نتیجه گیری در پایان نامه
نتیجه گیری پایان نامه یکی از اصلیترین اجزا به حساب میآید. معمولا این بخش آخرین قسمتی است که توسط خواننده مورد مطالعه قرار میگیرد پس باید در نوشتن آن توجه و دقت بالایی به خرج دهید و آن را به گونهای بنویسید که در عین سادگی و اختصار، تاثیر گذاری زیادی بر خواننده داشته باشد.
فرارو - پس از تکمیل بخشهای اصلی پایان نامه، نگرانی بعدی معطوف به قسمت نتیجه گیری و صفحات آخر کار میشود مانند جداول، محتویات و نمودار ها.
به گزارش فرارو؛ هر دانشگاهی ممکن است دستور العمل خاصی در این زمینه داشته باشد، اما در غیر این صورت باید از دانش و قضاوت خود در این زمینه کمک بگیرید. در این مقاله برخی از توصیههای مربوط به این بخش ارائه شده است که ممکن است به شما در جمع کردن نتیجه گیری پایان نامه کمک کند.
نتیجه گیری پایان نامه یکی از اصلیترین اجزا به حساب میآید. معمولا این بخش آخرین قسمتی است که توسط خواننده مورد مطالعه قرار میگیرد پس باید در نوشتن آن توجه و دقت بالایی به خرج دهید و آن را به گونهای بنویسید که در عین سادگی و اختصار، تاثیرگذاری زیادی بر خواننده داشته باشد. حقیقتا خوانندگان تکرار مطالب و جملاتی را که در چکیده و مقدمه نوشته شده باشند را به عنوان یک نتیجه خوب نمیپذیرند بلکه آنها جویای یک پیام موثر و گویا از پژوهش انجام شده هستند.
این بخش به طریق زیر آغاز میشود: تکرار نکته اصلی و بیان خلاصهای کوتاه از یافتههای کلیدی و ضروری بیان نتیجه گیری از پژوهش چرا تحقیق میتواند برای محققان و سایر پژوهشگران مفید باشد به همراه ذکر مزایای تحقیق انجام شده ارائه توصیههایی برای پژوهشهای آینده ارائه توصیههای سودمند برای محققین و پژوهشگران این را به یاد داشته باشید که نتیجه گیری پایان نامه لزوما نباید خیلی طولانی باشد
معمولا نوشتن یک نتیجه گیری برای یک پایان نامه، با خلاصه محتوای پژوهش و هدف مقاله بیان میشود. این را به خاطر داشته باشید که در نوشتن هر نتیجه گیری باید اشاره به چند نکته کلیدی را در نظر داشته باشید.
عناصر دیگر در بخش نتیجه گیری
عنوان صفحه
احتمالا دانشگاه شما یک دستور العمل رسمی و قالب مشخصی را برای نوشتن پایان نامه در نظر گرفته باشد. به عنوان یک قاعده کلی، عنوان صفحه باید شامل عنوان پایان نامه، نام شما، دوره تحصیلی، سرپرست و تاریخ انجام پژوهش باشد.
چکیده
قسمت چکیده خلاصهای از نکات برجسته پژوهش است. بخش چکیده را به گونهای بنویسید که خواننده را جلب کند و خواننده را از خواندن بقیه مقاله منصرف نکند. خواننده مقاله دوست دارد با خواندن چکیده متوجه شود مقاله درباره چه موضوعی بوده و آیا با علایق او مطابقت دارد. چکیده یکی از بخشهایی است که بیشتر از قسمتهای دیگر مورد مطالعه قرار میگیرد. متن بسیاری از مقالهها به طور کامل در دسترس نیستند و گاهی زمان کافی برای مطالعه کل پژوهش وجود ندارد، از این رو لحاظ کردن چکیده در پایان نامه از اهمیت زیادی بر خوردار است. در متن و محتوای چکیده باید از ذکر هر گونه توضیح اضافی خود داری نمایید. مطالب چکیده باید تنها به صورت گزارش از زبان خود پژوهشگر بیان شوند. در حقیقت چکیده بخشی کامل، جامع و مستقل از اصل گزارش در نظر گرفته میشود و نباید پیش از انجام گزارش، پژوهش تهیه شود. طول آن برای هر پژوهش بستگی به روشهای خاص دارد.
جدول محتوا
باید در این بخش یک جدول از تمامی عناوین و زیر شاخههای ذکر شده تهیه کنید. احتمالا بهتر است از ابزارهای استاندارد نرمافزار برای ایجاد این جداول استفاده کنید و در صورت نیاز به روز رسانی، این عمل برای شما آسانتر خواهد شد. اگر درست نمیدانید چه کاری باید انجام دهید میتواند از موتور جستجوی گوگول در این زمینه کمک بگیرید.
جدول ارقام
اگر ارقام زیادی دارید، فقط کافی است آن اعداد را به جدولها اضافه کنید. بهتر است از ابزارهای کار نرمافزار استفاده کنید تا در صورت اضافه شدن ستون یا ردیف، جدول به صورت خودکار نتایج را تغییر دهد و عدد صحیح نمایش داده شود.
نکات نهایی
از طرح مشکل به طور مستقیم و یا حتی اشاره به آن، در هنگام نگارش نتیجه گیری پایان نامه خود داری کنید. این کار بسیار غیر حرفهای و غیرمعمول است. در حقیقت نتیجه گیری باید به حل مشکل کمک کند و نه اینکه سبب بروز مشکل دیگری شود. طرح دوباره مشکل در این بخش میتواند سبب شود تا نتیجه گیری ضعیف داشته باشید.
نوشتن پایان نامه امری دشوار است که بر خلاف آنکه تمایل دارید هر چه سریعتر آن را به اتمام برسانید، ولی بهتر است بدانید کهعدم انسجام در بخش نتیجه گیری میتواند محتوای کل پروژه را به خطر بیندازد. با صبر و حوصله نتیجه گیری مناسب و شایستهای را تهیه کنید. از ارائه اطلاعات جدید در این بخش اجتناب کنید. تمام اطلاعات ضروری و مهم میبایست در متن پایان نامه قرار گیرد. نتیجه گیری به هیچ عنوان اطلاعات مهم و ارزشمند دیگری را به طور ناگهانی برای خواننده ارائه نمیدهد.
اطمینان حاصل کنید مطابق دستور العملهای دانشگاهی پیش رفتهاید و چیزی را از قلم نینداخته اید. قبل از ارسال و یا چاپ پژوهش خود، محتوا و تمامی مطالب آن را چندین بار مورد مطالعه قرار دهید تا از بروز کوچکترین اشتباه در کار خود جلوگیری کنید. برای نتیجه بهتر میتوانید کار خود را برای ویرایش و اصلاح در اختیار یکی از دوستان قرار دهید تا بررسی هر گونه اشتباهی را که ممکن است بروز داده باشد را به شما خاطر نشان کند.
منبع: skillsyouneed از دست ندهید