پیشنهاد عجیب روزنامه اصلاحطلب برای فعال سازی ارتباط کنسولی با آمریکا / لایحه حجاب و عفاف علیه وفاق ملی است!
ناامیدی اصلاحطلبان از گرفتن سهم اضافی از دولت باعث رشد کنشهای رادیکال از جانب آنها شده است.
سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
**********
روزنامه رئیس شورایعالی اطلاع رسانی حل معیشت کشور را در گرو مذاکره با آمریکا دانست و آرزو کرد که ارتباط تازه ای با این کشور در سطح کنسولگری ایجاد شود.
روزنامه اعتماد طی روزهای گذشته تلاش کرده که به بهانه سفر رئیس جمهور به نیویورک موضوع مذاکره با آمریکا در دستورکار مستمر خود قرار دهد، در جدیدترین گفتگوی خود با اسماعیل گرامی مقدم نوشت:
تحقق وعدههای پزشکیان در حوزههای اقتصادی و معیشتی را در گرو بهبود روابط با کشورهای غربی از جمله امریکا ارزیابی میکند. رهاورد سفر پزشکیان میتواند تاسیس کنسولگری امریکا در ایران به عنوان پایلوت باشد تا پس از مدتی مزایا و معایب آن از منظر تخصصی بررسی شود و سپس برای تصمیمات بعدی برنامهریزی صورت گیرد. گرامی مقدم همچنین با بیان اینکه امروز وضعیت معیشتی دهکهای محروم و متوسط بحرانی شده و دولت از طریق دیپلماسی فعال باید تلاش کند معیشت شهروندان را ارتقا دهد، اظهار داشت: زنجیره ارزشی دیپلماسی ایران نهایتا باید وضعیت شاخصهای اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کشور را بهبود بخشد.
وی تصریح کرد: امیدوارم به سمت و سویی برویم که ایران از قبل این ارتباطات به قدرت و شوکت خود بیفزاید. امیدوارم با کشوری مانند امریکا حداقل در سطح کنسولگری بتوانیم روابط تازهای را تعریف کنیم. این گشایش را به عنوان یک نمونه و آزمون میتوان کلید زد و بعد ارزیابی جامعی درباره سودمند بودن یا خسارتبار بودن آن صورت داد. نهایتا ایران باید تلاش کند وزن خود را در مواجهه با دشمن اصلی و جنایتکار خود افزایش دهد.
گفتنی است تلاش برای برجسته سازی خط مذاکره با آمریکا از سوی اصلاحطلبان در شرایطی است که تلاش برای مطالبه سازی برای مذاکره با آمریکا و حتی خط ارتباط کنسولی میان دو کشور اصولا جزو سیاست های اعلامی نبوده و پیگیری این خط در تضاد با سیاست های دولت چهاردهم میباشد.
علاوه بر این نگاهی به مطالب تولید شده از سوی روزنامه رئیس شورای اطلاع رسانی دولت به نظر میرسد بیش از آنکه کمک حال دولت باشد در حال فشار به دولت و تحمیل مطالبات غیر ضرور به شخص رئیس جمهور میباشد.
برای وفاق بیحجابی را گسترش دهید!
یک روزنامه اصلاح طلب تلاش کرد تا لایحه حجاب و عفاف را یک تبعیض تعریف کرده و از سوی دیگر آن را در تضاد با وفاق ملی تعریف کند.
روزنامه اصلاح طلب هم میهن در مطلبی با بیان اینکه وفاق ملی را باید عدم تبعیض و پذیرش حقوق و آزادیهای اساسی توصیف کرد و کوشید تا این تعریف را در برابر لایحه حجاب و عفاف قرار دهد!
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه پروژه مشترک سایر اصلاحطلبان که می کوشند مساله حجاب را صرفا مساله بخش کوچک جامعه القاء کنند تاکید کرد که در لایحه حجاب و عفاف مطالبه بخش مهمی از جامعه توسط ساختار قانونگذاری کشور مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
این روزنامه از افرادی که در اغتشاشات سال 1401 حاضر بودند به عنوان بخش بزرگ جامعه یاد کرده و می نویسد:
بخش قابل توجهی از زنان جامعه در جریان اعتراضات سال 1401 مواضع خود نسبت به اجبار در حجاب را شفاف و بدون تعارف روشن کردند. در چنین شرایطی به نظر میرسد باید دولت مواضع خود را در برابر زنان جامعه هم نشان داده و در این زمینه شفافسازی کند که جایگاه مطالبات زنان در این وفاق ملی مورد تاکید، چیست؟.
از سوی دیگر اما سهیلا جلودار زاده فعال سیاسی اصلاح طلب نیز به هم میهن گفته است که رویکردهایی مانند لایحه حجاب و عفاف و تصویب آن را مسئلهای میداند که جاذبه ملی ایجاد نمیکند و در چنین شرایطی وفاق ملی هم ایجاد نمیشود.
مروری بر مطالب مطرح شده از سوی رسانه های اصلاح طلب نشان میدهد که آنان در یک خط مشترک به دنبال تعریف مساله حجاب، ارتباط با آمریکا، فیلترینگ و... به پروژه اصلی خود و محور تحمیلی به دولت چهاردهم میباشند.
از سوی دیگر رادیکالهای اصلاح طلب در یک عملیات رسانه ای - سیاسی میکوشند تا مساله حجاب را خواست بخش کوچک جامعه تعریف کرده و از سوی دیگر تصریح کنند که در مورد حجاب این حکم قطعی شرع و دین باید به سمت عرف جامعه رفت!