پیشبینی کاهش 50 هزار تنی محصولات باغی در خراسان شمالی

بجنورد - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: پیشبینی می شود، بارش برف و برودت هوا در اواخر فروردین ماه امسال موجب کاهش 50 هزار تن محصولات باغی در این استان شود.
عبدالله یوسفی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ساله بین 250 تا 300 هزار تن انواع محصول باغی در استان تولید می شد که امسال به علت سرمای بهاره بخشی از باغ های استان دچار افت تولید شده است.
وی افزود: عمده خسارت سرما در بین باغ های گردو، گیلاس، زردآلو و بادام بوده است.
وی گفت: طبق برآوردها سرمای بهاره امسال حدود هشت هزار میلیارد ریال به کشاورزان این استان خسارت وارد کرده که این میزان خسارت بخاطر سرمازدگی 125 هزار و 980 هکتار عرصه باغی و زراعی است.
وی افزود: خسارات وارد شده به 23 هزار و 176 هکتار از باغ ها ناشی از سرمای 20 و 21 فروردین ماه، بیش از پنج هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
وی خاطرنشان کرد: سرما به بیش از 102 هزار و 801 هکتار از کشتزارهای منطقه نیز خسارت زده است که ارزش آن بیش از 2 هزار و 400 میلیارد ریال تخمین زده شده است.
ارزش ریالی تولید محصولات 40 هزار هکتار باغ خراسان شمالی سالانه 13 هزار میلیارد ریال است.
از 76 نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان 29 گونه آن باغی است که حجم سالانه تولید آن به تا حدود 300 هزار تن می رسد.
سهم خراسان شمالی 6 دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی این استان 1.1 درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان 300 هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود 44 درصد از جمعیت 863 هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند و 37 تا 42 درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
*س_برچسبها_س*