ویژگی جالب سامانههای هشداردهنده ارتش در برابر تهدیدات لیزری / تجهیز بالگردها به موشک قدر 29 با برد 150 کیلومتری
هوانیروز ارتش 14 بهمن 1402 به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از جدیدترین دستاوردهای خود با حضور فرماندهان ارشد ارتش رونمایی کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صنعت دفاعی ایران در سال 1402 نیز همچون سالهای گذشته دستاوردها و محصولات متنوع و موثری را در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران طراحی و تولید کرده است که هر کدام به نوبه خود نقش مهمی در حوزه رزمی ایفا خواهند کرد.
بنابر گزارش فارس، هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه روند قدرتافزایی خود که با الحاقهای گوناگون در زمینه تجهیزات و تسلیحات مطابق با روز دنیا همراه بوده، 14 بهمن 1402 در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز از تجهیزات و تسلیحات جدیدی برای ارتقای قدرت خود را در یک نمایشگاه رونمایی کرد.
سامانه جامع و یکپارچه موشکی بالگرد 209(کبرا)
سامانه جامع و یکپارچه موشکی بالگرد 209 با قابلیت شلیک انواع موشکهای هواپایه بالگردی با ماهیت Fire and Forget (بزن دررو) است که بر روی بالگردهای تهاجمی کبری، نصب و عملیاتی شده است. این سامانه در منطقه عمومی نصرآباد اصفهان در رزمایش اقتدار 1402، با شلیک و انهدام اهداف توسط موشک الماس و قائم، مرحله عملیاتی و تست میدانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است. پیش از این نیز، امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده سابق هوانیروز ارتش در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفته بود که هوانیروز برد سلاحهای خود را افزایش داده و از موشکهایی بهره میبرد که به صورت Fire&Forget اهداف را مورد اصابت قرار میدهند و بالگردها پس از شلیک به سوی اولین هدف به سراغ سایر اهداف میروند.
به گفته امیر قربانی، «دستیابی به تسلیحات روز دنیا و تجهیز بالگردها به آنها نیاز و مطالبات روز ما بود که در بخشهای تسلیحات و تجهیزات به دستاوردهایی مانند موشکهای دوربرد به آن دست پیدا کردهایم، این تسلیحات در رزمایشها و میدانهای آزمایش شلیک شده و با موفقیت امتحان خود را پس دادند. ما با دستیابی به دانش بومی در حوزه تسلیحات و تجهیزات بالگردها به حدی از خودکفایی رسیدهایم که دیگر نیازی به خرید هیچ نوع تجهیزات و تسلیحاتی برای بالگردهای خود نداریم.»
سامانه واقعنمای عملیاتی رزمی هوانیروز
سامانه واقعنمای عملیاتی رزمی هوانیروز، به منظور آشنایی خلبانان با تهدیدات جنگهای نوین، آمادگی برای نبرد در تمام شرایط آب و هوایی و آگاهی از تمامی تجهیزات و ادوات جنگی دشمن که بهوسیلهی هوش مصنوعی هدایت میشوند، ارائه شده است تا عدم آشنایی با صحنه رزم و فقدان تجربه خلبانان جدید هوانیروز را جبران کند. به دلیل تحریمهای بینالمللی و همچنین هزینه زیاد اجرای مانورهای بزرگمقیاس، میتوان با صرف هزینههای بسیار پایین، ضمن بهرهگیری از این سامانه، خلبانان هوانیروز را مورد آموزش، تمرین و ارزیابی قرار داد. سامانه واقعنمای عملیاتی رزمی، درمرکز آموزش شهید منصور وطنپور هوانیروز اصفهان تولید شده است.
سامانههای خودحفاظتی بالگردی
بهرهگیری و استفاده از سامانههای خودحفاظتی چف و فلر، سامانه DRFM، سامانه اخلالگر ارتباطی، سامانه هشداردهنده لیزری و سامانه اخلالگر ناوبری GNSS، بر روی وسیلههای پرنده باعث افزایش توان رزم و بقای بیشتر بالگردها میشود. بنابراین؛ در صورت بروز هرگونه تهدیدی علیه خلبانان هوانیروز، آنها میتوانند بدون هیچگونه آسیبی، منطقه خطر را ترک کنند. از جمله برجستگی بارز این سامانهها هشدار در برابر تهدیدات لیزری است که خلبان را بلافاصله اطلاع داده تا از هرگونه اتفاقات احتمالی جلوگیری کند. سامانه اخلالگر ناوبری GNSS با قابلیت ایجاد اخلال بر روی انواع گیرندههای ناوبری تجاری و نظامی همچونGPS، Galileo، GLONASS و BeiDou که قادر به فریب هر گیرندهای در توان تشعشعی خود به نقطه و یا مسیری که مختصات آن از پیش در حافظه سامانه ذخیره شده، هست.
امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده سابق هوانیروز ارتش در گفتوگو با خبرگزاری فارس در این رابطه نیز گفته بود که ما با بررسی بالگردهای روز دنیا، تجهیزات نصب شده دیگری را بروی آنها مشاهده کردیم. در این خصوص نیز، برنامهریزیهایی انجام دادهایم و برای مقابله با موشکهای حرارتی سامانههای ضد موشکهای حرارتی را روی بالگردها نصب کردیم. بنابر اظهارات فرمانده سابق هوانیروز ارتش، «در حوزههای راداری، جمینگ و سایر مطالبات عملیاتی در میدان نبرد نیز به دستاوردهای مهمی دست پیدا کردهایم. بالگردهای ما امروز به نحوی تجهیز شدهاند که دیگر برای خلبانان هوانیروز تفاوتی ندارد که ماموریتهای خود را در شب انجام دهند یا روز. خلبانان ما به استمرار عملیاتی 100 درصدی رسیدهاند و هیچگونه کاستی در حوزه دفاع امنیتی در نقاط کشور نداریم.»
