دوشنبه 5 آذر 1403

واکنش یک بازیگر به نظر مردم درباره سریال مستوران / اشتباهات را گوشزد می‌کنند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
واکنش یک بازیگر به نظر مردم درباره سریال مستوران / اشتباهات را گوشزد می‌کنند

شکوفه هاشمیان درباره شخصیت نگین که آن را در سریال «مستوران» ایفا می کند، گفت: جزو تجریات خوب او بوده است، آنقدر این شخصیت دوست دارم که احساس می‌کنم در مواردی به یکدیگر بسیار نزدیک هستیم.

«مستوران 2» به کارگردانی سید علی هاشمی بر اساس فیلمنامه محمد حنیف و به تهیه کنندگی عطا پناهی ساخته شده است. این سریال محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است و هر شب از شبکه یک پخش می‌شود.

شکوفه هاشمیان درباره چگونگی حضور در فصل دوم «مستوران» گفت: «به دلیل آنکه من همسر علی هاشمی، کارگردان فصل دوم سریال «مستوران» هستم از یک طرف با هم در دوره‌ای هم دانشگاهی بودیم و از طرف دیگر تا به حال در تئاترهای بسیاری که ایشان حضور داشتند بازی کرده‌ام و ایشان نسبتا از من شناخت کافی داشت. برای همین زمانی که متن فیلمنامه را خواند احساس کرد می‌توانم برای نقش «نگین» مناسب باشم. در نتیجه برای انجام تست به دفتر عطا پناهی، تهیه کننده سریال رفتم و ایشان پذیرفتند در این پروژه حضور داشته باشم.»

او درباره این که شخصیت نگین جزو تجریات خوب او بوده است، گفت: «آنقدر این شخصیت دوست دارم که احساس می‌کنم در مواردی به یکدیگر بسیار نزدیک هستیم. از نظر من شخصیت «نگین» شخصیت یک دختر بسیار تنهاست. در فصل اول دیدیم که او بسیار کوچک بود که پدرش، مادرش را به درون چاه می‌اندازد. برادرش نیز بیمار است و بعد از مدتی که پدرشان گم می‌شود او نیز می‌رود و «نگین» بیشتر از همیشه تنها می‌شود. در نتیجه از زاویه دید من «نگین» بیشتر در خانه‌های مردم و با کمک‌های مردم بزرگ شده است و بنابراین حتما حسرت‌های زیادی در دلش دارد و غصه‌های زیادی خورده است. همه این موارد دست به دست هم داده تا او تبدیل به یک شخصیت حریص شود. چون احساس می‌کند ممکن است همه او را ترک کنند. برای همین دارای عکس العمل‌های شدیدتر نسبت به بقیه است و خواسته‌هایش نیز مقداری زیاده خواهانه است که از نظر من همه این ویژگی‌ها به دوران کودکی ناخوشایندش برمی‌گردد. به خاطر تمام این مواردی که اشاره کردم رفتارهای «نگین» را کاملا درک می‌کنم و توانستم با او همزاد پنداری کنم. به دلیل همین است که دوست‌اش دارم.»

خبر مرتبط حذفیات سریال «سرزمین مادری»؛ کمال تبریزی از مخاطبان عذرخواهی کرد

کمال تبریزی ضمن انتقاد از وضعیت پخش فصل دوم سریال «سرزمین مادری» بدون رفع نواقص آن، از مخاطبان عذرخواهی کرد و در عین حال به حذفیات این سریال هم اشاره می‌کند.

هاشمیان با بیان این که تا قبل از «مستوران» تجربه حضور در اثر تاریخی را نداشته است، توضیح داد: «با وجود آنکه تاکنون تجربه بازی در کار تاریخی نداشته‌ام؛ اما به تاریخ بسیار علاقه‌مند هستم و رشته تحصیلی‌ام نیز ادبیات است. از دوران نوجوانی بسیار خیال پرداز بودم و خودم را در دوره‌های مختلف مجسم می‌کردم. به دلیل همین علاقه، بازیگری را انتخاب کردم. چون عادت داشتم خودم را در زمان‌ها و آدم‌های گوناگون تصور کنم. برای آنکه بتوانم وارد دنیای «مستوران» شوم نیز رمان آن بسیار به من کمک کرد تا با حال و هوایش آشنا شوم.»

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در پاسخ به این که آیا باز هم علاقمند به بازی در پروژه‌های تاریخی است اظهار داشت: «در کارهای تاریخی بازیگر این فرصت را دارد تا به شکل بهتری توانایی خود را به نمایش بگذارد. چون برای او دریچه تازه‌ای باز می‌شود.»

هاشمیان با بیان این که استفاده از ادبیات غنی فارسی در فصل دوم سریال «مستوران» به غنای آن افزوده است، گفت: «در این سریال توجه ویژه به شعر و ادبیات ایران زمین شده و می‌بینید که چقدر ظریف و زیبا اشعار شعرای بزرگ در دیالوگ بازیگرها جای گرفته است. اتفاقی که مدت زمان طولانی است در هیچ اثری رخ نداده و برای همین از نظر من اتفاق سریال «مستوران» یک اتفاق نادر است.»

