سه‌شنبه 16 بهمن 1403

نماینده ورزقان در مجلس: ذخیره معدن مس سرنگون به 1.6 میلیارد تن افزایش یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نماینده ورزقان در مجلس: ذخیره معدن مس سرنگون به 1.6 میلیارد تن افزایش یافت

تبریز - ایرنا - نماینده مردم ورزقان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: با اکتشافات جدید ذخیره معدن مس سرنگون تاکنون به 1.6 میلیارد تن مس افزایش یافته و سرنگون به جایگاه بزرگ ترین و غنی ترین معدن مس کشور ارتقا یافت.

اللهوردی دهقانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: البته این رقم نیز نهایی نیست و این حد از ذخیره در عمق یکهزار و 100 متری به دست آمده است؛ معدن سرنگون از حدود 300 متری به ذخایر مس می رسد.

وی با بیان اینکه درجه خلوص معدن در محدوده فعلی در حال استخراج هفت دهم درصد است، گفت: این رقم در عمق پایین تر افزایش می یابد و به یک درصد می رسد که خبر خوشی در ارتباط با تولید معدن مس سونگون در سال های آینده است.

وی با اشاره به اینکه سرنگون اکنون بزرگ ترین معدن مس کشور است، ادامه داد: معدن در حال توسعه است، اکتشافات ادامه داد و ممکن است در دهه های آینده در زیرزمین نیز عملیات استخراج انجام گیرد.

نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: نتیجه پیگیری ها از وزارت صنایع و معدن از سال 1392 این بوده که ذخیره قطعی معدن مس سونگون از 400 میلیون تن در آن سال ها به 1.6 میلیارد تن در زمان حاضر رسیده است.

وی با بیان اینکه به طور قطع حجم ذخایر معدنی مس سونگون از این هم بالاتر است، اضافه کرد: مطمئن هستم که ادامه اکتشافات می تواند ذخیره معدن را به بیش از 2 میلیارد تن برساند.

وی توضیح داد: وجود این حجم از ذخایر در معدن مس سونگون، برنامه ریزی بلندمت برای بهره گیری حداکثری از آن در راستای توسعه شهرستان ورزقان و استان آذربایجان شرقی با اولویت اشتغالزایی و رونق صنعتی را دوچندان می کند.

دهقانی با اشاره به تولید سالانه 300 هزار تن کنسانتره در معدن مس سونگون در زمان حاضر تشریح کرد: بدیهی است که با اکتشافات جدید و افزایش ذخیره معدنی، از این پس دیگر تولید این میزان کنسانتره عقلایی نیست و باید ظرفیت تولید کنسانتره آن افزایش یابد، ضمن اینکه طرح های مربوط به تولید مس کاتدی در مجتمع نیز بدون فوت وقت با سرعت و دقت دنبال شود.

وی محدود کردن تولید مس کاتدی به یک روش انحصاری مثل ذوب را نیز در شرایط فعلی تحریم کشور غیرمنطقی دانست و افزود: بدیهی است که برای تولید مس کاتد در مجتمع مس سونگون از همه روش های رایج در جهان از قبیل هیدرومتالوژی و لیچینگ استقبال می کنیم تا این طرح راهبردی در مجتمع مس سونگون مشمول زمان نشود.

وی ادامه دا: البته افق نگاه ما به تولید مس کاتد نیز محدود نیست و ایجاد و توسعه صنایع پایین دستی مس را در نظر داریم، زیرا معتقدیم که حتی تولید و صادرات مس کاتد نیز تنها یک مرحله بالاتر از خام فروشی است.

وی با اشاره به اینکه مس کاتد بخشی از زنجیره مس است، گفت: برای ارزش افزوده بیشتر فعالیت مجتمع معدن مس سونگون، چاره ای غیر از تبدیل مس به محصولات پایانی از طریق راه اندازی شهرک تخصصی مس نیست و ما دنبال تحقق این مهم هستیم.

دهقانی تاکید کرد: طرح های توسعه ای معدن مس سونگون تعطیل بردار نیست و همه مسوولان شهرستانی، استانی و کشوری در این زمینه متفق القول و هم رای هستند.

معدن مس سرنگون در 120 کیلومتری شمال شرقی تبریز در شهرستان ورزقان و در دل جنگل های ارسباران واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*