دوشنبه 8 بهمن 1403

چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس

اگر سه سخنرانی رهبر انقلاب در ایام اغتشاشات را مرور کنیم، محکمات تحلیلی ایشان به‌دست می‌آید. این محکمات مبنای تحلیل ایشان در حوادث مشابه است.

سرویس سیاست مشرق - در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

********

روزنامه‌های امروز پنجشنبه 21 مهر در حالی چاپ و منتشر شد که بازتاب سخنان مهم رهبر انقلاب در جمع اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی تحلیلی اغتشاشات و سوءاستفاده گازی یانکی‌ها از اروپایی‌ها در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

روزنامه همشهری در سرمقاله خود به تحلیل سه سخنارانی حضرت امام خامنه‌ای در مدت زمان اغتشاشات پرداخته و می‌نویسد:

اگر 3سخنرانی رهبر انقلاب در ایام اغتشاشات را مرور کنیم، محکمات تحلیلی ایشان به‌دست می‌آید. این محکمات مبنای تحلیل ایشان در حوادث مشابه است. و اما محکمات ثابت در هر 3 سخنرانی چیست؟ به این فهم عدم اشاره مستقیم در سخنرانی اول نیز مرتبط به همین محکمات است. ملاک اهمیت یک مسئله در جمهوری اسلامی فهم و عملکرد مردم است. مردم اگر دچار شبهه و خطای محاسبه شوند، می‌شود فتنه. اگر مردم قوی ظاهر شوند صدمات عمیق نیست. مردم در این حوادث از همان ساعت اول صف‌شان را جدا کردند؛ حتی اگر اعتراض داشتند.

در ادامه این یادداشت آمده است:

در سخنرانی دوم فرموند به این مردم ظلم شد ولی آنها قوی ظاهر شدند. مظلوم مقتدر برای اینجاست. این تعبیر را پیش‌تر درباره حضرت امام (ره) نیز فرموده بودند. به همین دلیل در سخنرانی اول هیچ اشاره‌ای به حوادث روز نکردند، چون روشن بود. سخنرانی دوم نیز اساسا تبیینی نبود و بلکه بیشتر از هر چیز سهم‌دهی و تعیین تکلیف دشمن و اخلالگران در سطوح مختلف بود. در سخنرانی سوم نیز فرمودند حواشی، حواس‌تان را از اصل کار و تلاش پرت نکند.

روزنامه کیهان با تیتر «اغتشاش‌های پراکنده طراحی انفعالی دشمن در مقابل پیشرفت‌های بزرگ ملت ایران است» سخنان دیروز رهبر انقلاب در دیدار رئیس و اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام را پوشش داده و در تیتر یک خود آورده است:

«رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به قضایای اخیر، اغتشاش‌های پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفت‌ها و حرکت‌های ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند و تأکید کردند: تا هنگامی که ملت در مسیر نظام اسلامی و ارزش‌های دینی قرار دارد، این دشمنی‌ها ادامه خواهد داشت و تنها راه علاج آن ایستادگی است و مسئولان کشور نیز مراقب باشند این‌گونه مسائل آنها را از مسئولیت‌ها و وظایف اصلی در عرصه داخلی و خارجی باز ندارد.

روزنامه ایران نیز سخنان دیروز رهبر انقلاب را عکس یک کرده و نوشته است:

رهبر معظم انقلاب وقایع اخیر را واکنش ابلهاانه و ناشیانه دشمن در برابر ابتکار ملت ایران عنوان کردند». این روزنامه برا پوشش سخنان رهبری تیتر زده «اغتشاش برنامه دشمن مقابل پیشرفت» و به نقل از ایشان تاکید کرده که «تا آنجایی که ممکن است فضا نباید امنیتی شود اما کار فرهنگی جای خود و کار قضایی و امنیتی هم در جای خود». ایشان همچنین تاکید کردند که «مسئولان مراقب باشند وقایع اخیر حواس آنها را از سازندگی پرت نکند.

الیاس حضرتی، مدیر روزنامه اعتماد در نامه‌ای خطاب به علی شمخانی با اشاره به رخدادهای اخیر مطرح کرد؛ این فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشته است:

نگذارید به راحتی خبرنگاران و جوانان و دانشجویان را به بهانه‌های بعضا واهی دستگیر کنند. انقلاب اسلامی با رای اکثریت قاطع و عجیب و غریب همین مردم بر سر کار آمد و برای نگهداری این مرزوبوم از دست تهاجم دشمن خارجی خون‌ها داده شد و همه خانواده‌ها داغدار شهدای از دست رفته‌شان شدند، چه شد که از اصلاح ناامید شدند و دل به تغییرات اساسی‌تر بستند؟

در ادامه این نامه آمده است:

هر آن بوی امید و اصلاحات اساسی و شنیدن خواسته‌های‌شان به مشام همین معترضین برسد فضا تا حدود بسیار زیادی می‌تواند آرام‌تر شود، فقط زمان را از دست ندهید. آزادی رسانه‌ها، انتخابات آزاد، فضای آزاد سیاسی، اجتماعی و دانشگاه و آزادی بیان از شاخصه‌های ذاتی جمهوری اسلامی بود که یکی‌یکی داریم از دست‌شان می‌دهیم.

