پایان نگرانی ها بابت قطعی آب در تابستان

سخنگوی صنعت آب گفت: ما بیم داریم که با کمبود آب؛ رفاه مردم در تهران، البرز و نواحی که از سدهای پنجگانه مصرف می کنند کاهش یابد.
عیسی بزرگزاده اظهار داشت: متاسفانه به دلیل کم بارشی که رخ داده در مجموع سدهای کشور آورد آبی از ابتدای سال آبی جاری تا 21 تیرماه 22.4 میلیارد متر مکعب بوده که نسبت به سال قبل که 39.15 میلیارد متر مکعب بوده است 43 درصد عقب ماندگی داشتیم.
وی ادامه داد: البته با مدیریت مخزن و رهاسازی خوشبختانه حجم موجود آب در مخازن سدها حدود 23.67 میلیارد متر است که نسبت به سال گذشته که حدود 32 میلیارد متر مکعب بوده که 26 درصد عقب ماندگی داریم. بعبارت دیگر با اینکه از نظر ورودی 43 درصد عقب ماندگی داشتیم از نظر حجم مخازن 26 درصد عقب ماندگی داریم و این به دلیل مدیریت رهاسازری بوده است.
سخنگوی صنعت آب میزان پرشدگی سدهای کشور را 46 درصد عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به اوضاع آب در تهران گفت: به رغم اینکه پیش بینی شده بود در استان تهران در ماههای اردیبهشت و خرداد بارش نرمال داشته باشیم این اتفاق نیفتاد و مجموع بارش های دریافتی از ابتدای سال آبی تا 20 تیرماه حدود 150 میلیمتر ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته 34 درصد کاهش و نسبت به بلندمت 44 درصد کاهش داشته ایم.
بزرگزاده تصریح کرد: سال آبی جاری دومین سال کم بارش در دوره آماری 57 ساله است و از سوی دیگر در پنجمین سال متوالی خشکسالی قرار داریم که منجر به تشدید خشکسالی ناشی از انباشتگی کم آبی سالهای خشک گذشته شده است.
وی بیان داشت: از نظر حجم مخازن سد امیر امیرکبیر 58 درصد نسبت به سال قبل عقب تر است، لار 34 درصد طالقان 32 درصد، ترکیب سدهای لتیان و ماملو هم 47 درصد عقب است و این نشان می دهد که سال آبی بسیار سختی را داریم.
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: از زمستان سال قبل در اطلاع رسانی های مختلف از مردم استان تهران، البرز و بخشهایی از استان قزوین که از سدهای پنجگانه آب دریافت می کنند خواستیم که با مدیریت مصرف کمک کنند اما کاهش مصارف ناشی از مدیریت مصرف مطلقا کافی نبود و ما بیم داریم که با کمبود آب؛ رفاه مردم در تهران، البرز و نواحی که از سدهای پنجگانه مصرف می کنند کاهش یابد.
وی از همه شهروندان خواست که به شدت مدیریت مصرف آب را در سرلوحه قرار دهند و مصرف را کاهش دهند که تاب آوری منابع بیشتر شود و شرایط آبی بیش از گذشته سخت نشود.
قطعی آب برنامهریزی شده در دستور کار نیست
شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام اینکه هیچ گونه برنامه قطعی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد، دلایل نوسان های شبکه آب را ناشی از افزایش دما و رشد پیک مصرف در برخی ساعت ها عنوان کرد.
شرکت آبفای استان تهران با بیان اینکه این استان برای نخستین بار در دوره آماری درازمدت، پنجمین خشکسالی پیاپی را تجربه می کند و میزان بارش ها در سال آبی جاری حدود 50 درصد در مقایسه با میانگین بلندمدت کاهش یافته است، اعلام کرد: این شرکت با وجود کم بارشی و محدودیت های آبی ناشی از خشکسالی های بی سابقه، تلاش می کند با مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب و همراهی شهروندان در صرفه جویی 20 درصدی، از اعمال قطعی آب پیشگیری کند.
براساس اعلام شرکت آبفای استان تهران، هیچ گونه برنامه نوبت بندی آب در دستورکار این شرکت قرار ندارد و نوسان های احتمالی در فشار شبکه ناشی از افزایش دما و رشد مقطعی پیک مصرف در برخی ساعت های گرم روز است.
این شرکت با اشاره به استقرار هوای گرم و تداوم رشد دما در روزهای آینده، ضمن درخواست دوباره از شهروندان برای همراهی در صرفه جویی دستکم 20 درصدی مصرف آب، نصب مخزن و تعبیه پمپ پس از آن را راهکار موثری برای پیشگیری از نوسان های فشار شبکه به ویژه در طبقات بالای مجتمع های مسکونی اعلام کرد.