پول کشاورزان بذری کار با تأخیر پرداخت میشود
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: پول کشاورزان بذری کار با تأخیر چند ماهه پرداخت میشود که به دلیل بدهی به بانکها و بازار و تأمین معیشت خود دچار مشکل هستند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: پول کشاورزان بذری کار با تأخیر چند ماهه پرداخت میشود که به دلیل بدهی به بانکها و بازار و تأمین معیشت خود دچار مشکل هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور در گفتوگو با مهر اظهار کرد: سال جهش تولید با مشارکت مردم سالی است که مقام معظم رهبری در ابتدای سال 1403 اعلام کردند با این نگاه که جهش تولید بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست؛ به ویژه اینکه در بخش کشاورزی که بیش از 90 درصد امورات آن توسط مردم که بخش خصوصی هستند انجام میگیرد.
وی افزود: اما متأسفانه در بخش کشاورزی کشاورزان ما در بخشهای مختلف مورد بیمهری قرار میگیرند که گاهای تصمیم به ترک این حرفه میگیرند که امنیت غذایی کشور و بخشی از اشتغال را برعهده دارد.
وی ادامه داد: این رفتار باعث عدم سرمایهگذاری و عدم ورود افراد مجرب و تحصیل کرده و جوانان به این بخش میشود. نمونهای از این بیمهریها که اکثر جامعه شاهد هستند در پرداخت بهای گندم در موعد مقرر و قانونی است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با بیان اینکه خرید کلزا امسال به بخش خصوصی واگذار شد، تصریح کرد: هنوز پول نخستین کلزا برداشت و تحویل شده به طور کامل پرداخت نشده و همچنین پول جو باقی مانده است.
ایمانی اضافه کرد: از سوی دیگر قطع برق چاههای کشاورزی معضلات زیادی را برای کشاورزان به وجود آورده در حالی که برای تمام این موارد قانون صریح و روشن در کشور وجود دارد که اجرایی و عملیاتی نمیشود.
وی با اشاره به خرید بذر از سوی متولیان دولتی اظهار کرد: در کنار تأخیر پرداخت پول گندم، کلزا، جو و... پول گندمهای بذری که قرارداد آن و تحویل و پرداخت بهایش همه توسط بخش خصوصی تحت عنوان شرکتهای بذری انجام میشود متأسفانه کشاورزان بذری چالشهایی را با این بخش داشته و دارند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور با اشاره به مطالبات معوق این بخش یادآور شد: مدیران این بخش بدون استفاده از منابع خود به دنبال دریافت وام از بانکها هستند تا پول کشاورزان بذری کار را بدهند پول کشاورزان بذری کار را با تأخیر چند ماهه پرداخت میکنند که به دلیل بدهی به بانکها و بازار و تأمین معیشت خود دچار مشکل هستند.
ایمانی با تاکید بر اینکه نهادهای نظارتی باید به این موضوع ورود کنند، گفت: کشاورزان از این رویه رضایت نداشته و فقط به دلیل همکاری با جهاد کشاورزی جهت تأمین بذر سالهای آینده کشاورزان اقدام به این کار میکنند. بذر یکی از نهادههای بسیار مهم و اساسی در تولید محصولات کشاورزی است که اگر دچار مشکل شود تولید محصولات کشاورزی و غذایی دچار چالش خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور عنوان کرد: کشاورزانی که گندم آردی تحویل دادهاند بخشی از مطالبات خود را دریافت کردهاند اما کسانی که در تولید بذر سهم بسزایی دارند به جز تعدادی معدودی هنوز ریالی از مطالباتشان پرداخت نشده که بتوانند هزینههایی که بابت تولید همین بذر از قبیل سم، کود، بذر، آب و سایر هزینههای مترتب مثل مکانیزاسیون را پرداخت کنند.