چهارشنبه 7 آذر 1403

نفوذ دولت‌ها در مد؛ فرهنگ طراحی و دوخت لباس را از سبک سنتی خارج کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نفوذ دولت‌ها در مد؛ فرهنگ طراحی و دوخت لباس را از سبک سنتی خارج کرد

رقیه حاج محمد یاری گفت: اسلام با انواع مد مخالف نیست، حتی امروزی شدن و نوگرایی در سبک و شیوه لباس پوشیدن را نیز به صورت کلی پذیرفته است. آنچه اسلام با آن مخالف است، پشت پا زدن به ارزش ها (پوشش شرعی، پرهیز از اسراف و...) و رعایت نکردن اخلاق اجتماعی و همانند سازی با بیگانگان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدرس دانشگاه فنی کرج در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: زنان حضوری فعال در عرصه های شغلی و تحصیلی دارند و یکی از موضوعات مهم در سبک زندگی آنان، موضوع پوشش و پیروی از مد بوده است.

رقیه حاج محمد یاری ادامه داد: مصرف کنندگان (زنان) با استقبال و تقاضایی که از مد به دلیل میل به تغییر و تنوع دارند، مهم ترین نقش را در گسترش پدیده مد ایفا می کنند و توزیع کنندگان مد به عنوان حلقه ارتباطی بین زنان، تولید کنندگان و در نهایت رسانه های گروهی، در گسترش پدیده مدگرایی نقشی موثر دارند.

وی افزود: اسلام با همه انواع مد مخالف نیست. حتی امروزی شدن و نوگرایی در سبک و شیوه لباس پوشیدن را نیز به صورت کلی پذیرفته است. آنچه اسلام با آن مخالف است، پشت پا زدن به ارزش ها (پوشش شرعی، پرهیز از اسراف و...) رعایت نکردن اخلاق اجتماعی و همانند سازی با بیگانگان است.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: از زمانی که دولتها یا ایدئولوژی های مختلف اعم از مخالف و موافق وارد حوزه تولید و بازتولید طرح ها، رنگ ها و گونه های لباس شدند و سعی کردند تا کنترل آن را به دست گیرند، در عمل، فرهنگ طراحی و دوخت و برش لباس به طور بومی و سنتی از دست مردم خارج شد و اوضاع دیگری شکل گرفت.

محمد یاری ادامه داد: در حال حاضر، پوشش برخی از زنان ایرانی هویت ایرانی و اسلامی را چندان نشان نمی دهد و آنچه از مشاهده ترکیبات پوشش بر می آید، نمادی از راه یافتن عناصر غیر ایرانی در آن است که دارای قدمتی به اندازه پیدایش اندیشه های تجدد در زمان قاجار، به ویژه عهد ناصری است.

وی با بیان اینکه مد در انتخاب و گزینش زنان نقش مهمی دارد، گفت: بیشتر زنان زمانی از مد تبعیت می کنند که به نظرشان خوشایند باشد و عده ای دیگر نیز که گرایش مذهبی بیشتری دارند، معتقدند مد باید علاوه بر زیبایی، به حجاب لطمه نزند.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: با وجود رغبت عمومی قشر جوان به مقوله مد، آنان گرایش به سمت مدی دارند که با اعتقادات و ذهنیت هایشان همخوانی بیشتری داشته باشد و اینطور نیست که هرچیزی را با نام مد بپوشند.

محمدیاری با تاکید بر اینکه تولید کننده، مصرف کننده، رسانه های جمعی سه هرم اصلی گسترش و نشر مد در جامعه هستند، ادامه داد: مصرف کنندگان به عنوان فعالان اصلی نشر و گسترش مد و تولید کنندگان نیز به دلیل سود و منفعتی که از تولید پوشاک می برند و رسانه های جمعی به علت گسترش صنعت ارتباطات در گسترش پدیده مد بسیار نقش دارند.

وی در خاتمه نقش رسانه را در گسترش مد بی بدیل دانست و خاطرنشان کرد: افزایش میزان استفاده از رسانه ها موجب ترغیب به مد در افراد شده است و ضمن اینکه ساخت برنامه هایی با محتوای ایرانی - اسلامی بر اساس الگوهای فرهنگ بومی و دینی در پیشگیری از ترویج ناصحیح این پدیده موثر است.

انتهای پیام /

نفوذ دولت‌ها در مد؛ فرهنگ طراحی و دوخت لباس را از سبک سنتی خارج کرد 2