پوسیدگی دندان این بلا را سر بقیه اعضای بدن میآورد
پوسیدگی دندان ممکن است به عفونت دندان منجر شود. عفونت در دندان میتواند باعث تشکیل ترشحات عفونی و التهاب در محل پوسیدگی شود.
جمشید افتخاری، دندانپزشک، در این رابطه به همشهری میگوید: «پوسیدگی دندان از نظر خیلی از مردم، یک مشکل ساده است اما باید دانست که این موضوعِ به ظاهر ناچیز میتواند تأثیرات منفی بر سلامت دیگر اعضای بدن داشته باشد. پوسیدگی دندان ممکن است به عفونت دندان منجر شود. عفونت در دندان میتواند باعث تشکیل ترشحات عفونی و التهاب در محل پوسیدگی شود. این عفونت میتواند از ریشه دندان به سایر بافتها و عمقاً به فک و سایر ساختارهای صورت گسترش یابد.»
دکتر افتخاری ادامه میدهد: «همچنین پوسیدگی دندان میتواند به التهاب لثه منجر شود. باکتریهای موجود در دندانهای پوسیده میتوانند در اطراف لثهها التهاب ایجاد کنند. این التهاب باعث خونریزی لثه، تورم، قرمزی و درنهایت آسیب دیدن بافتهای حاکم بر استحکام و نگهداری دندان میشود.»
به گفته این دندانپزشک، عفونت سیستمی، یکی دیگر از عوارض پوسیدگی دندان است. عفونت دندان و لثه میتواند باعث ورود باکتریها به جریان خون شود و عفونت سیستمیک را ایجاد کند. این مساله باعث افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند عفونتهای قلبی و عفونتهای مفصلی میشود و احتمال آسیب دیدن اعضای داخلی بدن مانند کلیهها و کبد را هم افزایش میدهد.
دکتر افتخاری میگوید: «عفونت دندان و لثه همچنین میتواند تأثیر مستقیم بر سیستم گوارش داشته باشد. باکتریها و التهاب موجود در دندانهای پوسیده میتوانند از طریق بلعیدن و جذب به سیستم گوارشی وارد شوند. این میتواند منجر به علائمی مانند تهوع، استفراغ، درد معده و اختلال در عملکرد رودهها شود. همچنین تحقیقات نشان داده که عفونت دندان و لثه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش دهد. باکتریهای موجود در دهان میتوانند به خون وارد شوند و التهابات درون رگها (آرتریت) را ایجاد کنند که به مرور میتواند منجر به تشکیل لختههای خونی و انسداد رگها شود.»
این دندانپزشک با اشاره به این که پوسیدگی دندان میتواند مشکلات تنفسی نیز در فرد ایجاد کند، میگوید: «در برخی موارد، عفونت دندان میتواند مشکلات تنفسی را تحت تأثیر قرار دهد. این امر ممکن است به دلیل گسترش عفونت به بافتهای نرم در نزدیکی راه هوایی، ایجاد ترشحات عفونی در مجرای تنفسی یا تحریک ترشحات راه هوایی باعث شود.»
دکتر افتخاری توصیه میکند که با مسواک زدن دو بار در روز، استفاده مرتب از نخ دندان، مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی و اطمینان از سلامت دندانها، رعایت یک رژیم غذایی سالم با محدودیت مصرف قند و آب شیرین، مصرف مواد غذایی سالم و افزایش مصرف آب، مراقب دندانها باشیم تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.
او میگوید:«خیلیها فکر میکنند دو بار مسواک زدن در روز یک کار بیهوده و اضافی و به اصطلاح لوسبازی است، اما درواقع دو بار مسواک زدن یک ضرورت است و به تاخیر در پوسیدگی دندانها کمک میکند.» این دندانپزشک تاکید میکند باید یاد بگیریم که پیشگیری از پوسیدگی دندان، آسانتر و کمهزینهتر از درمان است.
--> اخبار مرتبط- درمان فوری دندان درد در خانه
- سادهترین روشها برای رفع بوی بد دهان
- نکاتی مهم درباره دندان درد که از آن بی خبرید
- مصرف آویشن برای این افراد ممنوع
- خوابیدن با دهان باز نشانه بیماری است؟
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.