کمال تبریزی
کمال تبریزی
در دهه دوم برپایی جشنواره فیلم فجر که دورههای پررونقی را دربرمیگیرد و بسیاری از آثار ماندگار سینما در آن سالها خلق شدهاند، فیلمها و شخصیتهایی ماندگار شدهاند که بیشتر آنها یادگار نامهایی تکرار نشدنی در تاریخ سینمای ایران هستند.
در باور عموم مردم، سیمرغ به عنوان نماد و نشانه سینمای ایران شناخته میشود. پرندهای که نام آن با مهمترین رویداد فرهنگی و هنری ایران گره خورده و دریافت تندیس سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر به آرزوی هنرمندان بسیاری تبدیل شده است؛ اما سیمرغ چطور به مهمترین نماد سینمای کشور تبدیل شد؟
در روزهای پایانی سومین هفته از دی ماه فیلمهای سینمایی و تلویزیونی گوناگونی از شبکههای سیما پخش میشود.
شبکههای تلویزیونی برای دو روز آخر هفته به همراه پخش چند نوستالژی، از فیلمهای جدیدی همچون «تومار»، «رویای گوتلی»، «دیوار»، «صخره شیر»، «مامور شناسایی» و «وندی» برای اولین بار رونمایی میشود.
سرزمین مادری مجموعهای مانا و جذاب از تاریخ، هنر و فرهنگ و باورهای ملی و دینی ایرانیان است و توانسته در هر فصل، مخاطب را با علاقه با خود همراه کند.
روزنامه شرق، با منوچهر محمدی تهیهکننده معروف سینما که فیلم تبلیغاتی آیتالله هاشمیرفسنجانی را در انتخابات سال 84 به کارگردانی کمال تبریزی ساخت، مصاحبه کرده است.
سالار سعیدی آشتیانی بازیگر سینما و تلویزیون که نقش کودکی و نوجوانی «بهمن» را سال 87 در سریال سرزمین مادری بازی میکرد، در حال حاضر 29 سال سن دارد. در ادامه تصاویری از او را بعد 16 سال خواهید دید.
«کمدیهای نازل با موضوعهای مشنگ و تکراری جای آن نوع کمدیهای هوشمندانه را گرفت. کمدیهایی که با کپی و برداشت از قدیمیها ساخته میشد و فقط به آنها رنگ و لعاب تازه میبخشیدند، اما موضوع همان بود بیآنکه کمترین ذوق و هنری در آنها دیده شود. وقتی به قدیمها برمیگردیم و امروز پارهای از آن کمدیها را مجددا میبینم، حیرت میکنم، واقعا چه اراجیفی به عنوان کمدی تحویل عامه مردم میدادند، به...
سانسور اصلیترین مسئله هنر در این سرزمین است، نه امروز که سابقهاش به تاریخ میرسد، همه میخواهند درباره اثر هنری و هنرمندان اظهارنظر و اعمال سلیقه کنند، دولتها و نهاد قدرت همیشه با آزادی هنرمندان مسئله داشته و سعی در تحدید و تهدید آن دارد، ساخت دستگاههای موازی با نهادهای صنفی در دوره جدید برای حمایت از هنرمندان هم سو و طرد هنرمندان مستقل یکی از ابزارهای دولتها برای حذف هنر مستقل...
جایزه سیمرغ مردمی از دوره شانزدهم جشنواره فیلم فجر با هدف ارزشگذاری بر نظر و سلیقه مخاطب عام سینما، به این جشنواره اضافه شد. این سیمرغ، مردم را به صورت مستقیم در فرآیند داوری آثار دخیل کرد و این موضوع به شور و اشتیاق جشنواره افزود.
سرزمین مادری طی سالهای 1387 تا 1396 ساخته شد اما در سال 1392 توقیف شد و بعد از گذشت نزدیک به ده سال در 20 مهر 1402 مجدداً پخش آن از سر گرفته شد. سرزمین مادری طی سالهای 1387 تا 1396 ساخته شد اما در سال 1392 توقیف شد و بعد از گذشت نزدیک به ده سال در 20 مهر 1402 مجدداً پخش آن از سر گرفته شد. به گزارش عرشه آنلاین؛ شبکه آیفیلم این روزها سریال سرزمین مادری را پازپخش میکند. این سریال در...
از پروین اعتصامی است این شعر، شاعری که سعی شده همواره شعرش و چهرهاش پوشانده شود.» حدود 10 سال پس از آن صحبتها فیلمی روی پرده جشنواره فیلم فجر میآید به نام همان شاعر مهجور.
از اولین روزی که جشنواره فیلم فجر شروع شد تا امروز که به چهل و سومین دوره آن رسیدهایم، اتفاقات فراوانی افتاده است. روزگاری در این جشنواره سینماگران موج نو حضور داشتند و با نامشان به آن اعتبار دادند و در دورانی این جشنواره به اعتباری رسید که به کارگردانان فیلم اولی و جریان تازه اعتبار داد و به مهمترین جشنوارههای جهانی راه یافتند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این سالها پوران درخشنده بیشترین حضور را در هیئت انتخاب داشته و پس از او مینو فرشچی با دو بار تجربه انتخاب، بیشترین تعداد حضور را در تصمیمگیری فیلمهای راه یافته به جشنواره فجر بر عهده داشته است. انسیه شاه حسینی، فاطمه گودرزی، یلدا جبلی و نرگس آبیار نیز هر کدام یک بار این تجربه را داشتهاند. اما امسال حضور رعنا آزادیور به عنوان بازیگر و...