وزیر پیشنهادی وزارت صمت کیست و چه برنامهای برای تولید دارد؟
بنا بر این آشنایی با وضع موجود، برنامهها و سیاستهای این بخش میتواند تصویر روشنی از وضعیت و توان آینده اقتصادی ایران در اختیار مخاطب قرار دهد. بخش صنعت، معدن و تجارت نه تنها میتواند سهم بالایی در ساماندهی معیشت جامعه داشته باشد، بلکه میتواند اقتدار و کارامدی کشور را برای دستیابی به امنیت، عدالت، رفاه، آزادی، استقلال و عزت ملی تقویت کند.
روز چهارشنبه بیستم مردادماه، مدیرعامل سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی، از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای اخذ رای اعتماد به مجلس معرفی شد؛ فردی که چهرهای نام آشنا در صنعت و معدن کشور است.
به گزارش «تابناک»؛ سیدرضا فاطمی امین 47 ساله مسئولیتهای اجرایی زیادی بر عهده داشته که از جمله مسئولیتهای آن، میتوان به عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس ستاد تحول صنایع و معادن و مشاور و مدیر سرمایهگذاری و مشارکتهای آستان قدس رضوی اشاره کرد و جدیدترین سمتی که بر عهده وی قرار گرفته، قائم مقام آستان قدس رضوی است که توسط رئیسی به این سمت منصوب شدو جانشین بختیاری شد.
همان گونه که از سیر بالا مشخص است، بیشترین سوابق اجرایی فاطمی امین در دو دولت نهم و دهم است. او قبل از ادغام وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن نقش پررنگی در بخش صنایع و معادن داشته است. او از سال 87 در پستهای مختلفی بهعنوان مشاور وزیر، رئیس ستاد تحول صنایع و معادن، عضو هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، معاون برنامهریزی و توسعه وزارت صنایع و معادن حضور داشته و پس از آن نیز تا پایان دولت محمود احمدینژاد در این وزارت خانه مشغول به کار بوده است.
نکته قابلتوجه در خصوص فاطمی امین این است که سوابق اجرایی آن، نشان از قوی بودن سویه صنعتی اوست که در این بین، معاونی که برای بخش بازرگانی صمت تعیین میشود، بسیار مهم است، چون بیشترین تعامل با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را این بخش بر عهده دارد که فاطمی امین به مدت چهار سال در اتاق حضور داشته و آشنایی و تخصص کافی در این زمینه داراست.
یکی از ویژگیهای اصلی سیدرضا فاطمی امین نسبت به سایر وزرای پیشنهادی است که او از همکاران قدیمی و از حلقه اصلی یاران رییس جمهور محسوب میشود و سند تحولی و برنامه دولت سیزدهم در عرصه صنعت و معدن کشور نیز توسط او نگاشته شده است و این وزارتخانه سهم بسزایی در ایجاد جهش تولید مورد تاکید رهبر انقلاب دارد.
رییسی نیز در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم از نبود کنترل و نظارت بر بازار و همچنین توزیع آن انتقاد کرده بود و حالا با معرفی یکی از نزدیکترین افراد منتسب به خود برای قرار گرفتن در راس این وزارتخانه اهتمام جدی دارد تا به این وضعیت آشفته بازار پایان بدهد.
وزارت صمت با دارا بودن بیشترین سهم اقتصادی کشور، دارای تعامل گستردهای با سایر بخشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ایران است و میتواند یکی از موثرترین پیشرانهای اقتصادی کشور باشد.
بنا بر این آشنایی با وضع موجود، برنامهها و سیاستهای این بخش میتواند تصویر روشنی از وضعیت و توان آینده اقتصادی ایران در اختیار مخاطب قرار دهد. بخش صنعت، معدن و تجارت نه تنها میتواند سهم بالایی در ساماندهی معیشت جامعه داشته باشد، بلکه میتواند اقتدار و کارامدی کشور را برای دستیابی به امنیت، عدالت، رفاه، آزادی، استقلال و عزت ملی تقویت کند.
تجارت الکترونیک از جمله زیرمجموعههای مهم این وزارتخانه است که بخش عمدهای از کسبوکارها این روزها با آن سروکار دارند و تجارت الکترونیکی کشور زیر ذرهبین این بخش قرار دارد.
همچنین از چالش موضوعات کلانی مانند تأمین کالای اساسی، واردات و صادرات و تخصیص ارز عبور کنیم، موضوعاتی همچون رمز ارز و ارائه مجوز ماینینگ در کشور بر عهده وزارت صمت است که حداقل طی یک سال گذشته، تبدیل به یکی از چالشهای این وزارتخانه شده است.
از همین روی، در صورت رأی اعتماد مجلس، تقویت سویه بازرگانی و فناورانه فاطمی امین در وزارت صمت بسیار حائز اهمیت است؛ هرچند به نظر میرسد حضور او در این پست در راستای سیاست تقویت تولید داخل صورت گرفته، حضور بنا بر تخصص و توانمندی که دارد، میتواند جنبههای دیگر مسئولیت بزرگی که این وزارتخانه به دوش میکشد را هم تقویت کند.