یک‌شنبه 21 بهمن 1403

همایش ادبی فرهنگ عاشورا در ادبیات ترکمن برگزار شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همایش ادبی فرهنگ عاشورا در ادبیات ترکمن برگزار شد

گرگان - ایرنا - همایش ادبی فرهنگ عاشورایی در زبان و ادبیات ترکمن شامگاه چهارشنبه با حضور استاندار و جمعی از مسوولان و فرهنگ دوستان گلستان در سرسرای فخرالدین اسعد گرگان برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این مراسم که نفرات برتر همایش شعر، مقاله و داستان خود را برای حاضران خواندند در بخش شعر ترکمن محمد شیر محمدلی از آق قلا به عنوان نفر اول معرفی شد.

همچنین نعمان نظری قوجق از نگین شهر و عبدالخالق آدمی از گنبد به ترتیب دوم و سوم شدند.

در بخش مقاله دکتر اراز محمد سارلی نفر اول، دکتر ستار بردی فجوری دوم و شریفه جرجانی عنوان سوم را از آن خود کردند.

در حوزه نقاشی هم آی سن رئوفی نفر اول، الهه یوسفی دوم و مائیده نظری و محمد رسول نظری مشترکا سوم شدند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان طی سخنانی در این مراسم گفت: قوم ترکمن جلوه ای بدیع، کم نظیر، چشم نواز و دل انگیزی از آثار ادبی و هنری در صنعت و ادبیات دارد و فولکلور غنی آنها بوفور دیده می شود.

عادله کشمیری با تسلیت اربعین حسینی افزود: مردان و زنان ترکمن با آداب و سنن خاص خود در کنار شیعیان برای حضرت ابا عبدالله الحسین عزاداری می کنند.

وی بیان داشت: بیش از 52 اثر متعلق به شاعران اهل بیت (ع) از سراسر استان گلستان در قالب‌های شعر، غزل، نثر و قصیده به دبیرخانه این همایش ارسال شد که در نهایت 11 اثر برای ارائه در بخش پایانی همایش انتخاب شد.

موسی جرجانی دبیر همایش هم گفت: جهان بینی، ابعاد شخصیتی، اندیشه های عرفانی، جامعه شناسی، جلوه های محبت به اهل بیت (ع) و فرهنگ عاشورا از مهمترین محورهای ارسال مقالات، داستان ها، خاطرات، اشعار و نقاشی های ارسالی ترکمن ها به این همایش بود.

استان گلستان به مرکزیت گرگان حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت در سطح 14 شهرستان، مرکب از اقوام، مذاهب و نژادهای مختلف دارد و از این حیث، متنوع ترین و متکثرترین ترکیب جمعیتی ایران را داراست.

*س_برچسب‌ها_س*