لازم به دکر است که در هفته‌های گذشته تعدادی از خبرنگاران رسانه‌های به‌ظاهر اصلاح‌طلب به دلیل نقش داشتن در آشوب و التهاب و تهیه خوراک خبری مدنظر رسانه‌های معاند، بازداشت شدند. بازداشت این افراد با اعتراض رسانه‌های «سعودی - انگلیسی - اسرائیلی» مواجه شده و آن‌ها چندین بار خواستار آزادی این افراد شدند. اما در این میان شبکه‌ها، تلویزیوناینترنشنال صراحتاً به اصل مسئله اعتراف کرد و گفت: در شرایطی که شماری از خبرنگاران برای گزارش اعتراضات ایران بازداشت شدند و دسترسی رسانه‌های خارجی به داخل ایران تقریباً غیرممکن است و رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور هم هیچ دفتر و خبرنگاری در ایران ندارند، پوشش دقیق اخبار داخل ایران از همیشه سخت‌تر به نظر می‌رسد!

یک سؤال؛ مگر افراد دستگیرشده، خبرنگاران نیابتی و خبرنگار میدانی رسانه‌های دشمن و ازجمله اینترنشنال سعودی بوده‌اند که این رسانه ضد ایرانی این‌چنین با عصبانیت نسبت به بازداشت آنان اعتراض می‌کند!؟ چرا کار اینترنشنال سعودی سخت‌تر شده است؟ پاسخ به این سوال را باید به امثال افرادی چون حضرتی واگذار کرد که در طی دو دهه گذشته برای این شبکه‌های ضد انقلاب نیرو تربیت کرده است.

روزنامه هم میهن در تیتر یک امروز خود به نقل از روان‌شناسان و جامعه‌شناسان درباره «خطر افزایش خشونت» هشدار داده است. این روزنامه اصلاح‌طلب به نقل ناصر قاسم زاد مدیرعامل انجمن حمایت از سلامت، بهداشت و روان جامعه نوشته است:

«صحبت از خانه ملی گفت‌وگوی آزاد می‌شود اما مشخص نیست سازوکار آن چگونه است. نکته مهم‌تر این است که ما در سال گذشته احزاب و نهادهای مستقل مدنی نداشته‌ایم. دولت نباید نسبت به فعالیت این بخش‌ها احساس خطر کند، باید صدای مخالف و معترض شنیده شود. ما باید دنبال مقاوم‌سازی جامعه از درون باشیم.

ابتکار ملت در خیابان

روزنامه جوان در شماره امروز خود از بدون دستاورد بودن از بزرگترین فراخوان دشمن که دیروز بود، گفته است. این روزنامه ا با عنوان «ابتکار ملت» نوشته است:

به جهت گستردگی فراخوان و به‌جهت کم‌محلی به آن، قابلیت ثبت در گینس را پیدا کرد! دیروز فراخوان گسترده‌ای از طرف موساد، انگلیس، فرانسه، ارتش سایبری پنتاگون و رسانه‌های سعودی داعشی و عوامل منافقین و سلطنت‌طلب‌ها و تک‌تک مقامات اروپا که اعلام کردند «کنار مردم ایران ایستاده‌ایم» و برخی عوامل داخلی آن‌ها برای اغتشاش گسترده در ایران اعلام شد که از مردم می‌خواستند به خیابان بیایند.

در ادامه این گزارش آمده است:

اما حتی یک تصویر از یک تجمع بالای 50 نفر هم (اغتشاشگر و تماشاچی روی‌هم!) سهم همه خبرگزاری‌های منتظر جهان و شبکه‌های فارسی‌زبان سعودی و انگلیسی و سهم ارتش فضای مجازی دشمنان مردم ایران نشد! دیدن چهره مجریان غول رسانه‌ای غرب که در پس اعلام «تظاهرات گسترده در ایران» نمی‌توانستند چیزی بیشتر از تصاویر این‌سو و آن‌سو دویدن چند نوجوان را به نمایش بگذارند، اسناد تاریخی دیگری برای پژوهشگران عرصه رسانه به تاریخ علم ارتباطات افزود!

روزنامه وطن امروز در یکی از گزارش‌های امروز خود نیز با عنوان «اغتشاشگران زیر ذره‌بین» نوشته است: تمام گردان‌های یگان ویژه مجهز به ریز پرنده شناسایی عناصر آشوب شدند.

در این گزارش تاکید شده است:

به موجب ماده 126 قانون مجازات اسلامی اقداماتی از قبیل ترغیب، تحریک، دسیسه یا فریب، تسهیل و آموزش طریقه ارتکاب جرائم مربوط به اغتشاش و تخریب اموال و مصادیقی از این قبیل معاونت در جرم است. در این باره رئیس دستگاه قضا در دستوری خطاب به مقامات قضایی سراسر استان‌های کشور اعلام کرده است افرادی را که به انحای مختلف از جمله تسبیب، مشارکت و مباشرت، موجبات وارد آمدن خسارت به اموال عمومی و مردمی و خصوصی فراهم آورده‌اند، به موجب قانون، محکوم کنند تا خسارت اموال آسیب‌دیده از ناحیه آنها تادیه شود.

چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 2
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 3
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 4
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 5
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 6
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 7
چرا خبرنگاران شبکه اینترنشنال سعودی در ایران دستگیر شدند؟ / اغتشاش‌گران زیر ذره‌بین پهپادهای پلیس 8