شنبه 29 اردیبهشت 1403

هشدارها برای ترخیص کالاهای اساسی جواب داد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
هشدارها برای ترخیص کالاهای اساسی جواب داد

معاون سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در پی هشدارها و اولتیماتوم‌های صادر شده از سوی گمرک و دیگر مسئولان به نظر می‌رسد روند ترخیص کالاها از انبارهای بنادر سرعت گرفته و هم‌اکنون مشکلی در این زمینه نداریم.

به گزارش ایسنا، یکی از مشکلاتی که طی ماه‌های گذشته در زمینه کالاهای اساسی وجود داشت این بود که صاحبان کالا نسبت به ترخیص آنها از گمرک اقدام نمی‌کردند و حجم زیادی از کالاهای اساسی در انبارهای گمرک و بنادر کشور انباشته شده بود. در این راستا مسئولان گمرک و دیگر دستگاه‌های متولی هشدارها و اولتیماتوم‌های متعددی به واردکننده‌ها و صاحبان کالا داده بودند و حتی روز گذشته مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک- تاکید کرده بود که عدم ترخیص به موقع و خروج کالا پس از یک ماه از مجوز بارگیری می تواند از مصادیق احتکار به شمار آید و اسامی این صاحبان کالا جهت هر گونه دستور به مراجع قضایی اعلام خواهد شد.

فرهاد منتصر کوهساری - معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی - درباره آخرین وضعیت موجودی انبارهای بنادر کشور از کالاهای اساسی و روند ترخیص آن‌ها به ایسنا گفت: به نظر می‌رسد هشدارهای اعلام شده در ترخیص کالا از گمرک و بنادر موثر بوده است چراکه هم اکنون فرایند ترخیص تسریع شده و این روند بهبود پیدا کرده است.

وی افزود: در حال حاضر مشکلی در تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور وجود ندارد و هم‌اکنون بالغ بر سه میلیون و 700 هزار تن انواع کالاهای اساسی در این انبارها وجود دارد.

منتصر کوهساری ادامه داد: با وجود افزایش تعداد کشتی‌ها در بنادر و واردات کالاهای اساسی چیزی حدود 500 هزار تن از کالاهای اساسی موجود در بنادر ترخیص شده که نشان‌دهنده عادی بودن شرایط از نظر خروج کالا از بنادر است.

به گفته معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی، بیشترین حجم کالاهای اساسی در بندر امام خمینی (ره) به میزان دو میلیون و 700 هزار تن است و پس از آن بنادر شهید رجایی و امیرآباد با موجودی حدود 460 هزار تن و 280 هزار تن قرار دارند و عمده کالاهای اساسی شامل جو، ذرت، گندم، دانه‌های روغنی و روغن خام است.

انتهای پیام