پاراتیروکمان؛ گوشت قربانی دو فدراسیون / در انتظار تعیین تکلیف وزیر
پاراتیروکمان در شرایطی برای حضور در پارالمپیک پاریس آماده میشود که با وجود برخی انتصابها و تاکیدات، مشخص نیست مدیریت این رشته با کدام فدراسیون است؛ فدراسیون تیروکمان یا جانبازان؟
پاراتیروکمان در شرایطی برای حضور در پارالمپیک پاریس آماده میشود که با وجود برخی انتصابها و تاکیدات، مشخص نیست مدیریت این رشته با کدام فدراسیون است؛ فدراسیون تیروکمان یا جانبازان؟
به گزارش خبرنگار مهر، «انتقال رشته های ورزشی از فدراسیون جانبازان به فدراسیون های تخصصی» طرحی بود که سال 97 در راستای حمایت از ورزش جانبازان و معلولان ارائه شد و خیلی زود هم اجرایی شد.
در این راستا 8 رشته از فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان منفک و مدیریت آنها در اختیار فدراسیون های تخصصی شان قرار گرفت. این تصمیمی بود که در پایان چند جلسه نشست مشترک میان روسای فدراسیون های مربوطه، مسئولان کمیته ملی پارالمپیک و معاونت وقت ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش اتخاذ شد و با تاکید رییس و دبیر وقت کمیته ملی پارالمپیک (محمود خسروی وفا و مسعود اشرفی) مبنی بر «قانون» و «الزام» جهانی در این زمینه، اجرایی شد.
این در حالی بود که شرایط رشته های منفک شده در وضعیت جدید نه تنها آنطور که انتظار می رفت، پیش نرفت و ایده آل نشد بلکه همواره با گله و شکایت ورزشکاران جانباز مبنی بر بی توجهی فدراسیون و نگاه متفاوت مسئولانش به آنها همراه بود.
پاراتیروکمان از جمله رشته هایی بود که 6 سال پیش از مجموعه ورزش جانبازان و توان یابان (جانبازان و معلولان وقت) جدا شد اما این جابه جایی لطماتی را متوجه ورزشکاران این رشته و از جمله زهرا نعمتی کرد که منجر به ایجاد فاصله میان او و مجموعه جدیدش یعنی فدراسیون تیروکمان شد.
چه بسه اعزام زهرا نعمتی به بازی های آسیایی هانگژو با سهمیه ویژه کمیته ملی المپیک به دلیل همین فاصله و لطمات ناشی از آن انجام شد. بعد از آن هم که زهرا نعمتی از ترکیب تیم ملی تیروکمان برای مسابقات قهرمانی آسیا و انتخابی المپیک حذف شد و در نهایت از حضور در بازی های پارالمپیک پاریس بازماند.
در مجموع این نارضایتی ها و در کل عدم نتیجه گیری از جداسازی انجام شده به حدی بود که غلامرضا شعبانی بهار رییس فدراسیون تیروکمان متقاضی بازگشت پاراتیروکمان به مجموعه ورزش جانبازان و توان یابان شد.
خبرگزاری مهر سال گذشته در گزارشی با عنوان «بازگشت جانبازان به خانه / طرح انتقالی که بعد از 5 سال شکست خورد» به این موضوع اشاره داشت و اینکه شعبانیبهار در مکاتبه با غفور کارگری رییس کمیته ملی پارالمپیک این موضوع را مطرح کرده و حتی در یکی از نشست های هیات اجرایی این کمیته هم با این موضوع موافقت هم شده است.
شعبانی بهار در حالی اقدام به تعیین سرپرست برای کمیته پاراتیروکمان کرده که کوهپایه زاده هم مدعی فعالیت انجمن پاراتیروکمان در مجموعه خودش است
با این حال در آستانه بازی های پارالمپیک پاریس و اعزام پاراکمانداران به این بازی ها، پارا تیروکمان به لحاظ مدیریتی در وضعیت کاملا مبهم و بلاتکلیفی به سر می برد و هر یک از دو فدراسیون تیروکمان و ورزش های جانبازان و توان یابان مدعی مالکیت این رشته را دارند.
شعبانی بهار که سال گذشته به دنبال بازگرداندن پاراکمانداران به ورزش جانبازان بود، اخیرا در اقدامی عجیب برای کمیته این رشته در فدراسیون خود سرپرست تعیین کرد. این فدراسیون حتی با انعکاس صحبت های سید محمد شروین اسبقیان معاون وزیر ورزش پیگیر اثبات حق مالکیت خود در مورد پاراتیروکمان هم شد چرا که اسبقیان در اظهارنظری اعلام کرده که «نظر وزیر ورزش مرجع است و او اعلام کرده پاراتیروکمان باید زیر مجموع فدراسیون تیروکمان باشد.»
این در حالی است که جلیل کوهپایه زاده رییس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان نظری خلاف این دارد. وی در گفت و گو با خبرنگار مهر با رد این موضوع که پاراتیروکمان از این فدراسیون جدا شده است، گفت: انجمن پاراتیروکمان در فدراسیون ما در حال فعالیت است. مسابقات قهرمانی کشور این رشته را اردیبهشت برگزار کردیم و به زودی هم لیگ پاراتیروکمان را راه اندازی می کنیم. مهمتر اینکه پارالمپیک پاریس را در پیش داریم و پاراکمانداران را برای اعزام به پاریس آماده می کنیم.
صحبت های معاون وزیر در مورد مالکیت پاراتیروکمان در تضاد کامل با اظهار نظر رییس فدراسیون جانبازان در این زمینه است
کوهپایه زاده همچنین در واکنش به اینکه «گویا فدراسیون جهانی پیگیر وضعیت پاراتیروکمان در ایران و بازگرداندن آن به فدراسیون تیروکمان بوده است»، تاکید کرد: فدراسیون جهانی وضعیت این رشته را از مدیریت ورزش کشور مطالبه می کند نه یک فدراسیون، در واقع وزارت ورزش تعیین می کند که هر رشته زیر مجموع کدام انجمن یا کمیته باشد. طبق آخرین مکاتبات و صورت جلسات، تاکید وزارت ورزش بر این است که پاراتیروکمان در قالب انجمن اداره شود و در اختیار فدراسیون ما باشد.
این بخش از صحبت های کوهپایه زاده در تضاد با صحبت های اسبقیان است و همین مسئله به ابهامات پیرامون وضعیت پاراتیروکمان و اینکه بالاخره حق با کدام طرف است، دامن می زند. این در حالی است که پاراتیروکمان ایران برای پارالمپیک پیش رو 7 سهمیه در اختیار دارد. بهمن سال گذشته رییس فدراسیون ورزش های جانبازان و توان یابان با صدور حکم برای میلاد وزیری به وضعیت کادر فنی تیم ملی این رشته سروسامان داد و شرایط اعزام این تیم به مسابقات چک را مهیا کرد که نتایج آن ملاک کمیته ملی پارالمپیک برای اعزام پاراکمانداران به پاریس به حساب می آید.
در هر صورت امروز وضعیت پاراتیروکمان به گونه ای است که دو مدعی مالکیت دارد و هر یک هم اقدام به تصمیم گیری برای این رشته می کنند بدون توجه به اینکه پاراکمانداران در مسیر سفر به پاریس قرار دارند و هر گونه حاشیه داخلی می تواند منجر به لطمه آنها در عرصه بین المللی شود.
ورود وزیر ورزش و جوانان و تعیین تکلیف نهایی مالکیت این رشته می تواند حاشیه هایی که برای پاراتیروکمان ایجاد شده را پایان دهد و تکلیف آن را مشخص کند.