جمعه 2 آذر 1403

هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در استانداری‌ها تشکیل می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در استانداری‌ها تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز، شنبه 16 دی‌ماه، بنیاد ملی نخبگان با دعوت از رسانه‌ها و خبرنگاران به معرفی و تشریح یکی از برنامه‌های مهم و جدید این بنیاد پرداخت. در این نشست خبری، سیدسلمان سیدافقهی، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، یاسین کیخا، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد و جواد وزیری، معاون حکمرانی وزارت کشور حضور داشتند.

بنیاد ملی نخبگان قرار است در راستای تفاهم‌نامه‌اش با وزرات کشور، در سراسر کشور، هیأت‌های اندیشه‌ورزی از نخبگان را شناسایی کند تا این هیأت‌ها در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری استانداری‌ها را با تخصص و دانش نخبگانی یاری دهند. برنامه‌ای که رفع مسأله‌ها و چالش‌های جای‌جای نقاط کشور از اهداف آن است و شروع آن با برگزاری «نخستین همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان» همراه خواهد بود.

18 دی‌ماه، روز شروع همکاری استانداران و اندیشکده‌ها

یاسین کیخا، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، زمان برگزاری همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان را روز دوشنبه، 18 دی‌ماه در سالن وزارت کشور اعلام کرد و گفت: این همایش به کمک وزارت کشور و خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌شود و پنل‌های تخصصی و گفت‌وگو‌محور برای اندیشه‌ورزان از برنامه‌های اصلی آن است. از طرفی حضور استانداران و تعامل آن‌ها با اندیشه‌ورزان و متولیان تولید محتوای تخصصی و همچنین حضور و گفت‌وگوی دکتر دهقانی، رئیس بنیاد ملی نخبگان از دیگر برنامه‌های این روز خواهد بود.

وی تشریح کرد: وزارت کشور به عنوان حامی و بهره‌بردار این هیأت‌ها خواهد بود و نظارت و راهبری این هیأت‌های اندیشه‌ورز استانی با استاندارها انجام می‌شود. از طرفی صدور حکم دبیر آن را نیز استاندار انجام خواهد داد. برگزاری این همایش شروعی برای طرح گفت‌وگوی ملی نخبگانی خواهد بود و رویدادی مقطعی نیست، به این معنا که قرار است در حوزه‌های تخصصی که استاندارها مشخص کرده‌اند، تجمیع، ارزیابی و کیفیت‌سنجی مسائل و راه‌حل‌ها انجام شود و نتیجه به نهاد تصمیم‌گیر حاکمیتی و اجرایی منعکس شود.

کیخا، در خصوص جزئیات همایش نیز اضافه کرد: در اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان، میزبان بیش از 400 نفر از سرتاسر کشور خواهیم بود. علاوه بر این، نمایندگان 24 اندیشکده در این جمع حضور خواهند داشت و در غرفه‌هایی دستاوردهای خود را ارائه خواهند کرد. در پایان همایش نیز از برترین استانداران و رؤسای بنیادهای استانی نخبگان و هیأت‌های اندیشه‌ورز با بهترین عملکرد تقدیر می‌شود.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در خصوص حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان از طرح‌های مسأله‌محور این اندیشکده‌ها تشریح کرد: طرح‌های انجام‌شده توسط این هیأت‌ها در دو بخش اولویت‌محور و تقاضامحور طبقه‌بندی و با توجه به ماهیت آن‌ها در 3 دسته «الف»، «ب» و «ج» تقسیم‌بندی می‌شوند. مبلغ قرارداد طرح‌های «الف» تا 200 میلیون تومان، طرح‌های «ب» تا 120 میلیون تومان و در نهایت طرح‌های «ج» تا 80 میلیون تومان خواهد بود.

کیخا تأکید داشت: تاکنون حمایت‌ها و توجهات بنیاد ملی نخبگان بر افراد نخبه متمرکز بوده است و همایش ملی نخبگان که 13 دوره از آن برگزار شده است، نمودی از این رویکرد بوده است. در دوره جدید و با رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان به دنبال حمایت از شکل‌گیری اجتماعات و هسته‌های نخبگانی هستیم و هیأت‌های اندیشه‌ورز نمونه‌هایی از این اجتماعات هستند.

