نگاهی به برخی ویژگیهای قرآنی حضرت فاطمه (س)
با مطالعه منابع دینی در مییابیم وجود مقدس حضرت فاطمه سلامالله علیها شخصیتی فرازمانی و فرامکانی و در عین حال اثرگذار در تحولات عالم از گذشته تا آینده داشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شاید عمده تصوری که یک فرد مذهبی از حضرت زهرا سلامالله علیها دارد، محدود به نگاه تاریخی باشد؛ به این صورت که وقتی از شخصیت و ویژگیهای فاطمه زهرا سلامالله علیها سؤال شود، ایشان را دختر آخرین پیامبر خدا، همسر امیرالمؤمنین علیهالسلام و مادر حسنین علیهمالسلام و زینب سلامالله علیها معرفی میکند. در نگاه رایج، آن بانوی بزرگوار یک سبک زندگی الهی داشت، عالم به قرآن و علوم بود، همچنان که دختری مهربان، همسری صالح و مادری دلسوز و مظهر صفات خدا بود که در اثبات امامت و خلافت همسرش علی علیهالسلام رشادتها به خرج داد و در نهایت در سن پایینی مظلومانه به شهادت رسید. تمام ویژگیهای مثبتی که از حضرت زهرا سلامالله علیها نقل میشود، حاکی از بانویی آسمانی است که البته در تاریخ محدود شده، نشان به اینکه وقتی از آن بانوی بزرگوار یاد میکنیم، از افعال ماضی استفاده میبریم.
اما با مطالعه منابع دینی در مییابیم وجود مقدس حضرت فاطمه سلامالله علیها شخصیتی فرازمانی و فرامکانی و در عین حال اثرگذار در تحولات عالم از گذشته تا آینده داشته است. ایشان یکی از حجتهای خداوند بر خلق است که به تعبیر روایات، زمین بدون آن تمام اهلش را در خود فرو میبرد. نام آن بانوی بزرگوار به همراه پدر بزرگوارشان و سایر اهل بیت وحی در کتب مقدس انبیای پیشین ثبت شده و عالمان یهودی و مسیحی با آن شخصیت بزرگوار کاملاً آشنایی داشتند. قرآن در آیات مختلف بر این حقیقت صحه میگذارد از جمله آنکه فرمود «الَذینَ آتَیناهُمُ الکِتابَ یَعرِفُونَهُ کَما یَعرِفُونَ أَبناءَهُم...» یعنی آنانکه به آنها کتاب اتا شد، او (پیامبر) را مانند فرزندانشان میشناسند.» یا آنجا که عیسی علیهالسلام خطاب به بنیاسرائیل فرمود «... وَ مُبَشِراً بِرَسُول یَأتی مِن بَعدِی اسمُهُ أَحمَد» و من بشارتدهنده به رسولی هستم که بعد از من میآید و نامش احمد است. مکاشفهی یوحنا که بخش از انجیل است، گفته است که «آنگاه نشانی عظیم و شگرف در آسمان پدیدار شد: زنی که خورشید به تن داشت و ماه زیر پا داشت و تاجی از دوازده ستاره بر سر داشت»؛ مسیحیان میگویند این زن حضرت مریم سلامالله علیها و دوازده ستاره هم حواریون هستند، درحالی که یکی از این حواریون خائن بود و نمیتواند ستاره باشد.
جستاری در باره نامگذاری سخنرانیِ حضرت زهرا (س) به "خطبه فدکیه"اما برخی ویژگیهای قرآنیِ آن بانوی بزرگوار که به برخی از آنها کمتر پرداخته شده، شامل مواردی همچون کلمهالله، مصداق اسماءالله، مصداق اسماءالحسنی، مصداق عالین، کوثر، روحالله، روحالقدس، مصداق آیهی مباهله، کوکَب دُری، مصداق آیهی تطهیر و... در کنار اینها آن بانوی بزگوار صاحب مقامت عصمت، حجت و امامت نیز هستند؛ در بخشی از خطبهای که آن بانوی بزرگوار در دفاع از مقام امامت و خلافت امیرالمؤمنین علیهالسلام در مسجدالنبی (ص) ایراد کردند، فرمود: «اِمَامَتَنَا أَمَاناً لِلفُرقَهِ»؛ یعنی امامت ما از تفرقه امنیت میدهد. یا امام صادق علیهالسلام در روایتی تصریح میکنند «نَحنُ حُجَهُ الله عَلی خَلقِهِ وَ فاطِمَهُ حُجَهُ الله عَلیَنا»؛ یعنی ما حجت خداوند بر خلقش هستیم و فاطمه سلامالله علیها حجت خداوند بر ماست.
انتهایپیام /