ویژه برنامه یادبود امیری فیروزکوهی از رادیو پخش میشود
برنامه رادیویی «ققنوس» ویژه سالروز درگذشت امیری فیروزکوهی شاعر و غزلسرای نامدار ایرانی دوشنبه هجدهم مهرماه 1401 ساعت 16 تا 17 از آنتن رادیو فرهنگ پخش میشود.
برنامه رادیویی «ققنوس» ویژه سالروز درگذشت امیری فیروزکوهی شاعر و غزلسرای نامدار ایرانی دوشنبه هجدهم مهرماه 1401 ساعت 16 تا 17 از آنتن رادیو فرهنگ پخش میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی «ققنوس» ویژه سالروز درگذشت استاد امیری فیروزکوهی شاعر و غزلسرای نامدار ایرانی دوشنبه هجدهم مهرماه 1401 ساعت 16:00 تا 17:00 از آنتن رادیو فرهنگ پخش میشود.
در این برنامه رادیویی که مریم مردانی تهیه کنندگی آن را به عهده دارد، منوچهر صدوقی سها پژوهشگر و مدرس حکمت و عرفان اسلامی در استودیوی رادیو فرهنگ با مخاطبان سخن میگوید. همچنین علی موسوی گرمارودی شاعر و چهره ماندگار زبان و ادب فارسی و امیراسماعیل آذر مدیرگروه زبان و ادب فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دیگر استادان حاضر در این برنامه هستند که درباره جایگاه و اهمیت استاد امیری فیروزکوهی در سپهر فرهنگی و ادبی ایران به ایراد سخن میپردازند.
استاد سید کریم امیری فیروزکوهی، شاعر و ادیب معاصر، در سال 1288/1289 شمسی در اطراف فیروزکوه به دنیا آمد. سپس برای تحصیل به تهران آمد و در حین تحصیل به شعر روی آورد. علاوه بر تحصیلات کلاسیک به فراگیری زبان عربی، ادبیات، منطق، کلام، حکمت و فقه و اصول نیز همت گماشت و بر کتابهای متعدد فلسفی، کلامی، رجالی و ادبی حاشیه نوشت. وی به دو زبان فارسی و عربی شعر میگفت و در سرودن غزل تبحر فراوان داشت.
از جمله آثار امیری فیروزکوهی به «دیوان اشعار»، «ترجمه نفسالمهموم» شیخ عباس قمی، ترجمه «مکاتیب نهجالبلاغه»، «احقاقالحق»، «منظومه عفاف نامه» و «تصحیح دیوان صائب» میتوان اشاره کرد.
امیری فیروزکوهی در اکثر قوالب شعری از قصیده، غزل، مثنوی، ترکیب بند، منظومه (دوبیتیهای به هم پیوسته) و... طبعآزمایی کرده و به اعتقاد اکثر اهل فن و نقد، در نهایت استادی و استواری از عهده برآمده است. وی غزل را به شیوه هندی یا به (اعتقاد خود) به سبک اصفهانی میسرود و از شعرای پیرو این سبک از همه بیشتر به صائب تبریزی ارادت میورزید. در قصیده بیشتر سبک خراسانی را رعایت میکرد و قصایدش در انسجام کلام، استواری و پختگی با بهترین قصاید فارسی پهلو میزند. این استاد فقید در 75 سالگی در تهران درگذشت و در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد.
برنامه «ققنوس» از شبکه رادیویی فرهنگ روی موج اف ام ردیف 106 و موج ای ام ردیف 858 پخش میشود.