شنبه 10 آذر 1403

وزاری آموزش و پرورش در 8 سال گذشته نظر مثبتی به سند تحول بنیادین نداشتند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وزاری آموزش و پرورش در 8 سال گذشته نظر مثبتی به سند تحول بنیادین نداشتند

کمالی نهاد گفت: وزرای آموزش و پرورشی که در طول 8 سال گذشته چندین بار تغییر کردند نظر مثبتی نسبت به سند تحول بنیادین نداشتند و در دولت قبل سند 2030 که بر اساس سکولاریسم تدوین شده بود را مبنا قرار دادند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد علی کمالی‌نهاد کارشناس مسائل آموزشی در گفتگو با دیار آفتاب؛ در خصوص شاخصه های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پروزش که در سال 1390 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید چند اصل مهم و اساسی مطرح است که یکی بحث تربیت دانش آموز در تراز انقلاب اسلامی است تا نظام آموزشی ما در چشم انداز 20 ساله افق 1404 در منطقه مطرح و برتر باشد.

وی با بیان اینکه نظام آموزشی ما قبل از تصویب سند تحویل بنیادین بیشتر آموزش محور بود افزود: سابق بر این دانش آموزان ما بعد از دوازده سال تحصیل هنگام فارغ التحصیلی به لحاظ دانش اطلاعات زیادی داشتند ولی به لحاظ مهارت های مختلفی که در این سند پیش بینی شده ضعیف بودند.

کمالی نهاد ادامه داد: در نظام آموزشی پیشین دانش آموزان در مهارت های اجتماعی، فناوری، کار و مهارت های هنری و دینی ضعیف بودند اما دانش آن را داشتند لذا در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر مهارت محوری و تربیت محوری تاکید شد در حالی که قبلا آموزش محوری مطرح بود.

رئیس اسبق دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی با بیان اینکه بحث دیگر در این سند این بود که ما یک تحول در نظام تربیت معلم ایجاد کنیم اظهار داشت: پیش تر معلمان از بین فارغ التحصلان دانشگاه ها جذب می شدند که با دیدگاه ها و گرایش های مختلفی به آموزش و پرورش ورود می کردند و اکثرا هم مهارت های تدریس و مهارت های روانشناختی برای ارتباط با دانش اموزان را نداشتند.

کمالی نهاد با بیان اینکه اوج و قله سند تحول دانشگاه فرهنگیان است ادامه داد: در سند تحول پیش بینی شد که دانشگاهی به نام دانشگاه فرهنگیان تاسیس شود تا معلمان مورد نیاز از طریق این دانشگاه تامین شود.

وی افزود: در سند تحول دیده شده بود که سالانه به اندازه حداقل 50 درصد بازنشستگان آموزش و پرورش در دانشگاه فرهنگیان معلم تربیت شود اما نوسانات و تغییر دولت ها روی این مسئله هم تاثیرگذار بود و مسئولینی که در دولت سابق در این دانشگاه منصوب شدند چنین دیدگاهی نداشتند.

این کارشناس مسائل آموزشی با تأکید بر اینکه حتی وزرای آموزش و پرورشی که در طول 8 سال گذشته چندین بار تغییر کردند هم نظر مثبتی نسبت به سند تحول بنیادین نداشتند افزود: در دولت قبل سند 2030 که بر اساس سکولاریسم تدوین شده بود مبنا قرار دادند و روی آن کار کردند تا اینکه با تذر و تاکیدات مقام معظم رهبری الان سند تحول بنیادین محور قرار گرفته و امیدواریم که این سند به زودی در دولت سیزدهم تماما عملیاتی شود.

انتهای پیام /