یک‌شنبه 30 دی 1403

پذیرش دانشجو با تضمین شغلی در دانشگاه علمی کاربردی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پذیرش دانشجو با تضمین شغلی در دانشگاه علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در مهرماه 1402، 27 هزار ظرفیت به شرط تضمین اشتغال ایجاد شده که 11 هزار و 500 نفر از آنها 100 درصد شاغل می‌شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در مهرماه 1402، 27 هزار ظرفیت به شرط تضمین اشتغال ایجاد شده که 11 هزار و 500 نفر از آنها 100 درصد شاغل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی صبح امروز در همایش ملی مهارت افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه‌ای در آموزش عالی کشور که در دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است با اشاره به اجرای طرح آمایش در این دانشگاه افزود: ضرورت دارد برای شغل که مهمترین دغدغه در کشور است آمایش انجام شده و این آمایش مستلزم یک برنامه آموزشی است و ما همچنین به تربیت نیروهای توانمند، ماهر و متخصص برای توسعه پایدار نیاز داریم.

وی گفت: ما به آمایش سرزمینی نیاز داریم و برای تحقق آمایش باید برنامه آموزشی داشته باشیم. زمانی تلاش می‌کردیم تا مقالات آی اس آی افزایش یابد و امروز رفع نیازهای کشور دغدغه اصلی بالاترین مقام کشور است و این یک دغدغه اعتقادی و ملی است.

بلندی گفت: ما نمی‌توانیم دانش آموختگانی تربیت کنیم که شغلی نداشته باشند بنابراین نیازمند یک برنامه آموزشی و برنامه درسی در این زمینه هستیم.

بلندی تصریح کرد: در این راستا ما به تجهیزات و امکانات نیاز داریم. این تجهیزات و امکانات هر 5 سال با توجه به تغییر شغل‌ها نیاز به تغییر دارد. آیا دولت می‌تواند پول زیادی در این زمینه پمپاژ کرده و کند؟

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: ما به آدم‌های عالم و عامل نیاز داریم و صرفاً داشتن علم کفایت نمی‌کند. ما به افراد آچار به دست نیاز داریم و در این زمینه خبرگان و نخبگان بازار صنعت به ما کمک می‌کنند ما برای تدریس و تدوین برنامه درس به آنها نیاز داریم.

وی افزود: برای اینکه در این فرایند فرد را به عنوان محصول به جامعه هدایت کنیم نیازمند این هستیم که حتماً فرد را از نظر صلاحیت حرفه‌ای مورد بررسی قرار دهیم. چون با صلاحیت حرفه‌ای به این جمع بندی می رسیم که آیا این فرد می‌تواند وارد بازار کار شود یا خیر.

بلندی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در زمینه صلاحیت حرفه‌ای بسیار تلاش کرده است. این صلاحیت حرفه‌ای دو مزیت دارد. اول اینکه صاحب کار می‌داند نیرویی که جذب می‌کند مشکلی نخواهد داشت و دومین مزیت، بهره وری است و بهره وری فقط با مهارت ایجاد می‌شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تصریح کرد: ما در دانشگاه علمی کاربردی در یک سال اول آمایش را در سطح کشوری، استانی و شهرستانها انجام دادیم. در مهرماه 1401، 8 هزار و 800 کد رشته محل پذیرش کردیم که در بهمن ماه به 6 هزار و 200 کدرشته محل تغییر کرد. چرا که شغل‌ها تغییر می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما قبل از کرونا و بعد از کرونا با تغییر مشاغل روبرو بودیم. در مهر 1402 نیز یک هزار و 100 کدرشته محل تعدیل می‌شود و 873 رشته محل جدید ایجاد می‌شود. چرا که ما در این دانشگاه 45 هزار مدرس داریم که حقوق بگیر دانشگاه نیستند. ما به آنها مجوز تدریس می‌دهیم و همچنین 500 مرکز علمی کاربردی در بازار داریم که 85 درصد آنها در بازار و صنعت هستند که باید تجهیزات به روزی داشته باشند.

وی گفت: ما 125 برنامه درسی جدید تدوین کرده ایم. همچنین معتقدیم سازمان اداری استخدامی باید در نظام صلاحیت حرفه‌ای استقرار یابد. اکنون بعد از 40 سال، وزارت کار پذیرفت تا نیازسنجی شغلی را به انجام برسانند و دانشگاه و وزارت علوم نیز قبول کردند نیروهای شغلی مورد نیاز را تربیت کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: بر اساس برنامه دانشگاه علمی کاربردی هر مرکز جدید در این دوره مجوز دریافت می‌کند و باید تضمین اشتغال داشته باشد. بنابراین 10 مرکز جدید به شرط تضمین اشتغال تدریس شده است.

بلندی گفت: برای 5 هزار و 200 کد رشته محل قدیمی امسال درصدی تضمین شغل ایجاد کرده ایم. به این صورت که 27 هزار نفر ظرفیت برای مهرماه 1402 به شرط تضمین اشتغال جذب خواهیم کرد و در پردازش‌هایی که انجام داده ایم از این تعداد 11 هزار و 500 نفر به طور صد درصد شاغل خواهند شد.

وی گفت: بر اساس آماری که ما داریم 72 درصد دانشجویان دانشگاه دارای شغل هستند و برای 30 درصد باقیمانده نیز برنامه ریزی هایی داشته ایم. ما امسال دو بار در مهر و بهمن پذیرش خواهیم داشت. درصدی را از ابتدا برای اینکه شاغل شوند بورس کرده و درصدی دیگر نیز توسط مراکزی که پذیرش می‌شوند شاغل خواهند شد.

بلندی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین دانشگاه در طرح «آباد» آموزش برای اشتغال دانش آموختگان برنامه دارد. برای کسانی که آن را اجرا کنند که مدرک دانشگاهی دارند و می‌خواهند دوره‌های تخصصی طی کنند.