چهارشنبه 7 آذر 1403

پیش‌بینی یک کارشناس از نرخ تورم در سال 1401/ رشد اقتصادی هشت درصد محتمل است؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پیش‌بینی یک کارشناس از نرخ تورم در سال 1401/ رشد اقتصادی هشت درصد محتمل است؟

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: شاخص‌های اقتصادی ایران در وضعیت مطلوبی نیست و بررسی‌ها نشان می‌دهد فرصت چندانی برای برون‌رفت از این بحران وجود ندارد.

علی قنبری در گفتگویی آنلاین با کافه خبر خبرانلاین، با اعلام این مطلب افزود: نکته بسیار مهمی که باید بدان توجه داشت این استکه سال 1400 به رغم تمام مشکلات اقتصادی و تبعات تشدید تحریم ها در انتظار و سکون سپری شد تا یک دهه اقتصاد بدون رشد در کارنامه کاری اقتصاد ایران، ان هم در سخت ترین دوران اقتصادی به ثبت برسد از این رو ضرورت دارد در سه سال پیش رو تمام اولویت های دولت بر بهبود وضعیت اقتصادی و احیا و بازسازی آن متمرکز شود.

بیشتر بخوانید:

وقت اجرای برنامه‌های کوتاه مدت است / چرا برنج و لبنیات این‌قدر گران شد؟

اظهارات جدید عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره قیمت بنزین / امسال بنزین گران می‌شود؟ وی در توضیح وضعیت اقتصادی به استناد به آمار تاکید کرد: متاسفانه در نیمه دوم سال 1400، قیمت‌ها با روندی شیب‌داری رو به افزایش نهاد و تورم به بیش از 40 درصد رسید. در مورد نرخ بیکاری هم رقم 12 تا 14 درصد را داشتیم؛ در زمینه شاخص رشد سرانه اقتصادی متاسفانه این رشد پایین و نزدیک به صفر و در برخی موارد حدود یک درصد را شاهد بودیم که وضعیت مطلوبی را شاهد نبودیم. همچنین در مورد شاخص ضریب جینی هم در سال 1400 وضعیت خوبی نداشت و 34/0 (سی و چهار صدم درصد) را داشتیم که نشان‌دهنده عدم رضایت اجتماعی در بین دهک‌های درآمدی بود.

وی خاطرنشان کرد: همان طور که اشاره شد، وضعیت اقتصادی در سال 1400، مناسب نبود اما این امکان وجود دارد که سال 1401 وضعیت اقتصادی بهتری را شاهد باشیم.

او در توضیح این مطلب ادامه داد: در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات و احیای برجام، از محل فروش نفت درآمد مناسبی حاصل می شود چرا که قیمت نفت نیز در بازارهای جهانی بالاست. وی گفت: البته جز برجام باید تکلیف پیوستن یا نپیوستن به اف ای تی اف نیز روشن شود چرا که لازمه اثرگذاری برجام، برقراری مرودات مالی و شکستن سد تحریم هایی جز تحریم هایی است که در اثر خروج ترامپ از برجام رخ داده است.

پیش بینی نرخ تورم در سال 1401

این اقتصاددان در پاسخ به سئوالی درباره وضعیت رشد اقتصادی در سال 1401 گفت: در مورد میزان رشد اقتصادی که در بودجه 1401 پیش‌بینی شده به اعتقاد بنده به رشد 8درصد دست نخواهیم یافت اما این رشد در حد 3 تا 4 درصد خواهد بود. وی درباره نرخ تورم در سال جاری نیز گفت: نرخ تورم به نتایج مذاکرات برجام بستگی دارد؛ اگر نتیجه مثبتی حاصل شود، ممکن است نرخ تورم از 40 درصد کنونی کمتر شده و حدود 30درصد شود. به گفته وی تمرکز بر کاهش تورم یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که دولت باید در دستور کار خود قرار دهد.

دولت برنامه ای برای بورس نداشت

قنبری درباره احتمال بهبود وضعیت بازارهای بورس، ارز و همچنین روند تولید و... بیان کرد: متاسفانه دولت سیزدهم تاکنون هرچه تلاش کرده نتوانسته وضعیت بازار بورس را بهبود بخشد زیرا دولت هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد و این بازار نداشت و صرفا حرف‌های شعاری مطرح کرد؛ نتوانست برنامه مشخصی برای بهبود وضعیت بورس طراحی کند و وضعیت را روند منفی که داشت، بازبدارد. اما در سال آتی و به امید حل شدن موضوع برجام و کسب درآمدهای منفی می‌توان انتظار داشت که سرمایه‌گذاری و تولید بیشتر خواهد شد و در نتیجه بر میزان صادرات هم افزوده خواهد شد و تا حدودی میزان درآمد مردم در مقایسه با سال 1400، بهبود خواهد یافت.

وی درباره مهمترین چالش دولت سیزدهم در سال 1401 توضیح داد: مهمترین چالش دولت در سال 1401، تورم است و همچنین باید توجه داشت که رشد درآمد اقتصادی دولت که اکنون وضعیت خوبی ندارد؛ دولت اگر بتواند روی دو تا سه شاخص توجه ویژه داشته باشد و وضعیت آنها را بهبود ببخشد، می‌تواند موفق باشد؛ مهمترین این شاخص‌ها تورم، درآمد سرانه و رشد اقتصادی کشور است.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: بهبود وضعیت معیشت مردم تحت تاثیر این موارد قرار دارد و اگر دولت بتواند درباره این موارد برنامه‌ریزی کرده و سرمایه‌گذاری کند و به نحوی عمل کند تا این شاخص‌ها وضعیت بهتری داشته باشند، می‌توان انتظار داشت دولت در سال 1401 وضعیت اقتصادی کشور را می‌توان بهبود ببخشد.

223223

کد خبر 1617322