دوشنبه 5 آذر 1403

نخستین روستانامه استان چهارمحال بختیاری منتشر و رونمایی شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نخستین روستانامه استان چهارمحال بختیاری منتشر و رونمایی شد

کتاب «روستاهای شهرستان بروجن» اثر شهناز بیگی بروجنی توسط انتشارات آبتین نگار منتشر شد. بخشداری گندمان نیز از این کتاب رونمایی کرد.

کتاب «روستاهای شهرستان بروجن» اثر شهناز بیگی بروجنی توسط انتشارات آبتین نگار منتشر شد. بخشداری گندمان نیز از این کتاب رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «روستاهای شهرستان بروجن» اثر شهناز بیگی بروجنی توسط انتشارات آبتین نگار منتشر شد. آئین رونمایی از این کتاب روز پنجشنبه 25 فروردین 1401، به میزبانی بخشداری گندمان و با حضور مدیران شهرستان بروجن، بخش گندمان و دهیاران آن برگزار شد.

در این مراسم احمد رحیمیان، بخشدار گندمان، با اعلام این که این بخش تاریخی 28 روستا دارد که از این تعداد 23 روستای دارای سکنه، 1 مکان جغرافیایی و 4 روستای خالی از سکنه است.

وی افزود: ما در آغاز سال 1401 افتخار داریم میزبان نخستین کتاب مرجع روستاشناسی در استان چهارمحال و بختیاری باشیم و معتقدیم روستاهای زیبا و تاریخی این بخش، پتانسیل معرفی به عنوان روستاهای هدف گردشگری و پایگاه‌های توسعه روستایی و کانون‌های فرهنگی را داشته و می‌توانند به عنوان الگوی اکوتوریسم طبیعی استان اعلام شوند.

در ادامه این مراسم رسول خالدی، شهردار گندمان، با خوشامدگویی به حاضران و به ویژه به محقق کتاب، با ابراز خوشوقتی از این که این نویسنده به کار تدریس در دبیرستان‌های بخش گندمان اشتغال دارد، گفت: شهر گندمان دارای پیشینه‌ای پنج هزار ساله است و سند تاریخ کهن آن سه چیز است، تپه بهرام گور و سکه‌ای از دارالضرب گندمان در زمان سلجوقیان و ده‌ها سند خطی دوران صفویه و قاجاریه که نام گندمان در آنها به ثبت رسیده است.

وی ضمن اعلام آمادگی برای حمایت مالی و معنوی از تحقیقات گندمان پژوهی، از نویسنده این کتاب دعوت کرد همت کند و در کتاب مستقلی به ثبت شایستگی‌های تاریخی، اجتماعی و سیاسی آن بپردازد.

پریوش میرزاییان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجن، با بیان این نکته که شهناز بیگی بروجنی، پرکارترین تاریخ نگار استان چهارمحال بختیاری و فعال‌ترین ناشر زن استان و پژوهشگر نمونه ایران در سال 1390 است، به نقش و جایگاه ویژه روستاپژوهی در شناخت تاریخ و جغرافیای ایران عزیز اشاره کرد.

میرزاییان در ادامه سخنان خود از این که فردی که هم نویسنده و تاریخنگار و مصحح نسخ خطی و مترجم فارسی به انگلیسی و مترجم انگلیسی به فارسی است، این کار عمیق علمی را بدون هیچ حمایت دولتی به رشته تحریر درآورده است، ابراز خشنودی کرد و حمایت از مؤلف را خواستار شد.

چهارمین سخنران مراسم، شهناز بیگی بروجنی، نویسنده و ناشر کتاب بود که با ذکر جزئیات 18 ماه تلاش و کوشش شبانه روزی برای این پژوهش کتابخانه‌ای اسنادی، گوشه‌هایی از شاخصه‌های فرهنگی 39 روستای دارای سکنه و دو روستای متروکه و تاریخی شهرستان بروجن را که در این کتاب به عنوان مدخل اصلی مورد کنکاش واقع شده‌اند، برشمرد. معاون پژوهشی مرکز دایره المعارف بزرگ روستاهای ایران اظهار امیدواری کرد که در سال جاری 54 عنوان از کتاب‌های روستاشناسی ایران، که بر بنیاد یک الگوی علمی و آکادمیک نگارش خواهد یافت، به بازار نشر ارائه شود.