پرهیز از گلخانه‌ای کردن فضای نخبگانی

سیدسلمان سیدافقهی، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم تقویت بسترهای نقش‌آفرینی نخبگان در حکمرانی کشور اضافه کرد: لازم است که استفاده از ظرفیت فکری نخبگان در اداره کشور بین سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران نهادینه و تبدیل به یک فرهنگ عمومی شود. اولین همایش از سلسله همایش‌های گفت‌وگوی ملی نخبگان قرار است کمک کند تا نخبگان از زبان مسئولان چالش‌ها را بشنوند و تعامل بین مسئولان و نخبگان استانی را افزایش دهد. اینکه شخص نخبه صرفا در یک فضای گلخانه‌ای فعالیت کند کافی نیست و اعتقاد ما این است که نخبه کسی است که بنواند در پیشرفت و اعتلای کشور نقش ایفا کند.

او تشریح کرد: در کنار همه پیشرفت‌ها، مسائل و چالش‌های زیادی در کشور وجود دارد و نیاز به گشتن ندارد. بحران انرژی، بحران آب، چالش‌های اقتصادی، بنگاه‌داری بانک‌ها و مانند این‌ها از جمله مسائل و چالش‌هایی هستند که از نخبگان انتظار داریم به صورت واقعی در کف میدان حاضر شوند و در حل مسائل کشور نقش‌آفرینی کنند.

سیدافقهی در خصوص طرح گفت‌وگوی ملی نخبگان تصریح کرد: خوشبختانه از این طرح، در وزارت کشور با آغوش باز استقبال شد و امیدواریم که با همکاری‌هایی که با این وزارت‌خانه، به عنوان نهادی که بار استان‌ها بر دوش آن است، داریم، شاهد خیز جدی نخبگان برای مسأله‌محوری و حل چالش‌های استان‌ها باشیم.

حکمرانی استانی با حضور نخبگان

جواد وزیری، معاون حکمرانی وزیر کشور نیز در این نشست خبری حضور داشت و در خصوص حضور بدنه دولت در این طرح گفت: دولت سیزدهم در این دوره به دنبال تحقق شعار مهمی تحت عنوان «حکمرانی استانی» است. تقویت و توانمندسازی استانداری به عنوان نهاد پیشرفت استان و نه به عنوان یک پاسخگوی صرف به نیازهای فوری استان از رویکردهای جدید دولت سیزدهم است. یکی از اقدامات مهمی که وزارت کشور درصدد هست که در این مسیر پیشرفت انجام دهد نیز ایجاد زیرساخت‌های تشکل‌یابی کشور خواهد بود.

او تصریح کرد: وزارت کشور به عنوان یک وزارت میان‌دار، طرح گفت‌وگوی ملی نخبگان را یک فرصت طلایی می‌داند تا به کمک آن در حل مسائل از تکثر و پراکندگی جلوگیری کند. در این مسیر، به نیروی نخبگان نیازمندیم و بدون آن‌ها نخواهیم توانست بر تنوع اقدامات و کنش‌ها غلبه کنیم. نخبگان کشور بایستی در همکاری باهم لسان و پژواک مشترک سیاسی داشته باشند.

وزیری در خصوص اقدامات انجام‌شده جهت استفاده از ظرفیت نخبگانی در استان‌ها اضافه کرد: برنامه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان‌ها، از برنامه‌هایی بوده است که در راستای نقش‌آفرینی نخبگان در پیشرفت استان‌ها در حال پیگیری آن هستیم. توسعه زنجیره‌های ارزش راهبردی استان‌ها و تکمیل حلقه‌های مفقوده آن‌ها از اولویت‌های ما در استان‌ها بوده است که به کمک نخبگان به دنبال تحقق آن هستیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

بنیاد ملی نخبگان

همایش ملی گفت‌وگوی نخبگانی سید سلمان سیدافقهی مسأله‌محوری هیأت اندیشه‌ورز اندیشکده این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در استانداری‌ها تشکیل می‌شود 2
هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در استانداری‌ها تشکیل می‌شود 3
هیأت‌های اندیشه‌ورز نخبگان در استانداری‌ها تشکیل می‌شود 4