دوشنبه 16 مهر 1403

هزینه مصوب شده برای جبران خسارت سیل چه میزان است؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
هزینه مصوب شده برای جبران خسارت سیل چه میزان است؟

مدیرکل بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بیش از 127 میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان مصوب شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، قریب به پنج ماه از فصل بارندگی های مونسون در سیستان وبلوچستان می گذرد، سامانه ای که با ورودش خسارت های فراوانی به زیرساخت های آب، برق، جاده، ابنیه و از همه مهمتر مزارع کشاورزی و خانه ها وارد کرد.

در این بین خسارتی که این حجم از بارندگی های شدید مونسونی به یکباره به زمین های کشاورزی وارد کرد جبران ناپذیر بود چرا که سیل با شستن زمین های کشاورزی خاک مناسب زمین ها را از بین برد و زحمت کشاورزان را به باد داد، و این داغ داغ همچنان بر دل نخلکاران و کشاورزان سنگینی می کند. بارش های مونسونی از ابتدای فصل تابستان در مناطق مرکزی و جنوبی سیستان وبلوچستان به صورت هر ساله وجود دارد که میزان بارش ها به صورت نقطه ای در برخی از مناطق بسیار زیاد و قابل توجه می باشد. علیرضا شهرکی مدیرکل بحران استانداری سیستان و بلوچستان مرداد ماه امسال با بیان اینکه سیل 35 هزار و 130 میلیارد ریال در بخش های مختلف از جمله کشاورزی، راهداری، شهرداری ها، منابع طبیعی، برق، آب، مسکن و عشایر به استان خسارت وارد کرده است، گفته بود: سیل اخیر سیستان و بلوچستان ناشی از بارندگی‌های سامانه مونسون، بر اساس برآوردهای انجام شده تاکنون بیش از 8350 میلیارد ریال به بخش کشاورزی، 8 هزار میلیارد ریال به راهداری شمال و 8 هزار میلیارد ریال نیز به راهداری جنوب خسارت وارد کرده است.

به گفته وی؛ همچنین این سیل موجب شده بود تا 4500 میلیارد ریال به حوزه شهرداری ها، 105 میلیارد ریال به منابع طبیعی، 145 میلیارد ریال به زیرساخت های برق، 1370 میلیارد ریال به زیرساخت های آب، 435 میلیارد ریال به حوزه مسکن، 370 میلیارد ریال به حوزه عشایری و 3855 میلیارد ریال در سایر بخش‌ها به استان خسارت وارد شود. بیش‌از127 میلیارد تومان برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان مصوب شد علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان امروز به میزان خسارت وارده در حوادث طبیعی استان نظیر سیل، توفان گرد و خاک، خشکسالی و کم آبی در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: میزان خسارت برآورد شده بیش‌از هشت هزار میلیارد تومان است که برای جبران زیر ساخت‌های عمرانی و تاسیسات شهری و روستایی آن نظیر راه، برق و مدارس 127 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار در هیات دولت مصوب شد. وی پیرامون خساراتی که به منازل مسکونی وارد شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه در بارندگی مونسون امسال تعداد قابل توجهی از منازل مسکونی شهروندان استان دچار خسارت شد با پیگیری‌های صورت گرفته بزودی علاوه بر پرداخت تسهیلات هزینه ساخت، 50 میلیون تومان کمک بلاعوض برای احداث 500 واحد مسکونی شهری و 100 واحد روستایی و همچنین تعمیر 100 واحد مسکونی که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی معرفی شده است داده می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری استان ادامه داد: در فعالیت سامانه بارشی مونسون خسارت قابل توجهی به بخش کشاورزی استان وارد شد که به منظور جبران این خسارت‌ها علاوه بر بخشش جرائم دیر کرد پرداخت تسهیلات، به کشاورزان خسارت دیده تسهیلات ارزان قیمت با سود چهار درصد و با بازپرداخت پنج ساله اعطاء می‌شود. به گفته این مقام مسئول؛ سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و موقعیت خاص جغرافیایی همواره با بحران های طبیعی روبروست که سیل، خشکسالی و طوفان‌های سهمگین 120 کیلومتری بطور همزمان از بحران‌های این استان است. 95 درصد مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد شهرکی با اشاره به معضل خشکسالی در استان، اظهار کرد: بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده هم‌اینک 95 درصد مساحت این استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد و تحت تاثیرآن استان دچار تنش آبی است. به گزارش عصرهامون بیش‌از 20 سال است که سیستان وبلوچستان درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و به دنبال آن گرفتار خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از پیامدهای تغییرات اقلیمی در این منطقه است. انتهای پیام /

هزینه مصوب شده برای جبران خسارت سیل چه میزان است؟ 2
هزینه مصوب شده برای جبران خسارت سیل چه میزان است؟ 3