جمعه 11 آبان 1403

"هارپ" نقشی در تغییرات اقلیمی ایران ندارد!

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
"هارپ" نقشی در تغییرات اقلیمی ایران ندارد!

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: لایه مطالعاتی هدف هارپ (لایه یونوسفر) که به‌مراتب فوقانی‌تر از اتمسفر و محدوده تشکیل ابرهاست، نمی‌تواند نقشی در تغییرات اقلیمی در کشور ما داشته باشد.

به گزارش تسنیم، کاهش بارش‌های پاییزه در کشور نسبت به سال گذشته آن هم در حالی که پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی حاکی از بارش‌های پاییزه فراتر از نرمال بود، موجب شده است مجدداً مباحثی ازجمله استفاده از هارپ، بارورسازی ابرها، ابردزدی و... در کشور داغ شود.

همچنین انتشار تصاویری از تفاوت بارش‌ها در مرز اقلیمی ترکیه و ایران نیز به این شایعات دامن زده و موجب نگرانی مردم شده است.

در رابطه با این موضوع، دکتر علی بیت‌اللهی؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به تسنیم گفت: هارپ (برنامه پژوهشی شفق قطبی فعال با فرکانس بالا) یک برنامه تحقیقاتی برای مطالعه لایه یونوسفر جو است. آنتن‌های هارپ در آلاسکا مستقر و در اختیار دانشگاه آلاسکا است.

وی ادامه داد: لایه مطالعاتی هدف هارپ (لایه یونوسفر) که به‌مراتب فوقانی‌تر از اتمسفر و محدوده تشکیل ابرهاست، نمی‌تواند نقشی در تغییرات اقلیمی در کشور ما داشته باشد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تأکید کرد: لذا توهمات بی‌پایه و بزرگ کردن بیش از اندازه برنامه‌های محدود تحقیقاتی در سایر کشورها که نتیجه آن فرافکنی و رفع مسئولیت است، کار چندان شایسته‌ای نیست.