جمعه 9 آذر 1403

پاسخ فرزند کیارستمی به اظهارات رییس سازمان نظام پزشکی

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
پاسخ فرزند کیارستمی به اظهارات رییس سازمان نظام پزشکی

برای این‌که از جانب ما کوتاهی انجام نشده باشد درخواست دسترسی به گزارش (و نه پرونده) را برای دکتر ظفرقندی ارسال می‌کنیم.

بهمن کیارستمی در پی اظهارات اخیر رییس سازمان نظام پزشکی گفت: از آن‌جا که معتقدم ایشان حسن نیت دارند حتما درخواست جدیدی برای دریافت گزارش کمیسیون پزشکی ارائه می‌کنم، اما در عین حال از صحبت‌های آقای ظفرقندی به نظر می‌رسد که ایشان اصلا در جریان این پرونده قرار ندارند. آن‌چه من در این سه سال‌ها پیگیرش بوده‌ام دسترسی به پرونده پزشکی در بیمارستان جم نبوده بلکه دسترسی به گزارشی بوده که کمیسیون پزشکی بعد از بررسی پرونده تهیه کرده است.

به گزارش ایسنا، این مستندساز و فرزند مرحوم عباس کیارستمی به دنبال صحبت‌های محمدرضا ظفرقندی (رییس کل سازمان نظام پزشکی) در نشست خبری‌اش در روز سه‌شنبه 15 مردادماه، درباره پرونده پزشکی عباس کیارستمی مبنی بر این‌که در دوره مدیریتش درخواستی برای پرونده پزشکی کیارستمی دریافت نکرده و در صورت درخواست بهمن کیارستمی برای ارائه پرونده پزشکی پدرش اقدام خواهد کرد، در گفت‌وگویی با ایسنا اظهار کرد: آقای ظفرقندی از بهمن سال گذشته به ریاست سازمان نظام پزشکی رسیده‌اند و این پرونده در زمان دو رییس پیش از ایشان یعنی دکتر زالی در نظام پزشکی طرح شد. در آن زمان وقتی درخواست بررسی روند درمان را از سازمان نظام پزشکی طرح کردیم خود ما پرونده پزشکی را در اختیار سازمان نظام پزشکی قرار دادیم؛ دسترسی به پرونده پزشکی در بیمارستان که شامل نتیجه آزمایش‌ها و گزارش‌های روزانه پرستاران و پزشکان است کار سختی نیست و ما در سه مرحله این پرونده را از بیمارستان گرفتیم؛ یک بار در هنگام ترخیص بیمار به منظور ارائه به بیمه، یک‌بار موقع اعزام بیمار به فرانسه و بار سوم هم زمانی که درخواست بررسی پرونده در نظام پزشکی را مطرح کردیم.

او افزود: نکته مهمی که باید به آقای ظفرقندی یادآور شوم این است که در کیفرخواستی که نظام پزشکی برای دکتر احمد میر در تاریخ 95.4.24 صادر کرده از چهار مورد تخلف، دو مورد به نقص پرونده پزشکی اشاره دارد:

1. نوشتن شرح عمل با اظهارات شفاهی پزشک در رابطه با عمل اول مغایرت دارد. (قصور انتظامی)

2. براساس شواهد پرونده با توجه به این‌که آقای دکتر احمد میر جراح بیمار بوده است به صورت روزانه در پرونده بیمار ویزیت و سیر بیماری نوشته نشده است. (قصور انتظامی)

او ادامه داد: اما خود این کیفرخواست بعد از چند ماه بررسی توسط تیم بزرگی از پزشکان متخصص که اعضای کمیسیون بررسی پرونده بودند صادر شد و با اطمینان می‌گویم که سازمان نظام‌پزشکی وظیفه خود را در بررسی پرونده انجام داد. اما این سازمان هرگز یک "گزارش" که برآیند بررسی انجام‌شده باشد ارائه نکرد و به صدور حکم بسنده کرد. حالا هم بعد از سه سال پیگیری، رییس جدید سازمان دوباره آدرس پرونده پزشکی در بیمارستان جم را می‌دهد و به عبارتی می‌گوید بروید شرح تخلف را از خود متخلف بپرسید. به هرحال اگر ایشان صلاح بدانند می‌توانیم چرخ را دوباره اختراع کنیم، برای بار چهارم پرونده ناقص را از بیمارستان بگیریم، برای بار سوم کمیسیون تخصصی تشکیل بدهیم و بعد از چند ماه بررسی، به جای ارائه گزارش، روی پرونده مهر محرمانه بزنیم، آن را بایگانی کنیم و اگر بازمانده سوال کرد که نتیجه بررسی چه شد باز آدرس پرونده پزشکی در بیمارستان جم را به او بدهیم.

بهمن کیارستمی در پایان یادآور شد: برای این‌که از جانب ما کوتاهی انجام نشده باشد درخواست دسترسی به گزارش (و نه پرونده) را برای دکتر ظفرقندی ارسال می‌کنیم. اما فکر می‌کنم تنها مرجعی که گزارش کاملی در اختیار دارد و موظف به ارائه آن است وزارت بهداشت و شخص آقای دکتر نمکی وزیر بهداشت است، گرچه با توجه به این که گزارش در زمان وزیر قبلی به وزارت بهداشت ارائه شده، آقای نمکی هم می‌توانند درباره ارائه یا ارائه ندادن گزارش تصمیم بگیرند، گرچه ایشان هم آخرین وزیر این وزارت‌خانه نخواهند بود.

لینک کوتاه: asriran.com/002rjZ