور کار قرار دارد که 90 درصد آن بدون صدور کد رهگیری بانک قابل ترخیص بوده و برای 10 درصد باقی مانده باید بعد از صدور کدرهگیری انجام شود.