تجهیز بالگردها به موشک قدر 29 با برد 150 کیلومتری
سامانه موشکی قدر 29 با برد 150 کیلومتر، مجهز به چهار کیلوگرم سر جنگی است که در عملیاتهای انتحاری و شناسایی کاربرد دارد. این سامانه موشکی که حائز قابلیت نصب بر روی انواع بالگردهای 206 است، کاملاً بومی است و توسط متخصصان توانمند صنعت داخلی کشور و جهاد خودکفایی هوانیروز طراحی و تولید شده است.
نسخه ارتقاء یافته شفق به میدان آمد
نسخه ارتقاء یافته و جدید موشک هواپایه ضدزره «شفق» و دوربین هواپایه «یوسف» هوانیروز ارتش دیگر دستاوردی بود که رونمایی شد. سامانه موشکی هواپایه ضدزره جدید بومی «شفق» که با افزایش بُرد عملیاتی و ارتقای هدفگیری اهداف دشمن تا شعاع 20 کیلومتر، با امکان دقت و نقطهزنی بالا، قابلیت استفاده در انواع راهبردهای تاکتیکی و عملیاتی جنگهای آینده را دارد، توسط دانشمندان جهاد خودکفایی هوانیروز، شرکتهای دانشبنیان، طراحی و تولید شده و به چرخه ناوگان عملیاتی هوانیروز ملحق شده است. از دیگر خصوصیات این سامانه موشکی، برخورداری از قابلیت Fire & Forget (بزن دررو)، سر جنگی ارتقا یافته و جستجوگر مادونقرمز است که در تمامی شرایط بد آب و هوایی و در طول تمامی ساعات شبانه روز، این سامانه را قادر میسازد تا در صورت نصب بر روی انواع بالگردهای هوانیروز، به انهدام تأسیسات و استحکامات دشمن در تمامی عملیاتها مورد استفاده قرار گیرد.
موشک کروز هواپایه بُرد بلند حیدر
سامانه موشکی حیدر با قابلیت نصب بر روی اغلب بالگردها، مجهز به Seeker یا جستوجوگر حرارتی، با برد 200 کیلومتر و دقت بالا در نقطهزنی اهداف ثابت و متحرک است. سامانه موشک کروز حیدر با پیشرفت صددرصدی، بر روی بالگردهای سنگین و نیمهسنگین هوانیروز نصب و اجرایی شده و آخرین تست عملیاتی آن در آبان ماه سال 1402، در منطقه عمومی نصرآباد با موفقیت انجام شده است. این سامانه با قابلیت رهایش از بالگرد قادر است در تمامی مناطق صعبالعبور کوهستانی، سواحل دریایی و مناطق رملی و بیابانی، در حداقل زمان و حداکثر غافلگیری، به دو روش انتحاری و بازیافتی، به تمامی اهداف زمینی و دریایی اصابت و آنها را منهدم کند.
سامانه پایدارشده هواپایه «یوسف»
طراحی و ساخت سامانه پایدارشدهی هواپایه یوسف جهت پایش، نشانهروی و ردیابی اهداف ثابت و متحرک از فاصلهی دور در شرایط آب و هوایی نامناسب در طول شبانهروز است. این سامانه از دو تکنولوژی لبه دانش شامل پایدارسازی بر پایه ژیروسکوپهای نوری و الگوریتم ردیابی بر پایه هوش مصنوعی بهره میبرد. پایداری در سکوی هواپایه یوسف به منظور ایجاد توانایی بالقوه در استفاده از دوربینهای با قابلیت بزرگنمایی بالا، از تکنولوژی کنترل Cascade PID یا جبرانساز چندگانه استفاده شده است. این سامانه را میتوان به هر سلاحی که اتوماسیون شده، متصل و با آن همنواخت کرد. این سامانه دارای استاندارد نظامی جهت استفاده در انواع هواگردهاست.
شبیهساز واقعیت مجازی بالگرد 206
شبیهساز واقعیت مجازی بالگرد 206 از نسل آخرین شبیهسازهایی است که با همکاری اساتید دانشگاه افسری امامعلی (ع) و معاونت تحقیقات هوانیروز، برای نخستین بار در کشور تولید و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. این سامانه با بهرهگیری از سامانه 6 درجه آزادی استوارت بهینهشده، میتواند حس پرواز واقعی را به خلبانان القا کرده و در نتیجه اثربخشی بیشتری برای آموزش خلبانان دارد. به علت عدم نیاز به کابین در این سامانه، با یک فروند شبیهساز واقعیت مجازی بالگرد 206 میتوان همه تایپهای پروازی را پوشش داد.
از ویژگیهای این شبیهساز میتوان به اثربخشی بالای آموزشی، هزینه کم طراحی و ساخت، تعمیر و نگهداری آسان و کمهزینه و قابلیت جابجایی آسان اشاره کرد. سامانه مذکور بالغ بر 500 ساعت تست پرواز میدانی توسط اساتید خلبانی هوانیروز را طی کرده است و با توجه به اعلام نیاز توسط هواپیمایی نیروی زمینی ارتش، در مرحلهی انبوهسازی قرار دارد. لازم به ذکر است شبیهسازهای هوانیروز، در پرورش و آموزش خلبانان جوان در سالهای اخیر بسیار مؤثر و مفید بودهاند.
27215
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1887570