یک‌شنبه 4 آذر 1403

هندوستان از آفریقا "یوزپلنگ" وارد می‌کند!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
هندوستان از آفریقا "یوزپلنگ" وارد می‌کند!

کشور هند یک گروه 8 نفره از گونه "یوزپلنگ آفریقایی" را از کشور نامیبیا وارد کرده و برای واردات بیشتر یوز از نامیبیا و آفریقای جنوبی برنامه دارد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یوزپلنگ‌ها قرار است برای اولین بار از زمان اعلام انقراض رسمی آن در هند در سال 1952 در این کشور پرسه بزند و به این منظور یک گروه هشت نفره از یوزها شامل 5 یوز ماده و 3 نرِ بین دو تا شش سال، روز شنبه از نامیبیا وارد هند شدند. یوزها قبل از رها شدن در پارک ملی، در یک مرکز قرنطینه دوره یک ماهه را پشت سر خواهند گذاشت.

این نخستین بار است که یک گوشتخوار بزرگ از قاره‌ای به قاره دیگر منتقل می‌شود و دوباره در طبیعت معرفی می‌شود. کارشناسان حیات وحش، متخصصین دامپزشکی و سه زیست‌شناس حیوانات را در سفر بین قاره‌ای با هواپیمای مسافربری بوئینگ 747 همراهی کردند.

پارک ملی کونو که یوزها قرار است در آنجا نگهداری شوند، در منطقه‌ای به مساحت 289 مایل مربع، پناهگاهی وسیع با طعمه‌هایی مانند بز کوهی و گرازهای وحشی است. در این پارک یک محفظه برقی با 10 محفظه در اندازه‌های مختلف برای یوزها ساخته شده است تا قبل از رهاسازی در طبیعت قرنطینه شوند. همچنین قرار است حداقل 20 یوزپلنگ از آفریقای جنوبی و نامیبیا به هند وارد شوند.

هند از دهه 1950 تلاش‌هایی را برای معرفی مجدد یوزپلنگ انجام داده و حتی با ایران نیز در این خصوص مذاکراتی داشت. حامیان معرفی یوز در طبیعت هند می‌گویند که معرفی مجدد یوزپلنگ‌ها باعث ایجاد اقتصاد محلی می‌شود و به بازسازی اکوسیستم‌کمک می‌کند. در مقابل برخی نگران هستند که جابجایی حیوانات همیشه با خطراتی همراه است و رها کردن یوزپلنگ‌ها در پارک ممکن است آن‌ها را در معرض آسیب قرار دهد.

یوزپلنگ‌ها حیوانات ظریفی هستند که از درگیری اجتناب می‌کنند و هدف شکارچیان رقیب قرار می‌گیرند و پارک کونو که جمعیت قابل توجهی از پلنگ را دارد، می‌تواند برای توله‌های یوزپلنگ خطرساز شود. همچنین این احتمال وجود دارد که یوزپلنگ‌ها خارج از مرزها سرگردان شوند و توسط افراد یا حیوانات دیگر کشته شوند.

BBC نوشت، با این حال، مقامات می‌گویند که این نگرانی‌ها بی‌اساس است زیرا یوزپلنگ حیوانی بسیار سازگار است. مقامات هندی ادعا می‌کنند که مکان انتخاب شده برای نگهداری یوزها به طور کامل از نظر زیستگاه، طعمه و احتمال درگیری انسان و حیوان مورد بررسی قرار گرفته است.

ماجرای تبادل "یوزپلنگ ایرانی" و "شیر آسیایی" چه بود!؟