چهارشنبه 3 بهمن 1403

واکاوی تاثیر معدل در کنکور / بحث موافقان و مخالفان داغ شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
واکاوی تاثیر معدل در کنکور / بحث موافقان و مخالفان داغ شد

سمنان - 40 درصد معدل هشت درس سال دوازدهم در کنکور 1402 تاثیرگذار خواهد بود قانونی که حالا بحث‌های زیادی در محافل دانش آموزی استان سمنان به راه انداخته است.

سمنان - 40 درصد معدل هشت درس سال دوازدهم در کنکور 1402 تاثیرگذار خواهد بود قانونی که حالا بحث‌های زیادی در محافل دانش آموزی استان سمنان به راه انداخته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همزمان با نزدیک شدن به ایام کنکور موضوع تأثیر دادن معدل در امتحان ورودی دانشگاه‌ها در محافل دانش آموزی و همچنین فضای مجازی استان سمنان بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به وضوح می‌توان دریافت که دانش آموزان نسبت به ذخیره کردن معدل تحصیلی در کنکور دو نظر متفاوت دارند، برخی کاملاً موافق این طرح هستند و برخی دیگر با آن مخالفت می‌کنند.

دانش آموزان نظرات متفاوتی دارند برخی می‌گویند این طرح به عادلانه‌تر کردن نتایج کنکور کمک خواهد کرد چرا که در کنار مهارت تست زنی سطح تحصیلی دانش آموزان هم ملاک قرار می‌گیرد، اما گروه دوم می‌گویند که کنکور یک رقابت است که صرفاً توجه به آن می‌بایست سرنوشت دانشگاه یک دانش‌آموز را تعیین کند.

دیدگاه‌ها متفاوت است

به عبارت دیگر این دسته از دانش آموزان عقیده دارند که صرفاً کسانی می‌توانند در کنکور قبول شوند که در کنار تحصیل هوش بالا، تمرکز، مهارت در پاسخگویی به سوالات و در نهایت مجموعه‌ای از آگاهی‌ها را داشته باشند از سوی دیگر گروه مخالف عقیده دارد که کنکور می‌تواند یک راه جبران برای دانش آموزانی باشد که در طول سال تحصیلی نتوانستند به درستی درس بخوانند.

در این گزارش به سراغ دانش آموزان استان سمنان رفتیم تا نظر آنها را پیرامون این موضوع بدانیم با این توضیح کرد برخی از دانش آموزان موافق طرح عقیده دارند که یک امتحان چهار ساعته نمی‌تواند سرنوشت زندگی یک آدم را تعیین کند چرا که امکان دارد در آن روز دانش آموزی که از وضعیت تحصیلی بسیار عالی برخوردار است دچار بیماری یا استرس و مسائل دیگر شود، پس بهتر است دوران تحصیل هم لحاظ شود.

استرس کمتر می‌شود

یک دانش‌آموز دوازدهمی ضمن اشاره به موافقت با طرح معدل می‌گوید: این کار سبب می‌شود که استرس کنکور قدری کمتر شود، دخالت دادن معدل همچنین باعث می‌شود که رقابت بر سر علم و دانش باشد دقیقاً همان چیزی که باید باشد نه پول و کلاس کنکور و... که یک نفر دارد و دیگری ندارد.

نادیا سبحانی فرد با بیان اینکه معدل می‌تواند ملاک بهتری باشد، ابراز کرد: اگر به من باشد می‌گویم کل کنکور را حذف کنند همان 60 درصد هم اضافه است چرا که باید دانش آموزان بنا به استعدادشان گزینش در دانشگاه‌ها شوند نه یک امتحان چهار ساعته که مشخص نیست در آن روز چه مشکلاتی برای فرد پیش بیاید.

وی با بیان اینکه ممکن است کسی 12 سال عالی درس خوانده باشد اما روز کنکور مریض شود و نمی‌توان سرنوشت او را خراب کرد، افزود: اگر معدل ملاک باشد به نظر می‌رسد که رقابت کنکور عادلانه تر خواهد بود.

موافق هستم

سونیا جلالی دانش‌آموز کلاس دوازدهمی که موافق این طرح است، به خبرنگار مهر، می‌گوید: از ابتدای سال به ما اعلام کرده بودند که قرار است 40 درصد معدل دروس دخیل باشد در نتیجه تا حدودی در درس خواندنمان دخیل بوده است.

جلالی با بیان اینکه اگر کسی در درسی قوی باشد و اصطلاحاً درس خوان باشد، تست‌های همان درس را هم می‌خواند در نتیجه درس خوب با تست زدن خوب منافاتی نخواهد داشت، تاکید کرد: قرار است امسال هشت درس دوازدهم سال بعد یازدهم و دوازدهم و سال بعد تر از آن دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور دخیل باشد که بسیار خوب است.

وی با بیان اینکه 40 درصد دخالت دادن معدل برای شروع یک طرح خوب است، گفت: از سوی دیگر دخالت دادن معدل یک انگیزه است مثلاً اگر من فیزیک مطالعه می‌کنم، تست‌های آن را هم می‌زنم در نتیجه هم معدل خود مرا بالا می‌برم و هم شانس تست زنی در کنکور را افزایش می‌دهم.

تمرکز روی یک موضوع بهتر است

دوست و همکلاسی سونیا که البته نام خود را بیان نمی‌کند با بیان اینکه کنکور مقوله‌ای از جدا از مدرسه است، به خبرنگار مهر، می‌گوید: کسانی وجود دارند که درس بسیار خوبی دارند اما کنکور قبول نمی‌شوند یا کسانی هستند که فقط کتاب درسی را می‌خوانند و بازهم قبول نمی‌شوند در نتیجه نحوه تست زدن هم باید در آزمون مؤثر باشد چرا که کنکور فقط به درس نیست

او با بیان اینکه یا تأثیر معدل 100 درصد باشد یا صفر، ابراز کرد: بهتر است دانش آموزان سر یک موضوع تمرکز داشته باشند یا معدل یا کنکور، نمی‌توان 40 درصد معدل 60 درصد کنکور تمرکز داشت و این سبب می‌شود که آدم از هر دویشان بماند.

