شنبه 1 شهریور 1404

پیگیری‌ها برای دریافت حق‌آبه هیرمند افزایش می‌یابد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پیگیری‌ها برای دریافت حق‌آبه هیرمند افزایش می‌یابد

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از عدم پایبندی افغانستان به حق آبه هیرمند خبر داد و گفت: حجم پیگیری‌های ما برای دریافت حق آبه هیرمند برای سال آبی جدید به‌طور قطع بیشتر خواهد شد.

- اخبار اقتصادی -

محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: در ماه پایانی سال آبی جاری قرار داریم؛ سالی که از نظر خشکی و کم‌بارشی یک سال بی‌سابقه بود.

وی افزود: در طول سال آبی جاری باز هم مسئولان کشور افغانستان نسبت به معاهده هیرمند، آنطور که باید پایبند نبودند و درحالی که طبق این معاهده، طرف افغانستانی متعهد به تحویل 820 میلیون مترمکعب آب به طرف ایرانی در هر سال آبی شده اما در سال آبی جاری یکصد و خورده‌ای میلیون مترمکعب آب از مسیر هیرمند وارد چاه‌نیمه‌ها شده که با حق آبه تعیین شده، فاصله معناداری دارد.

چرا معاهده 1351 حقابه ایران از رود هیرمندبه طور کامل اجرا نشده است؟

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: همچنان پیگیری ما از افغانستان ادامه دارد، مسئله حق آبه هیرمند یک جریان پیوسته پیگیری است و اینگونه نیست که مربوط به مقطع زمانی خاصی باشد.

وی ادامه داد: حجم پیگیری‌های ما برای دریافت حق آبه هیرمند برای سال آبی جدید به‌طور قطع بیشتر خواهد شد.