یک‌شنبه 4 آذر 1403

واکنش حضرت زهرا (س) درباره اخبار غیبی پیامبر (ص) از ماجرای کربلا

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
واکنش حضرت زهرا (س) درباره اخبار غیبی پیامبر (ص) از ماجرای کربلا

حجت‌الاسلام رفیعی در دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی (ره) درباره برخی ویژگی‌های خانه امیرالمؤمنین علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله علیها و لزوم الگوگیری از این خانه نورانی سخن گفت.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام رفیعی در دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها که با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از عزاداران خاندان عصمت و طهارت علیهم‌السلام در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، درباره برخی ویژگی‌های خانه امیرالمؤمنین علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله علیها و لزوم الگوگیری از این خانه نورانی سخن گفت.

وی در مقدمه بحث خود گفت: یکی از علمای اهل سنت به نام آلوسی روایتی را نقل می‌کند و می‌گوید این روایت اگر درست باشد، انصاف نیست از آن بگذریم. روایت این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله این آیه از آیات سوره نور را می‌خواندند «فِی بُیُوت أَذِنَ اللهُ أَن تُرفَعَ وَ یُذکَرَ فِیهَا اسمُهُ...» یعنی این نور الهی در خانه‌هایی است که خدا اذن داده رفعت یابند. در این هنگام یکی از صحابه برخاست و به خانه امیرالمؤمنین علیه‌السلام اشاره کرد و گفت آیا این خانه مصداق این آیه است؟ فرمود نَعَم؛ مِن أفضَلِها. یعنی بله؛ بالاترین مصداق آن خانه، خانه امیرالمؤمنین علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله علیها است. فردی به نام عکرمه در ایام حج نزد امام باقر علیه‌السلام رسید. به یک باره زبانش گرفت. گفت یا بن رسول الله من با خیلی‌ها صحبت می‌کنم، اما نمی‌دانم چرا توانایی صحبت با شما را ندارم. امام فرمود تو در جایی نشستی که مصداق این آیه است: «فِی بُیُوت أَذِنَ اللهُ أَن تُرفَعَ وَ یُذکَرَ فِیهَا اسمُهُ...»؛ همچنین در زیارت جامعه کبیره هم می‌خوانیم «خَلَقَکُمُ اللهُ أنوارا فَجَعَلَکُم بِعَرشِهِ مُحدِقینَ حَتی مَنَ عَلَینا بِکُم فَجَعَلَکُم فی بُیُوت أذِنَ اللهُ أن تُرفَعَ وَ یُذکَرَ فیهَا؛ خداوند شما را [به صورت] نورهایی آفرید و گِرداگِرد عرش خود قرارتان داد تا اینکه به واسطه شما بر ما نعمت بزرگی عطا فرمود؛ پس شما را در خانه‌هایی قرار داد که خداوند رخصت داده است که بزرگ داشته شوند و نام وی در آنها یاد شود.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به اینکه ویژگی‌های خانه امیرالمؤمنین علیه‌السلام و بیت فاطمه سلام الله علیها را باید بدانیم تا خانه خود را شبیه خانه آن بزرگواران کنیم، گفت: این خانه دو دسته ویژگی دارند که یک دسته آن مخصوص آن خانه است، اما مقدار زیادی از آن فراگیر و عمومی است. اگر این خانه دارالعم و دارالعفاف و... است، همگان می‌توانند از آن الگو بگیرند، اما یک دسته از ویژگی آن خانه، همانند دار الملائکه بودن، مخصوص این خانه است. جبرئیل می‌آید و نزد ایشان زانو می‌زند. دیگر اینکه این بیت محل حضور پنج معصوم است و در این خانه حدیث کساء شکل گرفته است. ویژگی خاص دیگر این است که این خانه محل نزول آیه هل أتی و آیه تطهیر است و آقا رسول‌الله صلی الله علیه و آله هر روز به مدت 6 ماه روبه‌ری آن می‌ایستاد و به اهل آن سلام می‌کرد.

این کارشناس مذهبی درباره برخی ویژگی‌های عمومی خانه امیرالمؤمنین گفت: یکی از ویژگی‌های عمومی بیت علی و فاطمه سلام الله علیها دارالعلم است. کانون تربیت و اصلاح در خانه است. عمدتاً کوتاهی پدر و مادر سبب می‌شود یک جوان به انحراف کشیده شود. در شب اول ازدواج امیرالمؤمنین با حضرت زهرا آن بانو خطاب به امیرالمؤمنین می‌فرماید «بیا به نماز بایستیم و با هم خدا را عبادت کنیم.» آیا عروسی‌های ما اینگونه است. آیا دغدغه عروس و داماد عبادت کردن در اولین روز ازدواج است؟ آن بانو به قدری به نماز ایستاد که پایش ورم می‌کند. روحیه عبادت و توکل در حد نهایت خود قرار دارد. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم مقداری از قصه‌های تلخ آینده از جمله ماجرای کربلا را به دختر بزرگوارش توضیح داد. آن بانو فرمود: ای پدر، سَلمتُ و رَضیتُ و تَوکلتُ عَلَی الله؛ این بانوی بزرگوار در اوج تسلیم، رضایت و توکل به خداوند متعال قرار دارد.

خط حزب‌الله 372 | افتخار به سرمشق فاطمی (س)

رفیعی افزود: دومین ویژگی عمومی بیت فاطمه سلام الله علیها تربیت است. دست دختر پنج ساله خود را می‌گیرد و به مسجد می‌برد تا خطبه ایشان را بشنود. آن دختری که در سن 5 سالگی فریاد مادرش را در مسجد مدینه می‌شنود، شجاعت می‌یابد که مقابل یزید قرار بگیرد و خطاب بگوید هر غلطی می‌خواهی انجام بده، من از تو واهمه‌ای ندارم. چنین دختری به آن ملعون می‌گوید یابن الطلقاء؛ ای فرزند آزادشده از بند سپاه اسلام در مکه. شب قدر از عصر به بچه‌ها غذا می‌دهد و کمی آنها را می‌خواباند تا این شب را بیدار بمانند.

انتهای‌پیام /