وعده هایی که عملی نشد / این خودروسازی در زمینه تولید ناتوان شد
با استناد به گزارش شرکت سایپا به سازمان بورس، تولید محصولات سواری این شرکت در 11 ماه ابتدای سال جاری با یک کاهش 6 درصدی مواجه شده است.
گروه خودروسازی سایپا در گزارش عملکردی که به سازمان بورس ارائه کرده آمار تولید محصولات سواری خود را منتشر کرده است.
بر اساس این آمار، در 11 ماه نخست امسال سایپا مجموعا 265 هزار انواع سواری تولید کرده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل میزان تولید محصولات سواری سایپا 282 هزار دستگاه بود که به منزله کاهش 6 درصدی تولیدات این شرکت در سال جاری است.
اوایل سال جاری محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا وعده داده بود که این شرکت در سال جاری به رکورد 800 هزار تولید خواهد رسید.
در سال 1358، دولت ایران شرکت سایپا را به مالکیت خود درآورد و از آذر 1360 به بعد، سایپا تحت نظارت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال 1372، تولید خودروی پراید، اولین خودروی ساخت سایپا آغاز شد و در سال 1387، خودروی دومین خودروی ملی ایران به نام تیبا که تمامی اجزای آن در ایران ساخته شده بودند، معرفی شد. این خودرو، سلسلهمراتب تولید محصولات سایپا در ایران را ادامه داد. اما در دهههای 1380 و 1390، سایپا چندین خودروی انحصاری را طراحی و به بازار عرضه کرد که همگی با استقبال مشتریان مواجه شدند، از جمله تیبا 2، ساینا، کوییک و اطلس. همچنین خودروی شاهین که بدنهاش برپایه پلتفرم بیتویوتا و موتور آن برپایه موتور پژو 301 بود.