دوشنبه 5 آذر 1403

نقشه خطرات عرصه‌های طبیعی چهارمحال و بختیاری تدوین شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نقشه خطرات عرصه‌های طبیعی چهارمحال و بختیاری تدوین شد

شهرکرد - ایرنا - رییس بخش آبخیزداری و حفاظت خاک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: نقشه خطرات عرصه‌های طبیعی این استان در قالب خطر لغزش زمین، فرونشت، سیلاب، سقوط بهمن و آتش‌سوزی با استفاده از هوش مصنوعی، تهیه و تدوین شد.

سید نعیم امامی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، هدف و کاربرد این نقشه هوشمند عرصه‌های طبیعی را برنامه‌ریزی برای توسعه و عمران استان در مناطق پرخطر از بلایای طبیعی عنوان کرد و افزود: با ترسیم این نقشه هوشمند، مناطق پرخطر استان به منظور سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، آبخیزداری و دیگر بخش‌های منابع طبیعی مشخص و آشکار می‌شود.

وی، مناطق پرلغزش و رانش زمین را منطقه دوآب صمصامی و مناطق خطر سیلاب را عرصه‌های طبیعی بخش بازفت شهرستان کوهرنگ اعلام و تصریح کرد: شهرستان‌های غرب استان همچون شهرستان‌های اردل، کیار و کوهرنگ مناطق چندخطر بلایای طبیعی استان محسوب می‌شود که با ترسیم این نقشه هوشمند، امکان جلوگیری و پیشگیری از حوادث تا حدودی ممکن می‌شود.

رییس بخش آبخیزداری و حفاظت خاک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با تهیه و تدوین نقشه چند خطر، عرصه‌های طبیعی این استان در 10 پهنه مشخص و ترسیم شده است، که چاپ این نقشه هوش مصنوعی در نقشه بین‌المللی عرصه‌های طبیعی نیز به ثبت رسیده است.

وی همچنین از انجام موفقیت‌آمیز طرح پایلوت استانی و ملی در یک دهه گذشته در یک هکتار از اراضی عرصه طبیعی منطقه "قلعه قارک " شهرستان شهرکرد خبر داد و گفت: این طرح با کشت 200 اصله نهال بادام از ارقام مختلف دیمی، به منظور جلوگیری از فرسایش خاک و مهار سیلاب اجرایی شد.

به گفته وی، در این طرح برای هر اصله درخت یک سامانه هشت مترمربعی برای ذخیره‌سازی آب باران ایجاد شده است، که در فصول مختلف نیاز به آبیاری درخت مورد نظر را تامین می‌کند که این طرح با اقلیم برخی از نقاط این استان سازگار است.

امامی، همچنین از انجام فرایند احداث دومین سایت طرح کشت درختان مثمر دیمی در شهرستان بن در دو سال گذشته را یادآور شد و گفت: در این طرح نیز یک هکتار زمین با کشت 200 اصله نهال بادام دیمی انجام شد.

امامی تصریح کرد: در این طرح آزمایشی یک منبع ذخیره آب زیرزمینی 70 مترمربعی حفر شده است تا به وسیله عایق پلاستیکی امکان جمع‌آوری 300مترمکعب آب باران در فصول پاییز و زمستان وجود داشته باشد.

وی، هدف از اجرای این طرح را تکمیل زنجیره تحقیقات علمی و ارزیابی توسعه باغات دیمی در استان با اقلیم متفاوت و آشنا کردن بهره‌برداران از کشت و توسعه باغات مثمر دیمی در این منطقه عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، حدود 86.6 درصد از مجموع مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع ملی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

*س_برچسب‌ها_س*