وی با بیان اینکه بسیاری معدل 20 داریم که کنکور قبول نمی‌شوند و این نشان می‌دهد که رقابت در کنکور حاکم شده است و باید همین جنبه رقابتی نیز بماند، افزود: این رقابت کنکور به نظرم بسیار بهتر می‌تواند ملاک باشد.

کنکور فراتر از درس است

آرمین پور جعفری نیز با بیان اینکه کنکور فقط درس نیست در واقع چیزی فراتر از درس در آن دخیل است نکاتی مانند هوش، زکاوت، دقت و... که این اتفاقاً عالی است و می‌تواند فرق دانش‌آموز معمولی درس خوان با فرق یک دانش‌آموز عالی درس خوان را مشخص سازد، به خبرنگار مهر، می‌گوید: معدل در واقع ناعادلانه است چرا که دانش آموزان دیگر بر سر هوش و زکاوت، مدیریت زمان، دقت، کنترل استرس و ده‌ها عامل دیگر رقابت نمی‌کنند.

پور جعفری با بیان اینکه کنکور امتحان نهایی نیست بلکه یک پدیده مجزای از درس است، بیان می‌کند: من اعتقاد دارم که کنکور نباید کار هر کسی باشد در نتیجه دخیل دادن معدل آن را دم دستی و راحت تر می‌کند و این نمی‌تواند سبب شود که دانش آموزان نخبه وارد دانشگاه شوند.

پوریا یک دانش‌آموز پسر دوازدهمی نیز با بیان اینکه کنکور رقابتی است که اتفاقاً همان رقابت بودنش اهمیت آن را مشخص می‌سازد، گفت: یا باید کنکور باید یا معدل اینکه در این وسط چیزی درست کنند که قدری از این باشد قدری از آن اشتباه است.

کنکور رقابتی شد

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان اما در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: ما سال‌ها در انتظار این بودیم که مدت زمان امتحان کنکور که بالاخره شانس و عوامل دیگر هم در آن دخیل است چرا که همه سوالات تستی خواهد بود، به گونه‌ای به سوابق تحصیلی بدل شود که خوشبختانه بالاخره این اتفاق رخ داده است.

عادل خالقی ثمرین با بیان اینکه در طرح جدید به جای اینکه تکلیف یک عمر دانش‌آموز در یک امتحان چهار ساعته که خیلی از عوامل به آن بستگی دارد، سوابق تحصیلی نیز در کنکور دخیل خواهد بود و 11 درس در آن دیده می‌شود افزود: به مرور در سال‌های آتی پایه‌های دیگر آموزشی نیز در نتیجه کنکور دخالت داده خواهند شد.

وی با بیان اینکه امسال سوابق تحصیلی 40 درصد در کنکور تأثیر گذار است، بیان کرد: از فردا شاهد آغاز آزمون‌ها در سراسر استان سمنان هستیم و دانش آموزان با هم در رشته‌های مختلف رقابت خواهند کرد اما به واسطه تأثیر معدل در کنکور، رقابت رتبه‌ای ملاک خواهد بود نه نمره‌ای؛

گلایه‌های مردمی

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه روش دخالت دادن سوابق تحصیلی در کنکور به این شکل نخواهد بود که اعلام شود برای مثال کسانی که به نمره 15 رسیدند می‌توانند رشته‌های مهندسی را برگزینند، بلکه مجموع متقاضیان و رشته‌هایی که انتخاب خواهند کرد لحاظ می‌شود و در آن 40 درصد نمرات دانش آموزان، تأثیرگذار خواهد بود، ابراز کرد: در واقع کنکور از این پس به صورت رقابتی و رتبه‌ای خواهد بود.

صحبت‌های مدیرکل آموزش و پرورش اما با واکنش‌های زیادی نیز در خبرگزاری مهر استان سمنان روبرو شده است برای مثال یک کاربر درباره این موضوع نوشته است «امسال رفتم ترمیم معدل کردم بخاطر دست خطم بهم نمره ندادن. این بدبختی ماست کنکور که مفهومی بود و هر کی علمش بیشتر بود به دانشگاه می‌رفت ولی الان کسی که مثل من دست خطش بد است دیگر هیچی بلد نیست؟ رستگار رحمانی یادتان بماند با معدل 10 رتبه 1 کنکور شد»

کاربر دیگری نوشت «من با معدل 18.80 باید قید سه رشته تاپ را بزنم با این کارتون فقط به خاطر معدل خیلی‌ها نمی‌توانند به هدفشان برسند هر چقدر هم کنکور رو خوب بدن 40 درصد فاجعه است» یا کاربر دیگر می‌نویسد «با این کار فقط استرس بچه‌ها را بیشتر کردید».

واکنش‌ها همچنان ادامه دارد گروهی مخالف و گروهی موافق این طرح هستند. حال باید دید که کنکور سراسری در چه شرایطی برگزار و برگزیدگان چگونه راهی دانشگاه می‌شوند.

واکاوی تاثیر معدل در کنکور / بحث موافقان و مخالفان داغ شد 2
واکاوی تاثیر معدل در کنکور / بحث موافقان و مخالفان داغ شد 3
واکاوی تاثیر معدل در کنکور / بحث موافقان و مخالفان داغ شد 4