وزیر آموزش و پرورش از بین فرهنگیان انتخاب شود
غلامرضا شریف کارشناس تعلیم و تربیت در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس درخصوص ویژگیهای وزیر آینده آموزش و پرورش اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش باید از خود فرهنگیان باشد، فردی متعهد و متخصص، ارزشی و انقلابی باشد که مراحل معلمی و مدیریتی را از صف تا ستاد طی کرده باشد و مشکلات معلمان، مدیران، دانشآموزان و والدین را بداند.
وی با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش باید دارای تحصیلات دکتری در رشتههای مربوط به تعلیم و تربیت باشد، افزود: وزیر آموزش و پرورش باید دارای سعه صدر، مدافع حقوق و معیشت معلمان باشد؛ شجاع بوده و دارای استقلال رأی و توانایی اخذ تصمیمهای اصولی و درست و توانایی به کارگیری متخصصان تعلیم و تربیت به عنوان مدیران ستادی و مشاور خویش را داشته باشد.
شریف اضافه کرد: وزیر آموزش و پرورش باید تحولگرا باشد و آموزش و پرورش را از روزمرگی خارج کند و با برنامه زمانبندی در همه عرصهها و ساحتها به سوی اهداف تعیین شده در سند تحول حرکت کند.
وی به مهمترین مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: حجم کتابهای درسی و عدم کارآیی محتوای کتابها در زندگی و آینده دانشآموزان، آموزش تئوری، ضعف مهارت آموزی، به حاشیه رفتن دروس آزمایشگاهی، عدم تربیت دانشآموزان خلاق، پژوهشگر، واقعگرا و عدم انعطاف پذیری برنامه درسی برای خلاقیت و درس زندگی، نبود عدالت آموزشی در توزیع امکانات، معلم خبره و وسایل کمک آموزشی و پدیده طبقه بندی مدارس از جمله مشکلات آموزش و پرورش است.
این کارشناس تعلیم و تربیت ادامه داد: از دیگر مشکلات آموزش و پرورش میتوان به کنکور محوری، کم توجهی به تربیت و رشد اجتماعی دانشآموزان، انتخاب مدیران کمتوان در نتیجه سیاسی کاری و در اولویت نبودن آموزش و پرورش بین مسؤولان و انباشت مشکلات از جمله فضای فیزیکی، فرسودگی ساختمانها و تجهیزات اشاره کرد.
وی به مشکل وضعیت معیشتی معلمان اشاره کرد و افزود: درگیری و مشغله ذهنی دائمی معلمان به مسائل اولیه زندگی، فرصت اندیشیدن و پرداختن به اهداف اصلی آموزش و پرورش را از آنها سلب کرده است.
این عضو کانون تربیت اسلامی استان کرمان به ارائه راهکارها برای حل مشکلات آموزش و پرورش پرداخت و گفت: جذب و گزینش معلمان، عجولانه و مبتنی بر روزمرگی نباشد و معلمان متعهد و متخصص، علاقهمند، ارزشی، با سواد، جوان و کارآمد جذب شوند؛ همچنین راه جذب معلم بیانگیزه برای همیشه مسدود شود.
وی تصریح کرد: دانشگاه فرهنگیان از نظر فضا، امکانات، خوابگاه، خصوصا هیأت علمی تقویت و از فلاکت فعلی خارج شود و هرگونه جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان و یا آزمون با کسب حداقل 60 درصد نمره باشد.
شریف افزود: استمرار هدفمند دورههای ضمن خدمت، بررسی کتابهای درسی و بهروز شدن معلمان، رفع مشکلات اعتباری آموزش و پرورش و فراغت فکر مسؤولان و معلمان از اعتبار و معیشت، تشکیل گروههای مشورتی در سطح استانها و انعکاس اقدامات کارشناسی به وزارت، همکاری همه ارگانها با آموزش و پرورش ذیل شورای آموزش و پرورش از دیگر پیشنهادات برای بهتر شدن وضعیت دستگاه تعلیم و تربیت است.
پایان پیام /