نخستین دوره آموزش "خبرنگاری بحران" در سازمان مدیریت بحران تهران برگزار شد
نخستین دوره دو روزه آموزشی خبرنگاری بحران با هدف آشنایی خبرنگاران با مفاهیم کلیدی مدیریت بحران در صحنه حادثه با حضور اصحاب رسانه در مرکز عملیات اضطراری شهر تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در راساتای آمادگی هر چه بیشتر خبرنگاران به خصوص خبرنگاران شهری و حوادث در زمان بحرانهای و نحوه اطلاعرسانی به مخاطبین، نخستین دوره دو روزه آموزشی خبرنگاری بحران با هدف آشنایی خبرنگاران با مفاهیم کلیدی مدیریت بحران در صحنه حادثه با حضور اصحاب رسانه در مرکز عملیات اضطراری شهر تهران برگزار شد.
حساسسازی خبرنگاران نسبت به مخاطرات احتمالی، ایجاد آگاهی نسبت به ساختار فرماندهی بحران در شهر تهران، تربیت نیروی متخصص و ماهر برای پاسخ موثر به بحران در حوزه رسانه، تمرین تصمیمگیری و رفتار مناسب رسانهای در زمان وقوع بحرانها، معرفی افراد مسئول در هر بحران به خبرنگاران با هدف پرهیز از بینظمی، شناسایی، آموزش و سازماندهی منابع اطلاعرسانی به هنگام بحران در شروع، حین و بعد از بحران و نیز ایجاد برنامه ارتباطات بحران عملیاتی و اقدام محور و آیندهنگرانه بخشی از اهداف برگزاری این دوره آموزشی بوده است.
علی نصیری؛ رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره برگزاری این دوره گفت: این نخستین دوره آموزش خبرنگاری بحران است که با تلاش و بهرهگیری از برنامه مناسب با اهداف دوره و استفاده از منابع علمی و عملیاتی سعی کردیم بیش از آنکه به مسایل حوزه تخصصی شما بپردازیم به بررسی موضوع مدیریت بحران و انعکاس خبر در بحران بپردازیم و این موضوعات را آموزش دهیم.
آمادهباش کامل ستاد مدیریت بحران تا 2 روز آینده در پایتختوی با اشاره به اهمیت برگزاری این دوره آموزشی از مبانی مدیریت بحران، چرخه مدیریت بحران، فرماندهی صحنه، نقش ستاد و صف در صحنه حادثه و ویژگیهای آن به عنوان بخشی از سرفصلهای آموزشی آن یاد کرد و گفت: آشنایی با مخاطرات تهران و ماهیت آن، قوانین مدیریت بحران، نقش دستگاه های مسئول، آشنایی با مرکز عملیات اضطراری شهر تهران و سامانههای به کار رفته در این مرکز، انتقال تجارب میدانی خبرنگاران در صحنه حادثه و بعد حضور در کارگاههای عملیاتی اورژانس و کمکهای اولیه، برپایی چادر، اطفای حریق و ایستگاههای حوادث شیمیایی بخشی از برنامههای این کارگاه آموزشی است.
نصیری افزود: در ادامه این برنامه نیز موضوعاتی چون اخلاق حرفهای، موضوعات امنیتی، تکنیکهای روانشناختی و تحلیل فیلم و مانور و مصاحبه در هنگام بحران تدریس خواهد شد.
وی در ادامه بر افزایش آگاهی شهروندان و نحوه مقابله مردمی، انتقال پیامها و رصد حوادث و اطلاعرسانی به اقشار مختلف مردم پرداخت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه این کارگاه آموزشی به بررسی انواع مخاطره در تهران پرداخت و فوریتهای اضطراری متناسب با این حوادث را نیز معرفی کرد. به گفته وی مخاطره پدیدهای فیزیکی است که ویژگی اصلی آن توان آسیب زدن به زندگی ماست.
وی با اشاره به اینکه اگر حادثه جامعه را از شرایط عادی خارج کند و نیازمند مداخله جدید نیروهای امدادی باشد شرایط اضطراری است، به تشریح تفاوتهای شرایط اضطراری و بحران و فوریتهای این حوادث پرداخت و در ادامه موضوعات مختلف در خصوص آمادگی در برابر بلایای طبیعی را توضیح داد.
نصیری استفاده از کلمه حوادث غیرمترقبه برای تشریح وضعیت زلزلهخیزی را اشتباه خواند و در ادامه به مصادق مختلف حوادث پرداخت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به تشریح هماهنگی و مدیریت واحد در حوادث پرداخت و با ذکر این نکته که حادثه موجودی زنده است، یادآور شد: حین وقوع هر حادثهای احتمال وقوع حوادث دیگری متاثر از آن حادثه اصلی وجود دارد که باید به آن توجه کرد و در ادامه به بررسی مهمترین راهکارهای مرتبط با فرماندهی در صحنه حادثه پرداخت.
در ادامه این برنامه شفیعی؛ معاون فرهنگی اجتماعی قرارگاه ثارالله با بیان اینکه خبر بحران در همه دنیا با اخبار دیگر متفاوت است و نیاز به نوعی مدیریت دارد، گفت: حوادث بر اساس منطقه تعریف میشوند، اما گاهی یک موضوع محلهای به یک موضوع ملی تبدیل میشود. مثل موضوع پلاسکو که تبدیل به یک بحران شد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری این دوره آموزشی اظهار امیدواری کرد: این دوره و دورههای مشابه مفید باشد و باعث ایجاد تعامل بین مجموعههای خبری و رسانه ای با مجموعه های مدیریت بحران شود.