ناسا
ناسا
سلاحهای ضد ماهوارهای این روزها به یکی از ابزارهای جدید قدرت در میان کشورهای جهان تبدیل شده و سطح رقابت میان کشورها را گستردهتر کرده است.
تهران - ایرنا - پژوهش قبلی دانشمندان حاکی از این بود که آلایندههای تولیدشده در اثر فعالیتهای انسانی توسط سامانه مونسون (بادهای موسمی) به سمت بالا منتقل میشوند و ضمن تحت تأثیر قراردادن شیمی جو، اقلیم را تغییر میدهند. اکنون دانشمندان در یک پروژه بینالمللی به دنبال اثبات صحتوسقم این یافتهها هستند.
تهران - ایرنا - مایک پِنس، معاون رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا، در 19 آذر 1399، اسامی 18 فضانورد منتخب برای شروع آموزش بهمنظور سفر به ماه را اعلام کرد. این اقدام او که باعث تضعیف روحیه فضانوردان شد با انتقاداتی روبهرو و به سیاستبازی تعبیر شد.
ناسا اخیرا تصویری زیبا از طبیعت جنگل آمازون از منظر فضا منتشر کرده است.
تهران - ایرنا - پژوهشگران ادعا می کنند اولین خلبان هوش مصنوعی را طراحی کردهاند که هواپیماهای خودران را قادر میسازد در حریم هوایی پرازدحام هم حرکت کنند.
خیام را می توان ابرپروژه ایران و روسیه برای صنعت فضایی نامید که می تواند اشتراکات سیاسی و بین المللی این دو کشور را بیش از پیش کند.
این سیارک که با سرعتی حدود 27 برابر سرعت صوت حرکت میکند، در نزدیکترین فاصله خود به حدود 4.3 میلیون کیلومتری از زمین خواهد رسید که کمی بیش از 8 برابر میانگین فاصله بین زمین و ماه است.
ستارهشناسان میگویند یک سیارک بالقوه خطرناک موسوم به "FF 2015" قرار است با سرعت 27 برابر سرعت صوت از کنار زمین بگذرد.
قطر این سیارک که " FF 2015" نام دارد، بین 13 تا 28 متر یا تقریباً برابر با طول بدن یک نهنگ آبی بالغ است که با سرعت 33 هزار و 12 کیلومتر در ساعت از کنار زمین عبور خواهد کرد.
یک سیارک خطرناک به اندازه یک نهنگ آبی از کنار زمین عبور میکند.
اگر بگوئیم ماحصل علم اخترشناسی بوعلیها و ابوریحانها امروزه به اینجا و پرتاب ماهواره خیام رسیده؛ پربیراه نیست؛ با این توضیح که در آن روزگار رمز و راز آسمان از طریق رصد از زمین کشف شد تا امروز ایرانیانیان به جایی برسند تا در حرکتی مکمل زمین را از آسمان رصد کنند و برای مردم ما امنیت به ارمغان بیاورند.
در ادبیات فارسی ضرب المثلی داریم که می گوید مرغ همسایه غاز است و جایی به کار می رود که قرار باشد «خود کم بینی» را نشان دهد.
تهران - ایرنا - بارش شهابی بَرساوُشی در روزهای آینده به اوج خود میرسد اما نباید انتظار زیادی برای دیدن این پدیده داشت زیرا نور درخشان ماه کامل، امسال مشاهده تعداد شهابها را به شدت کاهش داده است.
میکروبها همه جا هستند. آنها ممکن است برای چشم انسان قابل مشاهده نباشند، اما میکروارگانیسمها تاثیر زیادی بر زندگی ما دارند. انسانها برای زنده ماندن به برخی از آنها نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر پاتوژنهای بیماریزا هستند. بنابراین، شناسایی، نظارت و مطالعه این موجودات کوچک برای ما مهم است.
بی وزنی در فضا باعث شده است که استفاده برخی از محصولات غذایی در فضا ممنوع شود.