هر آنچه درباره بیماری تب کریمه کنگو باید بدانیم
مسئول مرکز بهداشت سنندج گفت: تب مالت، تب کریمه کنگو و سالک از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان هستند که معمولا در فصل بهار و تابستان به دلیل ارتباط بیشتر بین انسان و حیوانات در محیط و طبیعت افزایش پیدا میکند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جهانبخش یوسفی مسئول مرکز بهداشت سنندج در گفتگو با خبرنگار کُردتودی، اظهار داشت: بر اساس گزارش های رسیده در کشور عراق افزایش موارد بیماری تب خون ریزی دهنده و یا تب کریمه کنگو با مبتلا شدن 55 نفر گزارش شده که متاسفانه 12 نفر از افراد مبتلا بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری، بیماری مشترک بین انسان و حیوان است افزود: عامل این بیماری نوعی ویروس است که از طریق کنه انتقال پیدا می کند.
یوسفی به اهمیت این بیماری در استان مرزی کردستان اشاره و خاطر نشان کرد: بنا به این دلیل که ما با کشور عراق هم مرز هستیم و احتمال قاچاق دام در استان وجود دارد باید تمام موارد و جوانب را به خوبی برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان بسنجیم.
مسوول مرکز بهداشت سنندج گفت: این بیماری در خود دام بدون علائم وجود دارد و متاسفانه هیچ واکسنی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.
وی بیان داشت: شیوع این بیماری در فصل گرم سال است چرا که عامل این بیماری یعنی کنه در فصل گرم در تماس با دام افزایش خواهد یافت.
یوسفی به انتقال این بیماری اشاره و افزود: این بیماری از دو طریق یکی از طریق مستقیم و به این شکل که اگر یک فرد با ترشحات و یا خون حیوان آلوده یا انسان آلوده تماس پیدا کند، فرد مبتلا خواهد شد و انتقال غیر مستقیم راه دیگر انتقال این ویروس است که اگر کنه از حیوان آلوده تغذیه کند و آن کنه به هر طریقی با فرد ارتباط برقرار کند، فرد را مبتلا خواهد کرد.
وی در ادامه به علائم این بیماری اشاره و خاطر نشان کرد: تب و لرز، دردهای عضلانی، استخوانی و مفاصل، اسهال، تهوع، و سرگیجه و در بعضی دیگر با حساسیت چشمی خودش را نشان می دهد.
یوسفی گفت: اگر افراد مبتلا به موقع به پزشک مراجعه نکنند خونریزی در بدن فرد مبتلا شده شروع و چون خون ریزی در بخش های مختلف بدن اتفاق می افتد این مورد عامل اصلی مرگ شخص مبتلا شده خواهد شد.
وی به موارد جلوگیری از ابتلا به این ویروس اشاره کرد و خاطر نشان کرد: بر تمام عامه مردم خصوصا کسانی که طرفدار گوشت گرم هستند لازم است که به هیچ عنوان از گوشت گرم در این فاصله زمانی استفاده نکنند، و یا در صورت استفاده باید حداقل گوشت را از 24 تا 48 ساعت در یخچال قرار داده و بعد استفاده نمایند.
مسوول مرکز بهداشت سنندج در ادامه گفت: مردم گوشت مورد نظر را از جایگاههایی که زیر نظر دامپزشکی فعالیت دارند تهیه نمایند و برای پاک کردن گوشت حتما از دستکش استفاده نمایند.
وی در پایان با توصیه به دامداران افزود: بر دامداران عزیز استان این روزها لازم است که در صورت ارتباط با حیوان از دستکش و ماسک و عینک های محافظ برای جلوگیری از شیوع این بیماری استفاده کنند چرا که با این روش می توان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
تب کریمه کنگو؛ ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام
مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی استان کردستان نیز اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است که در دام بدون علامت بوده و تنها با ایجاد یک تب خفیف طی 2 الی 7 روز دام را درگیر میکند و تشخیص این بیماری از روی ظاهر دام امکان پذیر نیست.
وی اضافه کرد: گروههای در معرض خطر این بیماری عمدتا شامل دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه ها، قصابها، پرسنل درمانی در تماس با افراد بیمار را میتوان اشاره نمود.
ورمقانی تاکید کرد: شهروندان از خوردن گوشت و آلایش (جگر، دل و قلوه) نیم پخته اکیدا خودداری نمایند.
وی در پایان یادآور شد: مقتضی است در مناطق دارای آلودگی به کنه دامداران عزیز با استفاده از سموم مورد تائید دامپزشکی حداقل دوبار در فصل گرما با فاصله 15 روز نسبت به سمپاشی دام های آلوده و جایگاه نگهداری دام خود اقدام نمایند.
انتهای پیام /