پنج‌شنبه 8 آذر 1403

نکاتی درباره فعالیت سکوهای پرمخاطب خارجی در کشور

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نکاتی درباره فعالیت سکوهای پرمخاطب خارجی در کشور

طبق مصوبه جدید شورای عالی فضای مجازی فرصتی برای سکوها و خدمات پرکاربرد خارجی فراهم شده است تا با ایجاد یک لایه پوسته جدید اما با امکان دسترسی به نسخه اصلی با حفظ تمام قابلیت‌های خدمات خود، مطابق با شرایط حکمرانی در ایران، فعالیت کنند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، سه مصوبه از جلسه نود و ششم شورای عالی فضای مجازی را ابلاغ کرده که یکی از این مصوبات بر ایجاد شرایط فعالیت سکوها و خدمات پرکاربرد خارجی برای تنوع در سبد مصرف کاربران با سازوکارهای حکمرانی پذیر تاکید دارد.

براساس این مصوبه، این فرصت برای سکوها و خدمات پرکاربرد خارجی فراهم شده است تا با ایجاد یک لایه پوسته جدید اما با امکان دسترسی به نسخه اصلی با حفظ تمام قابلیت‌های خدمات خود، مطابق با شرایط حکمرانی در ایران، فعالیت کنند. این پوسته‌ها در واقع همان سکوی اصلی با ظاهری جدید هستند تا بتوانند در سایر کشورها با چارچوب‌های قانونی متفاوت فعالیت کنند.

این اقدام شرایطی را فراهم می کند تا کاربران این امکان را داشته باشند تا بدون دغدغه‌های ارتباطی همچون امنیت داده‌ها و حفظ حریم خصوصی‌شان از این خدمات استفاده کنند. اقدامی که پیشتر در قالب‌های مختلف همچون تلگرام طلایی و هات گرام تجربه شده و با استقبال خوب مخاطبان همراه شده بود اما به دلیل نقص‌های امنیتی فعالیت آنها متوقف شد.

هیچ اثری در نمایش‌خانگی بدون مجوز از ساترا منتشر نمی‌شود

در واقع، شورای عالی فضای مجازی تصمیم گرفته تا برای تأمین نیازهای مردم و پاسخگویی به خواست مردم برای استفاده از خدمات سکوهای پرمخاطب خارجی، به این سکوها با قالبی جدید و اخذ مجوز از تنظیم گران بخشی اجازه فعالیت دهد تا در کنار استفاده از مزایا و خدمات سکوها و خدمات داخلی، در صورت نیاز مردم بتوانند به سکوها و خدمات خارجی نیز مراجعه کرده و در آنها به صورت قانونی فعالیت کنند.

سکوها و خدمات خارجی نیز می‌توانند از سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کرده و با همکاری با تنظیم گر بخشی این خدمت را برای مردم ایران فراهم کنند.

این مصوبه بدان معناست که شرکت‌های بخش خصوصی حوزه فناوری می‌توانند حتی پوسته‌های قانونی از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان های مشهور جهان مانند ایکس (توئیتر)، اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و حتی سکوهای خدماتی ارایه کرده و مردم نیز از این بسترها استفاده کنند.

چالشی که پیشتر در قالب کلاهبرداری‌های آنلاین در شبکه‌های اجتماعی خارجی به دلیل عدم ارتباط دو سویه با دفاتر این سکوها برای کاربران وجود داشت که با فعالیت پوسته‌های جدید این خلاء برطرف خواهد شد.

گفتنی است؛ این مصوبه، مرکز ملی فضای مجازی را موظف کرده تا مجوز فعالیت پوسته ها را به تنظیم گران بخشی با نظارت خود آنها، ارائه دهد.