نگرانیهای بزرگ اقتصاد 2021
طلای جهانی روز سهشنبه، نتوانست روند صعودی خود را حفظ کند و با نزول 19دلاری طی دو ساعت به کانال هزار و 790دلاری بازگشت. اما به طور کلی در پایان روز توانست با بازگشت به بالای کانال هزار و 800دلاری سود 33/ 0درصدی را محقق کند
اقتصاد جهانی در حال نمایانکردن نشانههای تورمی خود است. بستههای حمایتی دولتها از بنگاهها با وجود خرج بالایی که روی دست دولتها گذاشت، نتوانست بهخوبی رونق را در بازارها به جریان بیندازد و نتیجه آن بدهیهای بزرگ برای بانکهای مرکزی شد. این اتفاقات در کنار بازگشایی مجدد بازارها و افزایش تقاضا در بازارهای خرد و کلان، میتواند به آزادسازی تورم منجر شود.
طلای جهانی نیز با ادامه روند صعودی 6روزه خود در کنار افزایش شاخص دلار آمریکایی به 5/ 92واحد، در حال تثبیت قیمت خود در بالای کانال هزار و 800دلاری است تا برای حرکت صعودی بعدی خود آماده شود. این حرکت در صورتی محقق خواهد شد که سیگنالهای مدیران کمیته بازار باز فدرال در جلسه آخر این کمیته، بتواند آنها را امیدوار نگهدارد.
نگرانی بانکیها از تورم
نتایج نظرسنجی بانک سرمایهگذاری سوئیسی UBS که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان داد تورم به یکی از مهمترین نگرانیهای مدیران ذخایر بانک مرکزی تبدیل شده است. تورم در کنار دورشدن پایان بحران کووید -19 با گسترش ویروس کرونادلتا در اروپا و آسیا و افزایش میزان بدهیهای بانکهای مرکزی، نگرانی مدیران را دو چندان کردهاست.
به گزارش رویترز، در نظرسنجی اخیر که میان مدیران ذخایر 30 بانک مرکزی جهانی و مردم در ماههای آوریل و ژوئن برگزار شد، ترس از تورم و افزایش کنترلنشده بازده بلندمدت اوراق، در میان شرکتکنندگان به 57درصد رسید. این در حالی است که ریسک تورم در نظرسنجیهای سال گذشته به هیچ عنوان مطرح نشده بود.
این اخطاری برای اقتصاد جهانی است. در این نظرسنجی، 79درصد شرکتکنندگان، عدم بهبود اقتصادی با تمامنشدن پاندمی کرونا را نگرانی خود اعلام کردند و 71درصد آنها از بدهیهای دولت نگرانی داشتند. ماسیمیلیانو کاستلی، رئیس استراتژی و مشاوره UBS بازارهای حاکمیت جهانی، به رویترز گفت: «تورم در صدر جدول نگرانیهای بانکداران مرکزی قرار دارد. اکثریت آنها انتظار افزایش تورم را دارند، اما ابرتورم دور از انتظار است؛ بنابراین به نظر میرسد به نوعی دیدگاه جامعه بانکداری، پیشبینی تورم فزاینده، اما موقتی است.»
پیشبینیها نیز در مورد نرخ تورم نشان میدهد که بیش از دو سوم شرکتکنندگان انتظار دارند فدرالرزرو ایالاتمتحده نرخ بهره را در سال 2023 افزایش دهد، در حالی که 30درصد انتظار دارند فدرالرزرو در سال 2022 این کار را انجام دهد. تقریبا 40درصد پاسخدهندگان انتظار دارند که ارزهای دیجیتالی دولتی توسط بانکهای مرکزی طی سه سال آینده راهاندازی شود. این نظرسنجیها نشان میدهد که تورم سالهای آینده حتی در اقتصادهای بزرگ نیز دور از انتظار نخواهد بود و میتواند پیشرانی قوی برای بازارهای جهانی باشد. با افزایش انتظارات تورمی، سرمایهگذاران برای حرکت در کشتی تورمی، بهدنبال سرمایهگذاری در بازارهای متفاوت خواهند بود که این میتواند موجب افزایش تقاضا شود. این در صورتی است که نرخهای بهره بانکهای مرکزی سرمایهگذاران را به سپردهگذاری تشویق نکند.
چشمانتظاری طلا برای جلسه فدرال
طلای جهانی روز سهشنبه، نتوانست روند صعودی خود را حفظ کند و با نزول 19دلاری طی دو ساعت به کانال هزار و 790دلاری بازگشت. اما به طور کلی در پایان روز توانست با بازگشت به بالای کانال هزار و 800دلاری سود 33/ 0درصدی را محقق کند. روز گذشته نیز فلز زرد با از سرگرفتن روند صعودی خود تا ساعت17 توانست قیمت هزار و 808دلار را ببیند. اما ادامه این روند به اخبار منتشرشده از جلسه کمیته بازار باز فدرالرزرو که ساعت6 به وقت گرینویچ برگزار شد، بستگی دارد که در روزهای آتی به آن پرداخته میشود. این جلسه میتواند سرنخهای بیشتری را از موضع سیاستهای پولی فدرال مشخص کند.
هان تان، تحلیلگر ارشد بازار در گروه اکسنیتی گفت: «صورتجلسههای کمیته بازار باز فدرال میتواند حرف اصلی را در مورد اینکه آیا طلای خالص میتواند کانال 1800دلاری را حفظ کند، بیان کند. تحلیلهای فنی اخیر نشان میدهند که طلا میتواند به زیر میانگین متحرک 100روزه در حدود هزار و 790دلار بازگردد.»
منبع: دنیای اقتصاد