پنج عامل تشویقی جلب اعتماد سهامداران
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سپیده منصوری با بیان اینکه فشار عرضهها با آغاز معاملات دیروز، سمت و سوی منفی به کلیت بازار داد و رفتهرفته فشار تقاضا افزایش یافت و نمادها و صنایع بیشتری بخصوص گروه فلزات اساسی، خودرویی و قطعات و انبوهسازی مورد توجه قرار گرفتند به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: هفته گذشته برآیند معاملات حاکی از ورود نقدینگی حقیقی به ارزش 760 میلیارد تومان بود اما دیروز 137 میلیارد تومان خروج نقدینگی ثبت شد که سومین روز متوالی خروج نقدینگی حقیقی ها بود.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در هفته گذشته حاکی از خروج 896 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی ها بود که دیروز نیز این روند برای دومین روز متوالی با ثبت رقم 149 میلیارد تومان ادامه یافت.
بنابراین با وجود اینکه هفتههای گذشته، خوشبینی نسبتا مناسبی شکل گرفت و اکثر سهام با رشد قیمتی مواجه شدند این هفته معاملات متعادلتر با هیجانات کمتر نسبت به هفته گذشته انجام میشود.
از مهمترین عوامل تشویقی میتوان به الزام به تجدید ارزیابی دارایی شرکتها و هلدینگها اشاره کرد. تصویب کاهش این دوره از 5 به 3 سال در مجلس میتواند خیال شرکتهای خودرویی را برای خروج از ماده 141 تا حدودی آسوده کند. نکته مثبت دیگر عدم شمول مالیاتی برای تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بورسی بود که میتواند مشوقی جهت انجام آن باشد.
عامل انگیزشی دیگر کاهش نرخ بهره بین بانکی برای 3 هفته متوالی است. در هفتههای اخیر با حذف ریسک بودجه 1403 و ثبات نرخ ارز و کاهش ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک، بورس میتواند اعتماد سرمایهگذاران و خریداران را جلب کند و در مسیر صعودی اما متعادلتر قرار گیرد.
در نگاه تکنیکال به شاخص کل و با عرضههای این هفته پولبک به سطح 2.15 میلیون واحدی است که در صورت حفظ این سطح، شاخص میتواند نیم نگاهی به اهداف بالاتر داشته باشد.