دوشنبه 5 آذر 1403

همه چیز درباره روتاویروس

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
همه چیز درباره روتاویروس

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به خطر شیوع گسترده روتاویروس خصوصا در کودکان و نوزادان هشدار داد.

به گزارش مشرق، دکتر افشین منیری با بیان این‌که روتاویروس، ویروسی مسری است که موجب اسهال، استفراغ، دل درد و تب می‌شود اظهار کرد: نشانه‌های ابتلا به این ویروس دو روز پس از قرار گرفتن فرد در معرض ویروس آغاز می‌شود.

وی افزود: استفراغ و اسهال ناشی از ویروس که بیشتر در نوزادان و کودکان دیده می‌شود، ممکن است بین سه تا هشت روز طول بکشد.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بی‌اشتهایی و کم آبی بدن که به دنبال ابتلا به روتاویروس بروز می‌کند در نوزادان و کودکان می‌تواند خطرناک باشد.

وی با اشاره به این‌که کم آبی بدن شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن، گریه با اشک کم یا بدون اشک و خواب آلودگی غیرعادی است، مراجعه فوری به پزشک متخصص در صورت بروز این نشانه‌ها را مورد تاکید قرار داد.

انتقال روتاویروس

دکتر منیری با تاکید بر این‌که معمولا افرادی‌که با بیماران مبتلا به روتاویروس در تماس نزدیک هستند به این بیماری ویروسی مبتلا می‌شوند، خاطرنشان کرد: اگر ذرات روتاویروس وارد دهان شود، درگیر این بیماری خواهید شد، مبتلایان به روتاویروس این ویروس را همراه با مدفوع خود دفع می‌کنند، در این صورت ویروس وارد محیط می‌شود و دیگران را نیز آلوده می‌کند.

متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه افزود: واکسیناسیون روتاویروس بهترین روش برای محافظت از کودک در برابر این بیماری است.

روش درمان روتاویروس چیست؟

دکتر منیری با بیان این‌که داروی خاصی برای درمان روتاویروس مشخص نشده است ادامه داد: پزشکان برای تسکین علامت‌های مربوط به آن داروهایی را تجویز می‌کنند ولی از آنجایی که روتاویروس باعث بروز استفراغ و اسهال شدید می‌شود، فرد مبتلا کم آبی بدن را تجربه می‌کند. بنابراین بهترین روش برای محافظت در برابر کم آبی، نوشیدن مایعات فراوان است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این‌که در بسیاری از کشورهای دنیا واکسن علیه این ویروس وجود دارد، گفت: در کشور واکسیناسیون عمومی علیه روتاویروس هنوز انجام نشده ولی در عین حال خانواده‌ها می‌توانند به صورت آزاد این واکسن را برای کودکان تزریق کنند، واکسن ROTARIX دو دز بوده و در دو و چهار ماهگی تزریق می‌شود.

وی در خاتمه نسبت به افزایش موارد ابتلا به روتاویروس هشدار دادو تاکید کرد: در صورت مشاهده علامت‌های ابتلا به این ویروس خصوصا در کودکان به پزشک مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز کنید.

منبع: بهداشت نیوز