واکسیناسیون رایگان تب برفکی در کردستان آغاز شد
سنندج - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: مرحله دوم واکسیناسیون دامهای سنگین استان علیه تب برفکی آغاز شده و تا 20 روز دیگر ادامه دارد.
مجتبی ورمقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مرحله 60 تا 70 هزار راس دام سنگین علیه این بیماری مایه کوبی میشود.
وی مجموع دامهای سنگین استان را 180 تا 220 هزار راس اعلام کرد و افزود: 30 اکیپ دامپزشکی بصورت کاملا رایگان کار واکسیناسیون دام را در استان انجام میدهند و از دامداران می خواهیم تا نهایت همکاری را با این اکیپها داشته باشند.
ورمقانی اضافه کرد: عملیات مایه کوبی دامهای کردستان علیه بیماری تب برفکی در چند سال گذشته به صورت رایگان انجام و منابع آن از اعتبارات ملی و استانی تامین شده و این روند باعث شده این بیماری در استان در وضعیت مناسب و کنترل شده ای قرار داشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: اعتبار اجرای این طرح تنها برای تهیه واکسن 15 میلیارد ریال است و کردستان تنها استانی است که عملیات واکسیناسیون تب برفکی در آن کاملا رایگان است و علت آن عملکرد بسیار خوب دامپزشکی در کنترل بیماری دام و نیز نظارت بر سلامت فرآورده های دامی است.
ورمقانی با اشاره به اینکه امسال در کردستان موردی از بیماری تب برفکی مشاهده نشده است، یادآور شد: سالانه سه نوبت واکسیناسیون دام علیه تب برفکی در استان انجام و نظارت دقیقی بر ورود و خروج دام می شود که این موضوع در کنترل بیماری تاثیر ویژه ای داشته است.
وی مهمترین اقدام برای جلوگیری از شیوع بیماری را واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر عنوان و تاکید کرد: از نظر سیاست سازمان دامپزشکی کشور، واکسیناسیون تببرفکی باید در طول سال سه بار انجام شود چرا که ایمنی ناشی از واکسیناسیون بعد از چهار ماه کم میشود به حدی که در صورت ورود ویروس میتواند بیماری ایجاد کند.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز، 80 هزار تن گوشت مرغ و 150 هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود 45 هزار تن گوشت مرغ و 17 هزار و 600 تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
*س_برچسبها_س*