به باور هاشمیان ساخت فیلم و سریال‌هایی که دارای محتوای ادبی و داستان‌ها و اسطوره‌های ایرانی است ضرورت دارد. او در این باره عنوان کرد: «ساخت فیلم و سریال‌های تاریخی با محتوای ادبیات غنی کشورمان ایران، می‌تواند مهم‌ترین دستاورد در مقابله با تهاجم فرهنگی باشد. نمی‌توان تنها در این زمینه صحبت کرد یا غصه خورد که فرهنگ و زبان ما دارد از بین می‌رود. باید در این خصوص کار عملی انجام شود که یکی از مهم‌ترین کارهای عملی در این زمینه تولید آثار تاریخی سینمایی، تلویزیونی و تئاتری است. چون سینما، تلویزیون و تئاتر مخاطب نسبتا خوب و زیادی دارد و همین ظرفیت می‌تواند کمک بسیار خوبی در مقابله با تهاجم فرهنگی باشد. چون این روزها بیشتر جنگ رسانه است و می‌توان با سلاح شعر و ادبیات به مقابله با تهاجم فرهنگی رفت.»

او ادامه داد: «ورود شعر در دیالوگ بازیگرها بسیار خوب است. برخی از قسمت‌های این سریال بر اساس یک بیت شعر نوشته شده است یا شالکه اصلی‌اش بر اساس یکی از شعرهای سعدی بوده و این موضوع بسیار جذاب است. چون نمونه‌های مشابه آن بسیار کم است. برای همین فکر می‌کنم اگر تولیدات اینچنینی بیشتر باشد بسیار خوب خواهد بود. ما نسل جوانی را داریم که در حال حاضر ارتباط‌اش با ادبیات کهن بسیار کم شده است و اگر بشود از طریق سینما، تلویزیون، تئاتر و هر نوع رسانه تصویری که داریم ارتباط نسل جوان را با ادبیات ایجاد کنیم کار بزرگی انجام شده است.»

این بازیگر همچنین گفت: «همانطور که می‌بینید تاثیر لباس‌ها، رنگ‌ها، نورپردازی و... در ذهن مخاطب بسیار اثرگذار است. چون امروزه از رنگ‌های زندگی بخش در پوشش‌ها بسیار کم استفاده می‌شود. می‌بینید که در سطح جامعه بیشتر رنگ‌ها تیره است. برای همین اگر قرار باشد فرهنگسازی انجام شود و ادعا داریم که سریالی با هدف فرهنگسازی ساخته شده است بخش جذابیت بصری یکی از بخش‌های مهم آن است که باید بیش از گذشته به آن توجه شود. چون می‌تواند روی نگاه مخاطب اثر بگذارد و باعث نشاط مخاطب شود. نگاه کردن به یک تصویر زیبا و پر از رنگِ شادی آور در کنار موسیقی جذابی که بر روی کار نشسته است می‌تواند روی بهتر شدن روحیه مخاطب بسیار کمک کننده باشد. در نتیجه امیداورم تمام این موارد در کنار یک دیگر توانسته باشد کاری کند تا مخاطب متوجه آن شود که می‌تواند در زندگی شخصی‌اش نیز بیشتر از رنگ‌های شاد استفاده کند. چون رنگ‌ها در کنار هم باعث خواهد شد تا جامعه زیباتر باشد.»

او با اظهار خرسندی از اینکه مخاطبان با دقت تمام «مستوران» را می‌بینند و از جزئیات نیز به سادگی عبور نمی‌کنند، گفت: «سریال را به شخصه بسیار دوست دارم و برای همین هر شب فضای مجازی و رسانه‌های گوناگون را دنبال می‌کنم تا ببینم از سوی مخاطب با چه واکنش‌هایی مواجه خواهم شد. خوشبختانه 90 درصد بازخوردها مثبت بوده و 10 درصد نیز انتقادهایی داشتند که بخشی از آن سلیقه است و بخشی نیز اشتباهاتی که از مردم ممنون هستم که گوشزد می‌کنند، چون ما متوجه آن نشده‌ایم. این موضوع برایمان بسیار لذتبخش است. چون نشان می‌دهد بینندگان چقدر با جزئیات کار را دیده‌اند که برخی نکته‌ها به چشم خودمان نیامده؛ اما از نگاه مخاطب‌های تلویزیون دور نمانده است.»

هاشمیان در پایان گفت: «امیدوارم تعداد کارهایی همچون سریال «مستوران» بیشتر شود. آثاری که به ادبیات ایران می‌پردازد کم هستند. ما باید بیشتر از این حرف‌ها مراقب ِایران‌مان باشیم. ما ادبیات بسیار غنی داریم. این کشور دارای فرهنگ بسیار غنی است و حیف است کسانی که در کار فرهنگ و هنر هستند به این ادبیات و فرهنگ کم بپردازند. چون همین ساخته‌ها و استمرار در آن است که باعث می‌شود ارتباط نسل جوان‌تر با ادبیات غنی و ارزشمند کشورمان پررنگ‌تر شود.»

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

واکنش یک بازیگر به نظر مردم درباره سریال مستوران / اشتباهات را گوشزد می‌کنند 2