جمعه 19 بهمن 1403

چرا خبر‌های خوب دیده نمیشود؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
چرا خبر‌های خوب دیده نمیشود؟

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مثل هر کشور دیگری هم خبر‌های خوب داریم هم خبر‌های بد، خبر‌های خوب شامل افتتاح انواع پروژه‌های مختلف صنعنتی، اکتشفات و نو آوری‌ها، برداشت محصولات کشاورزی، توفیقات گسترده در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی و... و صد البته خبر‌های بد هم زیاد داریم از سوءاستفاده‌های مالی و کمبود‌ها گرفته تا نرخ تورم و گرانی و... تا اینجای کار طبیعی است و در همه جای دنیا...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مثل هر کشور دیگری هم خبر‌های خوب داریم هم خبر‌های بد، خبر‌های خوب شامل افتتاح انواع پروژه‌های مختلف صنعنتی، اکتشفات و نو آوری‌ها، برداشت محصولات کشاورزی، توفیقات گسترده در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی و... و صد البته خبر‌های بد هم زیاد داریم از سوءاستفاده‌های مالی و کمبود‌ها گرفته تا نرخ تورم و گرانی و... تا اینجای کار طبیعی است و در همه جای دنیا با کمی تغییرات همین آش و همین کاسه است، ولی موضوع اصلی این نوشته این است که چرا در کشور ما خبر‌های خوب دیده نمیشود و خبر‌های بد همانند چماق مداوم به سر ملت فرود می‌آید و کار به جایی رسیده است که در دورهمی‌ها و گروه‌های خانوادگی کسی جرات بیان اخبار خوب و امیدوار کننده را ندارد.

خلاصه این که در مبارزه میان خبر‌های خوب و خبر‌های بد متاسفانه خبر‌های خوب در گوشه رینگ قرار میگیرند و این خبر‌های بد است که پیروزمندانه چهره کریه وزشت خود را به مردم نشان میدهد و نتیجه مستقیم آن مسلط شدن فضای یاس و نا امیدی است که به شدت در شرایط فعلی خطرناک است و رهبر معظم انقلاب نیز بار‌ها این موضوع را متذکر شده اند

به همین منظور به راه حل‌هایی در مورد بهبود وضعیت موجود و راه کار‌های دیده شدن اخبار خوب و امید آفرینی اشاره میکنیم:

انعکاس هنرمندانه اخبار خوب

همه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی لازم است برای انعکاس اخبار خوب از جدید‌ترین تکنیک‌ها و قالب‌های رسانه‌ای برای تولید محتوا در مورد اخبار خوب استفاده نمایند به طوری که محتوای تولید شده قابلیت چرخش در ابر رسانه‌ای موجود را داشته باشد. جذابیت‌های بصری از مهمترین نکاتی است که تا کنون در تولید اخبار خوب نادیده گرفته شده است.

طبیعتا اگر دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی بودجه‌ای برای این مهم در نظر نگیرند نباید انتظار داشته باشیم اتفاق جدیدی در این عرصه بی افتد

مدیران روابط عمومی‌ها پاسخگو باشند

یکی از وظایف روابط عمومی‌ها تعامل سازنده با محیط اطراف و انعکاس اخبار مجموعه است و به همین منظور امروزه علم روابط عمومی همانند دیگر رشته‌ها پیشرفت‌های شگرفی داشته است، ولی متاسفانه روابط عمومی‌ها در برخی از دستگاه‌ها حیات خلوت رئیس محسوب میشوند و تقریبا هیچ نقل و انتقال اطلاعاتی میام مردم و این سازمان‌ها اتفاق نمی‌افتد.

صدا و سیما کافی نیست

اتکا به پخش اخبار خوب از شبکه‌های صدا و سیما یک اشتباه راهبردی است که مسئولین را دچار خطای دید میکند و این چنین میپندارند که مردم از این همه توفیقات و پیشرفت‌ها مطلع هستند در حالی که مشاهدات میدانی خلاف این را نشان میدهد. واقع امر این است که بخش قابل توجهی از مردم ما اساسا هیچ بخش خبری تلویزیون را نمیبینند.

به عبارت ساده‌تر حاکمیت برای برقراری ارتباط رسانه‌ای با آحاد مردم باید فکر جدیدی بکند و تا زمان بیشتری از دست نداده ایم لازم است همه نقشه‌ها و راه‌های ارتباطی با مردم به دقت مورد بررسی قرار گیرد به عبارت ساده‌تر ارتباط گرفتن با انقلابیون و مدافعان نظام کار سختی نیست و با یک موج رادیویی و یک شبکه تلویزیونی هم امکان پذیر است.

دیدار چهره به چهره مسئولین با مردم

اختلال در ارتباط چهره به چهره و مستقیم بین مردم و مسئولین و از این جلسه به ان جلسه رفتن مسئولین باعث میشود متولیان امراز افکار عمومی و وضعیت فکری مردم ارزیابی دقیقی نداشته باشند واین در حالی است که اگر سری به پشت بام‌ها بزنیم متوجه میشویم مردم دسترسی مداوم و مستقیمی به رسانه‌هایی دارند که توسط دشمن اداره میشود و ساده لوحی است که انتظار داشته باشیم این رسانه‌ها حتی یک خبر خوب و یک موفقیت را در کنداکتور خبر خود قرار دهند.

دو قطبی کردن جامعه مانع انتشار اخبار خوب است

از دیگر عوامل چیره شدن فضای یاس و نا امیدی و به حاشیه رانده شدن اخبار خوب دو قطبی شدن مردم است و باعث میشود عملا هیچ دیالوگی مثبتی بین موافق و مخالف وجود نداشته باشد.

بنا براین هر اقدامی که باعث دو قطبی کردن جامعه شود در واقع اب به اسیاب دشمن ریختن است و باعث تسلط فضای یاس ونامیدی بین مردم میشود.

استفاده از تبلیغات محیطی

بیلبرد‌ها و تابلو‌های سطح شهر‌ها و جاده‌ها انباشته از شعار‌های تبلیغاتی غیر ضروری و بی فایده است که کمترین تاثیری در افکار عمومی و انتشار اخبار خوب ندارد و این درحالی است که یکی از فرصت‌های طلایی برای انعکاس دستاورد‌های انقلاب و انتشار اخبار خوب همین تابلو‌ها هستند.

در پایان

متذکر میشویم اهمیت افکار عمومی در کشور به درستی مورد توجه قرار نگرفته است و به همین خاطر فرصت‌های بسیاری از دسته رفته و فرصت‌های موجود نیز به شدت مورد بی توجهی قرار میگیرد و به طور یقین ادامه این روند بهای سنگینی را بر انقلاب اسلامی تحمیل خواهد کرد.

محمد اسماعیلی کارشناس مسائل سیاسی